on33 10.10.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Witam raz jeszcze! Czy linia zabudowy to linia, od ktorej trzeba zaczac budowac, czy tylko linia, ktorej nie wolno przekroczyc? Chcialbym wybudowac dom dalej od ulicy niz sasiednie budynki. Mam po prostu dluga dzialke. Czy jest to mozliwe? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 10.10.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 To zależy: obwiązująca linia zabudowy (wyznaczana głównie w warunkach zabudowy) znaczy to co wytłuściłemnieprzekraczalna linia zabudowy - można dalej (od drogi), ale nie można bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
on33 11.10.2006 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Tak tez myslalem. Okazalo sie w gminie, ze nie ma planu zagospodarowania tego terenu, wiec prawdopodobnie obowiazuje... obowiazkowa linia zabudowy. Zasugerowano, ze mozna od tego zrobic ustepstwa, ale trzeba dobrze umotywowac wniosek o warunki zabudowy. Ale jak go umotywowac? Finansowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.10.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 To zależy: obwiązująca linia zabudowy (wyznaczana głównie w warunkach zabudowy) znaczy to co wytłuściłem nieprzekraczalna linia zabudowy - można dalej (od drogi), ale nie można bliżej. .......lub z mozliwoscia wycofania budynku w glab dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 12.10.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 No własnie jak to jest z linią zabudowy? U mnie jest obowiązujaca linia zabudowy 6m od drogi wewnętrznej. Ale istniejące domu (2 działki dalej) są usytuowane około 15m od drogi. Działkę mam długą, dlatego takie 15m idealnie by mi pasowało. Czy jest szansa na cofnięcie domu w głąb działki? Pzdr,TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 12.10.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 No własnie jak to jest z linią zabudowy? U mnie jest obowiązujaca linia zabudowy 6m od drogi wewnętrznej. Ale istniejące domu (2 działki dalej) są usytuowane około 15m od drogi. Działkę mam długą, dlatego takie 15m idealnie by mi pasowało. Czy jest szansa na cofnięcie domu w głąb działki? Pzdr, TS Zalezy co masz napisane w warunkach zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.10.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Tak tez myslalem. Okazalo sie w gminie, ze nie ma planu zagospodarowania tego terenu, wiec prawdopodobnie obowiazuje... obowiazkowa linia zabudowy. Zasugerowano, ze mozna od tego zrobic ustepstwa, ale trzeba dobrze umotywowac wniosek o warunki zabudowy. Ale jak go umotywowac? Finansowo Wystarczy wystąpić o WZ ( na planie narysować domek) i już Dostanieszw decyzji jasną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 12.10.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 TS147Tak, ale musisz wystąpić o zmianę WZ i umotywować wniosek m.in. tym, że fizycznie istnieje inna linia zabudowy niż wynikająca z ustawy o drogach publicznych.On33Motywacja finansowa? Tym tematem staram się na tym forum nie zajmować.Rozumiem więc, że chodzi o motywację merytoryczną zmiany - ale nad tym musisz pomyśleć sam, wykorzystując pomysły z innych wątków tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 13.10.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Tak, ale musisz wystąpić o zmianę WZ i umotywować wniosek m.in. tym, że fizycznie istnieje inna linia zabudowy niż wynikająca z ustawy o drogach publicznych. Mam WZ wydane poprzedniemu właścicielowi 3 lata temu. Teraz będe występował o WZ dla siebie. Czy powinienem już przed tym zaznaczyć jaka linia zabudowy "mnie interesuje", czy dopiero później po uzyskaniu WZ ewentualnie się odwoływać? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 13.10.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Zrób to od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts