mmmagdaa 09.11.2006 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 dolaczam sie do powyzszej prosby!!! my jestesmy na etapie skladnia wzizt, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariozdr 10.11.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Dodałem kilka zdjęć z sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmagdaa 11.11.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 bardzo ladne zdjatka, super domek, mm pytanie czy nic Was nie askoczylo w tym projekcie??? co zmieniliście??? jaka ścianka kolankowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 11.11.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Piękny domek!Magdula sprawdź czy nie masz zapchanej skrzynki, bo wiadomości prywatne które do Ciebie wysyłam gromadzą się w folderze "Do wysłania" . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 12.11.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 witam! Waleriana moja skrzynka jeszcze ma duzo miejsca. ale dostalam wiadomosc od Ciebie. dwie takie same . odpowiedz wysylam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 18.12.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Tak jak obiecałam wrzuciłam nowe fotki na stronę, trochę to trwało, ale wreszcie sie zebrałam. Dom z zewnątrz też obstrykam jak bedzie ladna pogoda i wrzucę. http://www.habibi.photosite.com/Album1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 21.12.2006 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 witam! dzieki habibi77 za fotki. ladnie urzadziliscie domek. kurcze tez juz bym tak chciala...ech kiedy to bedzie.... mam pytanko skad macie meble kuchenne? bardzo mi sie podobaja i oczywiscie jesli mozna znac cene . u nas od 3 tyg stan surowy otwarty zakonczony. czekamy do wiosny. pozdrawiammagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 21.12.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Hej, meble mamy z black red white, koszt z montazem to ok. 15 tys. Fajnie sie mieszka, ale juz bym nie budowała piasku pustyni, bo:1. beznadziejnie mały garaż2. skosy sa dobijające3. no i brak piwnicy teraz postawilabym dom z dachem dwuspadowym lub plaskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 21.12.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 dzieki za odpowiedz. habibi77 nie zalamuj mnie!! czy az tak tragicznie jest?? kurcze no tez ten garaz wydawal mi sie maly, ale naprawde jest niewygodny w uzytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 21.12.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 No niestety garaz to straszny niewypał, nie wjezdzamy samochodem, bo wowczas ciezko sie przedostac do kotłowni, no i poza tym syf straszny sie robi.Teraz bym troche pozmieniala w tym projekcie, szkoda, ze juz za pozno na zmiany.Zapomnialam napisać, że garderoba tez jest beznadziejnie wąska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariozdr 21.12.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 No niestety garaz to straszny niewypał, nie wjezdzamy samochodem, bo wowczas ciezko sie przedostac do kotłowni, no i poza tym syf straszny sie robi. Teraz bym troche pozmieniala w tym projekcie, szkoda, ze juz za pozno na zmiany. Zapomnialam napisać, że garderoba tez jest beznadziejnie wąska. Ładnie to wyglada. Garaż nadaje się na tylko mały samochód. W garażu parkuje żona - ja parkuję na podjeździe bo jak się rozpędzę i wjadę za daleko do garażu to nie mogę swobodnie przejść do kotłowni. Syfi się i owszem - ale tak ma być - garaż w bryle domu ma jednak swoje plusy, o kt.nie będę teraz pisał Garderoba jak garderoba. Skosy najbardziej mnie wku......ły w górnej łazience ale już je polubiłem. Generalnie dla mnie jest ok - ja mam chyba mniej ścian na dole albo mi się tak wydaje ...Jadalnia połączona z holem to może nie zbyt ciekawe ...Zresztą nie ma co się czepiać za dużo. Na razie jestem zadowolony, bawię się kominkiem (piec gazowy na razie nie popracował), rozgryzam prawa fizyki obserwując wentylację grawitacyjną, patrzę jak pracuje dach i pękają gipsy u góry ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 21.12.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 mariozdr niemozliwe, ze masz mniej scian, my nie mamy sypialni na dole, mamy duzy salon, kominek na scianie za schodami. Moim zdaniem za mało w domu powierzchni gospodarczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariozdr 21.12.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 mariozdr niemozliwe, ze masz mniej scian, my nie mamy sypialni na dole, mamy duzy salon, kominek na scianie za schodami. Moim zdaniem za mało w domu powierzchni gospodarczej. To całkiem możliwe, że to niemożliwe - takie jakieś złudzenie miałem...Nie wiem, może ze mnie marny gospodarz skoro potrzebuję mniej powierzchni gospodarczej Tak poważnie to na razie nie odczuwam jej braku - ale zapytam żonę bo ona pewnie ma dużo więcej na ten temat do powiedzenia... Ja bardziej się skupiam na aspektach eksploatacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 21.12.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 No ja mam pralnię za kotłownia, kotłownia smiesznie to brzmi, bo piec kondensat bokiem stoi, bo sie nie miescil z hydroforem. Mamy za to takie same meble łazienkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariozdr 21.12.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 I światełka przy otworze schodowym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 21.12.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 O naprawdę? Takie swiatełka mam też w kuchni, łazienkach, wiatrołapie, jakby to powiedziec najtańsze były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariozdr 21.12.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Tylko ja mam kwadratowe. Też najtańsze z Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 21.12.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 mariozdr to troche mnie pocieszyles swoim optymizmem. mam nadzieje, ze nie bedzie tak tragicznie i jakos bedzie sie dalo zyc w koncu dom ma okolo160m2. skosy mi nie przeszkadzaja, jedyna rzecz to ten garaz i jadalnia dziwnie w holu, ale bedzie blizej gosciom do wyjscia masz jakies nowe fotki? pozdrwiam magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 05.01.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam,Zamierzamy zacząć sie budować na jesień przyszłego roku i projekt Piasek Pustyni najbardziej trafia w nasze gusta. W związku z tym chciałbym spytać na temat:- kosztów budowy stanu surowego otw/zamknietego- plusów i minusów projektu dzieki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_jo 06.01.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam wszystkich forumowiczów Za 2 tygodnie ruszam z budową domu Piasek Pustyni 2 (jeśli pogoda będzie tak przychylna jak teraz). W ubiegłym roku kupiłem większość materiałów do budowy domu. Na razie wydałem 58.000 zł.Cena zawiera koszt pustaków Porotherm (ściany zewnętrzne i wewnętrzne), zbrojenie, bloczki betonowe, dachówka ceramiczna Roben z akcesoriami, strop ceramiczny, systemy kominowe i wentylacyjne. Majster wycenił mi stan surowy na 30.000 zł (bez położenia dachówki). Koszty związane z pozwoleniem i uzbrojeniem do tej pory wyniosły ok. 5.000 zł. o dalszych kosztach będę informował na bieżąco. Forumowicze pisali o beznadziejnie wąskim garażu. Myślę iż dobrym rozwiązaniem będzie przesunięcie do przodu drzwi wejściowych do garażu. Nie powinno być wtedy problemu z przejściem do kotłowni (oczywiście gdy nie jeździmy zbyt długim samochodem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts