Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zacisze II pepego i rodzinki

Recommended Posts

W końcu może coś tu wstawię. Obiecałem Miraśce, że przyjdzie moment kiedy nie tylko będę od niej odgapiał, ale też coś wniosę. No to proszę i proszę nie krytykować. Teraz to i ja bym zrobił wszystko lepiej :D

http://foto.m.onet.pl/_m/85912a819c85addce22e630d7e4f7feb,5,19,0.jpg

Tak wygląda kawałek naszej działeczki

WOW ! no wkońcu sie doczekałam fotek,a więc tak..... :lol: na poczatek to napisze ,ze intryguje mnie to całe pomieszczenie-garaz ,sypialnia,kotłownia i łazienka-dlaczego nie budujecie scianek działowych i co z ta wysokoscia okien-parapetów jak dobrze widze to jest na 2 pustaki a jak dasz ocieplenie +wylewke to co?-mysle ,ze jeszcze dajesz w otwory okienne podmurówke,ja bym sie bała dawać wannę tak nisko osadzona-ja tez mam zamiar zrobic wanne lekko wpuszczona ale na etapie wylewek czyli tylko 20 cm ( na chudziaku).Faktycznie ładniej twoi muruja ale tez widze zostaje ci troche tych odpadów.ale za to u mnie zostawiaja lepszy porzadek :lol: :lol: żartuje oczywiscie ,pisze co widze na zdjeciach.bo u nas teraz totalny bajzel od ciecia więźby.chyba do zasypania fundamentów poszło duzo piachu?acha na punkcie luksferów mam bzika i bym dawała wszedzie :lol: ale w łazience musicie zrobic dobra wentylacje jak nie chcecie okna,Nie piszesz czy zrobiliscie to przejscie do kuchni z wiatrołapu, :lol: życze powodzenia i czekam na kolejne fotki,oby tak dalej-idzie super :lol:

To odpowiadam:

- ścianki działowe zdecydowaliśmy budować po stropie. Łatwiej teraz jest to pomierzyć i popodpierać.

- z oknami to tak jak piszesz, chyba jeszcze o 1 warstwę cegieł będzie wyżej.

- wanna będzie wpuszczona na 35 cm, czyli będzie wystawać 25 nad podłogę + do tego podmurówka, żeby przsiąść i nogi przełożyć.

- wentylacja w łazience będzie konieczna, ale jak widzisz nadproże kazałem dać jak na okno. Jak się patent nie sprawdzi to kiedyś przerobimy.

- z tym porządkiem to masz 100% racji. Bajzel robią straszny :oops:

Tym bardziaj mnie to denerwuje, że jestem osobą lubiącą raczej dobrą organizację w pracy i porządek. Na szczęście posprzątanie placu budowy jest w umowie, więc jak wszystkiego do czysta nie wyliżą to wiadomo co... :)

Przejście zrobiliśmy. Zrobię fotkę to wstawię.

• 3 weeks później...
  • 7 months później...

bez obawMaju W- na pewno za chwile Pepe zaserwuje nam takie fotki ,że kapcie nam z nóg pospadaja :lol: tylko niech zrobi tą wykończeniówkę-ja specjalnie puściłam go przodem abym teraz ja mogła coś ciekawego zaczerpnąc z jego pomysłów :lol: -oczywiscie żart-my bronimy sie uparcie przed kredytem wiec powoli i z głowa musimy rządzic gotówka jaka pozostała :cry:

Pepe-no zaszokuj nas fotkami !!!!!!!! :lol: