Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymiana podłogi...

Recommended Posts

proszę o porady w temacie:

wymiana podłogi w kuchni...

obecnie na podłodze jest wykładzina PCV, stara, pod nia deski drewniane, pod deskami pustaki akermana ...

jest to parter, pod kuchnią piwnica...

chciałbym zrobić na podłodze kafelki, prosze o jakieś informacje czy inne propozycje (czy dawać jakieś ocieplenie lub folię pod wylewke samopoziomującą)

dzieki z góry, pozdrowka

snow

hejka

piwnica niogrzewana :sad:

mam jedno pomieszczenie - taki kuchnio-pokój...

na połowie część kuchenna, z drugiej strony jadalnia

włąśnie sęk w tym że w innych pomieszczeniach mam ten sam poziom co teraz w mojej kuchni - a chcę zmienić podłogę...

czy dałoby się obejś robienie ocieplenia pod wylewką (żeby zyskać troche na wysokości nowej podłogi...), zrobić wylewke samopoziomująca i położyć kafle a ocieplić np. tą podłogę od strony piwnicy (dać izolacją na strop w piwnicy???)

snow

Witam

"czy dałoby się obejś robienie ocieplenia pod wylewką (żeby zyskać troche na wysokości nowej podłogi...), zrobić wylewke samopoziomująca i położyć kafle a ocieplić np. tą podłogę od strony piwnicy (dać izolacją na strop w piwnicy???) "

pod względem termicznym to nie będzie złe rozwiązanie jeżeli masz ocieplone wieńce w tym stropie;

problem może być z akustyką takiej podłogi, ale akermana osobiście nie doświadczyłem więc się nie wypowiadam

Pzdr

On 2003-04-16 11:12, Snowdwarf wrote:

hejka

piwnica niogrzewana :sad:

mam jedno pomieszczenie - taki kuchnio-pokój...

na połowie część kuchenna, z drugiej strony jadalnia

włąśnie sęk w tym że w innych pomieszczeniach mam ten sam poziom co teraz w mojej kuchni - a chcę zmienić podłogę...

czy dałoby się obejś robienie ocieplenia pod wylewką (żeby zyskać troche na wysokości nowej podłogi...), zrobić wylewke samopoziomująca i położyć kafle a ocieplić np. tą podłogę od strony piwnicy (dać izolacją na strop w piwnicy???)

snow

ja tak bede robil - nie ma lepszego wyjascia. strace wysokosc w piwnicy (przynajmniej nie bede mial uzytkowej :smile: czyli tansza katastra). zimnej podlogi nie da sie zniesc a kuchni bez plytek juz na pewno nie