agnieszkakusi 11.10.2006 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Mam pytanko, co zamiast dysperbitu (nie wiem czy dobrze piszę nazwę ) na fundamenty jako izolację? Podobno dysperbit się łuszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ultima 11.10.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Do izolacji pionowej ścian fundamentowych użyłem dysperbitu i visbitu (o ile dobrze pamiętam to ta nazwa). Malowali i malowali a efekt był mizerny. Wychodziły prześwity na bloczkach i odniosłem wrażenie, że nie jest to dobra izolacja. Natomiast do izolacji poziomej użyłem Emulbit-u. Ten środek polecili mi murarze. Zupełnie inaczej. Po nałożeniu tworzy się z niego 'gumowa' powłoka, która mocno wnika i wiąże z betonem. Trudno ją później oderwać czy zeskorobać. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.10.2006 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 mąż wyczytał gdzieś o jakiś foliach, które kładzie się pod styropian (to nie są kubełkowe) Bituthene 4000, więcej na http://www.graceconstruction.com.Czy ktos to kładł? Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.10.2006 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 podbijam...ludzie nikt z Was nie izolował fundamentów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 11.10.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Izolbet A jako podkład a później 2x izolbet Dp - i jescze stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.10.2006 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 czy ten izolbet jeste podobny do dysperbitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 11.10.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 U nas tez Izolbet, nie wiem czy jest podobny bo nie widzialam Dysperbitu ale jest czarny jak smola i szczelnie pokrywa sciany fundamentowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 11.10.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witammy zastosujemy hydroizolację system Izohan Izobud W - sposób stosowania zależnie od warunków gruntowych.Ja mam glinę, nisko woda gruntowa, będę robiła opaskę drenażową z ujściem do rowu melioracyjnego, hydroizolacja ma stanowić ochronę fundamentów przed naporem wody podczas deszczu.Będziemy robić tak: gruntowanie ścian (rozcieńczenie1:1 izohan WL), następnie od wewnątrz WL bez rozcienczenia, na zewnątrz 2warstwyx2 mm Izonah WM, na to styropian Hydromax, klejony na Izohan WM.http://www.izohan.plpozdrawiamDabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 11.10.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Mam pytanko, co zamiast dysperbitu (nie wiem czy dobrze piszę nazwę ) na fundamenty jako izolację? Podobno dysperbit się łuszczy. Ja zastosowałem Penetron Admix. To dodatek do betonu który uszczelnia beton i nic nie musiałem izolować (a mam płytko wody gruntowe). Coś takiego tobi zdaje się też firma Xypex. Dysperbit dawałem na izolację poziomą pod papę pod wylewki i nic się nie łuszczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 11.10.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 jak sie dysperbit łuszczy to dodaj nizoralu.. po dwóch tygodniach przestanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts