Snowdwarf 14.04.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 proszę o porady w temacie:wymiana podłogi w kuchni...obecnie na podłodze jest wykładzina PCV, stara, pod nia deski drewniane, pod deskami pustaki akermana ...jest to parter, pod kuchnią piwnica...chciałbym zrobić na podłodze kafelki, prosze o jakieś informacje czy inne propozycje (czy dawać jakieś ocieplenie lub folię pod wylewke samopoziomującą) dzieki z góry, pozdrowka snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 15.04.2003 04:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 widze że żadnych uwag nie macie...może jednak???snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 15.04.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 wszystko zgodnie ze sztuka: izolacja, ocieplenie, wylewka ...czy piwnica masz ogrzewana?mam identyczna sytuacje tylko jesli dam izolacje w kuchni i hallu to bede mial kilka centymetrow roznicy w wysokosci posadzki w pokojach (parkiet) i kuchni. Jak pozbyles sie tego problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 16.04.2003 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 hejka piwnica niogrzewana mam jedno pomieszczenie - taki kuchnio-pokój... na połowie część kuchenna, z drugiej strony jadalnia włąśnie sęk w tym że w innych pomieszczeniach mam ten sam poziom co teraz w mojej kuchni - a chcę zmienić podłogę... czy dałoby się obejś robienie ocieplenia pod wylewką (żeby zyskać troche na wysokości nowej podłogi...), zrobić wylewke samopoziomująca i położyć kafle a ocieplić np. tą podłogę od strony piwnicy (dać izolacją na strop w piwnicy???) snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_45 16.04.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 Witam "czy dałoby się obejś robienie ocieplenia pod wylewką (żeby zyskać troche na wysokości nowej podłogi...), zrobić wylewke samopoziomująca i położyć kafle a ocieplić np. tą podłogę od strony piwnicy (dać izolacją na strop w piwnicy???) " pod względem termicznym to nie będzie złe rozwiązanie jeżeli masz ocieplone wieńce w tym stropie;problem może być z akustyką takiej podłogi, ale akermana osobiście nie doświadczyłem więc się nie wypowiadam Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 16.04.2003 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 dzieki pablo... akustyka to rybka w piwnicy i tak nie mieszkam...może uda sie wsadzić jakąś warstewke izolacji jednak pod wylewkę...dzieki jakby co to dalej czekam na uwagi snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 16.04.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 On 2003-04-16 11:12, Snowdwarf wrote: hejka piwnica niogrzewana mam jedno pomieszczenie - taki kuchnio-pokój... na połowie część kuchenna, z drugiej strony jadalnia włąśnie sęk w tym że w innych pomieszczeniach mam ten sam poziom co teraz w mojej kuchni - a chcę zmienić podłogę... czy dałoby się obejś robienie ocieplenia pod wylewką (żeby zyskać troche na wysokości nowej podłogi...), zrobić wylewke samopoziomująca i położyć kafle a ocieplić np. tą podłogę od strony piwnicy (dać izolacją na strop w piwnicy???) snow ja tak bede robil - nie ma lepszego wyjascia. strace wysokosc w piwnicy (przynajmniej nie bede mial uzytkowej czyli tansza katastra). zimnej podlogi nie da sie zniesc a kuchni bez plytek juz na pewno nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 16.04.2003 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 to chyba lepsze wyjście niż kombinowanie z dostosowywaniem poziomu potem na mieszkaniusnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts