Żelka 10.10.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 U nas w domu, popełniliśmy kilka błędów wykonując stelaże, potem wylewki źle wyszły, teraz jak już wszystko jest zrobione, kafelki tez, to okazuje się, ze podwieszana muszla i bidet wychodzą nam na wysokości 35cm od podłogi. Powinno chyba być 38-40cm. Wydaje nam się to za nisko. No, ale kuć teraz wszystko i robić od nowa nam się nie bardzo chce. Jak to u Was wyszło i czy te 35cm, wydaje Wam się do przyjęcia, czy nie bardzo...Napiszcie cos, bo ja się chyba załamię tym wykańczaniem domu, co chwile cos wychodzi nie tak.. Człowiek sam się na niczym nie zna i ufa, ze wykonawca wie co robi, a tu takie numery wychodzą, ze się odechciewa budowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.10.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 My zrobilismy ten sam blad remontujac trzy lata temu lazienke. Muszla wyszla u nas na wysokosci 36 cm, wizualnie wyglada ok, a w praktyce tez nie ma z tym zadnego problemu pomimo, ze mam dwoch facetow.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 11.10.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Lepiej, że Ci wyszło za nisko niż za wysoko. U teściów jest niziutko i jest super, a u mojej mamy jest troszkę za wysoko (aż z ciekawości zmierzę ile) i wszystkim jest niewygodnie, nawet mojej mierzącemu ponad 180 cm mężowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 11.10.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 ja tam sie nie bawiłam w wymierzanie, dałam facetom rysunek ze strony z kibelkiem który tam będzie wisiał i sami wszystko wymierzyli wg. rysunków http://www.kolo.com.pl/rysunki/keramag/ceramika/visit/206300/206300.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vib 11.10.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 zaintrygowalo mnie to i zmierzylem u siebie - 37cm - ale mysle, ze 2cm w ta czy w tamta nie sprawialo by zadnej roznicy Pzdr. vib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.10.2006 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Jak Wam się sprawdza i dajecie słowo, ze nie jest za nisko, to nie rozwalam. Najwyżej pochodzę na siłownię aby się przygotować do niskich przysiadów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.10.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Zeljko, poprostu bedziesz musiala rozejrzec sie za "wyzsza" deska sedesowa.... zwracaj na to uwage, bo niektore przylegaja calkiem do muszli a niektore maja dosc duzy odstep przez "podporki" a to juz jeden albo dwa centymetry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 11.10.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Planujemy tez zamontowac podwieszany bidet i sedes.Jaka jest kolejnośc montazu? jak zainstalowac zeby nie zalowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 12.10.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Nie chodzi o kolejność, a o zachowanie wymiaru. Na stelażu zwykle zaznaczone jest miejsce na wys 1 m. I trzeba tak zamontować te stelaże,by po wykończeniu wszystkich warstw podłogi ta wysokość została zachowana. U nas na dole wyszło ok, na górze niestety jest o 5 cm wyżej niz powinno - hydraulik tak zrobił podejścia i nie da się tego przeskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 17.11.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 najważniejsze żeby pod miską mieścił się mop (bo taka jest idea podwieszania) a im niżej tym bliżej do "pozycjii fisjologicznej" patrz Adam Małysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.06.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 U mnie nietety wyszło o 3 cm za wysoko i jest niewygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 29.06.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 U nas 40 cm. gdyby było np 36 to kibelek szurałby prawie po podłodze i miejsca na mopa by nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts