AdamEda 10.10.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 niezły (i nie tylko) proszę o opinię o bateriach termostatycznych. Czy one sprawdzają się pod wzlędem bezzawodności w perspektywie używania kilku lat. Czy tak jak w klasycznych bateriach po kilku latach wymieniając kilka gumowych uszczelek, może ceramiczną głowicę i jak nowa za 20zł(koszt renowacji). Bo wybierając batrię wannową pomiędzy termostytyczną za 350zł a klasyczną z mieszaczem za 100zł(na aukcjach widziałem już za 60-70zł) czy po 5 latach termostatycznej nie będę musiał wyrzucić bo albo się nie naprawia albo się nie opłaca. Więc zaoszczędzane powiedzmy 4litrów wody dziennie razy 365dni razy 5lat daje ok.7m(sześciennych). 7m3 razy 10zł (za wodę,ścieki w Piasecznie) czyli widzę różnicę i raczej bym nie kupił termostatycznej. Proszę o opinię użytkowników, wskazania marek godnych uwagi i wszystko w tym temacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 10.10.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Ja kupiłem termostatyczną do prysznica, ale nie ze względu na oszczędność wody, tylko na wygodę. Jak się popsuje za 5 lat - wymienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 10.10.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Zaloz z mieszaczem do kabiny to szybko zmienisz Rozmawialem w sklepie z kolesiem( mial tego duzo) i mowil ze tanie to gowno, ktorego nie poleci i ze the best to sa ROHE i uwaza ze tu cena idzie z jakoscia z tanszych i sprawdzonych(sam takie uzywa) to krakowska Armatura..cen odpowiednio 399 i 299 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 10.10.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 ja kupiłem do prysznica, krakowskiej firmy KFA, cena około 200zł, sprawuje się znakomicie, wygoda, zabezpieczenie przed poparzeniem na 38 stopniach. Nic mnie nie interesuje ustawione na około 38 stopni, a Żona mi przestawia na czasami na około 40 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 10.10.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Też kupiłem KFA, nie tylko termostatyczną, ale też wszystkie inne. Ale nie wiem jak się sprawują, bo jeszcze nie zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamEda 10.10.2006 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 w 2000 wprowadzałem się do nowowydudowanego mieszkania, wykańczałem w zasadzie na bezdechu finansowym i poszedłem do hipermarketu (potocznie Liroja) i kupiłem najtańsze z 5-letnią gwarancją. Udało się działają do dzisiaj (wannowa, umywalkowa, kuchenna wszystkie z mieszaczami) więc jak na razie zaufam każdej baterii z długą gwarancją. Jeśli chodzi o termostatyczną to raczej boję się, że przestanie działać i zacznę używać jak klasycznej baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 10.10.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 nie wiem jak inne, ale KFA bardzo łatwo sam założyłem, w komplecie były osłonki na nakrętki by nie porysować bateri, gwarancja jest chyba od 3 do 100lat( ). I jak coś padnie na gwarancji to przyjeżdzają do domu i sami naprawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 11.10.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 8-9 lat temu w trakcie remontu mieszkania kupiłem baterię termostatyczną Grohe.Działała bez zająknienia do momentu przeprowadzki (i działa nadal) więc siłą rzeczy do nowego domku kupiłem identyczną.Nie wyobrażam sobie kabiny bez baterii termostatycznej, i żałuję, że nie kupiłem także termostatycznej do wanny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 11.10.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam,Ja mam takie uwagi:- bateria termostatyczna swietnie sprawdza sie pod prysznicem gdzie nic nie regulujemy, woda leci sobie caly czas tak samo (wolniej albo szybciej)- mniej sie sprawdza przy umywalce (tutaj sie czesciej reguluje ale i tak warto (oszczednosci)- bez sensu jest stosowanie w kuchni - tam sie ciagle wajchluje z zimnej na ciepla i odwrotnie - a czesto jest do dyspozycji tylko jedna reka - tutaj zwykla jednowajchowa bateria z mieszaczem jest najlepsza.Bateria termostatyczna musi byc "pod cisnieniem" - jak ktos ma ogrzewacz przeplywowy to niech zapomni o komforcie.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 13.10.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Od niedawna użytkuję baterie Grohe, więc trudno wypowiedzieć się o ich niezawodności. Ich zaletą jest dobra głowica ceramiczna (twardość 9 w skali Mosha - chyba tak to się pisze).KFA jest tańsze, ma również dobrą opinię, lecz gwarancja (do 100 lat) dotyczy korpusu, a nie np. głowicy ceramicznej... A co z korpusem może się przez ten okres stać?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 13.10.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 a na głowice ile dają? też szukam dobrych baterii. i z tego co wiem to kfa ma b. dobrą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 13.10.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 a na głowice ile dają? też szukam dobrych baterii. i z tego co wiem to kfa ma b. dobrą opinię. głowica KFA termostatyczna 2, albo 3 lata, kiedyś czytałem w gwarancji. W KFA są różne gwarancje na różne wyroby, a sam jeden wyrób potrafi mieć 3 granice gwarancji, np. 1rok to 2 lata na to, a na koniec 100lat na nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 28.11.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Mam KFA termstat. od 5 lat i od jakiegoś czasu pod prysznicem muszę robić uniki bo momentami leci za gorąca woda. Nie wiem czy to wina baterii czy nierównego ciśnienia wody? Macie jakieś doświadczenia?(blok ma własną kotłownię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 29.11.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Mam termostatyczną baterię w panelu hansgrohe - prawie 6 lat bezawaryjnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 29.11.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Mam kludi od 10 lat. udało mi sie ją zepsuć ale na własne zyczenie- wystawiłem ją na czas remontu na balkon i był przymrozek- pekł zaworek mieszający. Po wymianie dalej śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 29.11.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Mamy od siedmiu lat tylko termostatyczne. Przy umywalce, prysznicu i w kuchni też. Nigdy (odpukać) się nie popsuły. Nie wyobrażam sobie, żebym mogła wrócić do kurków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 29.11.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Telefon do KFA wyjaśnił wszystko. To zmiana ciśnienia wody powoduje skoki temperatury. Pozostaje mi zatem skakać do taktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 30.11.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Wytłumaczcie mi proszę jak to działa.Czy taka bateria zastąpi mi cyrkulację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.11.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Nie zastąpi cyrkulacji. Onie nie podgrzewa wody tylko dozuje odpowiednio proporcje wody zimnej i ciepłej by z kranu leciała woda o zadanej temeraturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 30.11.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Ale jak ustawię wodę na 40stopni to czy od razu poleci mi te 40 stopni?Zakładając, że cyrkulacji nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts