sowa monikaka 24.09.2007 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 klhihj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 24.09.2007 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 To najprawdziwsza prawda,że prace związane z domem nie kończą się nigdy. Po zakonczeniu budowy zajęliśmy się porządkowaniem terenu-sprzataniem kamieni,które chyba rozmnażały się w trakcie budowy-bo jak kupowałam działkę to było orne pole a nie kamieniołom. Założyliśmy trawnik-ilośc potrzebnych nasion przyprawiła nas o ból głowy-zasiew został przeorany-trawka wzrosła w malownicze paski,ale z poziomu nie rzuca się w oczy,lecz z wyskosci balkonu Przed domem ułożylismy kompozycję z "galanterii betonowej" koloru zielonego,czyli po ludzku mówiąc z takich garnków ładnie komponujacych się w kształt koła-idealne do ronda Bardzo cacany wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 28.09.2007 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Domek został otoczony "opaską" z płyt,prezentuje się juz całkiem gotowo. Za kilka tygodni wprowadzą się do nas babcie-wykorzystamy gabinet i pomieszczenie w projekcie nazwane kotłownią gazową. Gazu u nas nie ma,przejście z garażu zlikwidujemy i gotowe. Skończy się moje codzienne odwiedzanie,pilnowanie,dojeżdżanie i telefony.Zyskamy kilkupokoleniowe ciepełko i odbudujemy kapitał zmieciony z powierzchni konta przez budowę Powiem szczerze-mamy pewne obawy-jak sobie wszyscy ze sobą poradzimy,jak będzie teraz funkcjonował dom-czy bedzie prosciej,trudniej czy po prostu dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 29.09.2007 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Jaka piekna sobota od samego ranka-słońce śmieje się z zapowiadanego deszczu,zaraz zabieram się do przesadzania kwiatków doniczkowych. Choja obrasta mi mchem,tylko patrzec jak miałabym grzybki w doniczce. Jak to miło włączyc zmywarkę,zagonic córę do pomocy w porzadkach,potem przy kawie zaplanowac z mężem prace w ogródku. Naprawdę zakochałam się w tym nowym życiu Uwielbiam kupowac nowe rośliny,zimą wymyślę projekt całej przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 01.11.2007 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 http://images32.fotosik.pl/29/c516d8ba7ca562aa.jpg No i jak już realizujemy swoje "domowe" marzenie,albo jak już mamy obiekt westchnień gotowy,to przy każdej wizycie na cmentarzu myślimy-szkoda że tego nie widzisz.Szkoda że nie cieszysz się wraz ze mną.Mam tam najbliższą osobę,której by to nie obchodziło,mam najbliższą,która płakałaby ze mną z radości,że podołaliśmy.Tak zawile plotą się nasze losy,tak wielu znajomych pozdrawiamy na cmentarzu zamyślonych we wspomnieniach i tak wielu zapalamy świeczki. Tęsknimy za tonem głosu,ciepłem,zapachem,uśmiechem.Za nami też tak zatęsknią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta I 07.11.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Kochani ja zdaje sobie sprawę z tego, że moja prośba jest nietypowa ale bardzo prodsze chcialabym obejrzeć wasz domek, jezeli jest to możliwe proszę odpisać na e-maila [email protected], zaczynam budowe w Koninie więc to dla mnie b. ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 07.11.2007 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Mimo że budowa już za nami,wciąż jest coś do dorobienia.Teraz pochwalę moich mężczyzn-codziennie po południu udają się do pracy w garażu,wracają umorusani-szczególnie mężczyzna 4,5-letni,zmęczeni i szczęśliwi. Efektem jest wyłożony glazurą garaż.Wygląda bardzo schludnie,jaśniej w nim się zrobiło no i będzie praktyczniej. A że kobieta zmienną jest,to mam już koncepcję jakie kolory ścian wybiorę przy nastepnym malowaniu. Te które mam obecnie są OK,ale tęsknię za ciemnymi,nasyconymi barwami,co przy dużych powierzchniach powinno dawac super efekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 17.11.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Proszę o więcej zdjęć! Lubimy oglądać piekne domki, bo przed nami wykończeniówka Karminy (Archiopelag). A w głowie mętlik, jak, co wykończyć. Zdjęcia na forum wiele nam pomogą. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 28.11.2007 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Sezon zimowy nie sprzyja mojej aktywności na forum,ale postaram się poprawic Bardzo się cieszę że odstąpiłam od pomysłu robienia kabin prysznicowych w obu łazienkach-to byłby zupełnie zbędny wydatek. Jesteśmy całkiem sporą rodzinką-6 osób,w tym dwoje dzieci.Na dole mieszkają moja mama i babcia,my z mężem i dziecmi na górze. Spokojnie wystarcza nam takie wyposażenie jakie jest,dom okazał się niezwykle pojemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 28.11.2007 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Oczywiscie zaległości w relacjach wielkie-nie pisałam że mam roślinki jadalne No nie w obecnej postaci,ale krzaczki owocowe są! Jest aronia-krzaczasta właśnie,porzeczki w każdym kolorze,agresty-biały i czerwony,maliny. Nie sadziliśmy ani leszczyny ani orzecha włoskiego-mamy paskudną alergię Drzewka,a jakże już zasadzone-jabłonki-koksa,papierówka,jonagored,oliwka,gruszka klapsa,konferencja,wiśnia łutówka i jakaś jeszcze.Szczerze żałuję,że nie spisałam w szkółce nazw odmian-nie wiem co mam Morelka red coś tam i jeszcze jedna,brzoskwinia i tyle. Zakupiłam i zastosowałam nawet osłonki na pieńki,a te nisko rozkrzewione osłoniłam włókniną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 30.11.2007 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Własciwie nic specjalnego się nie dzieje,zima jest wielce pozytywna pod względem tzw.świętego spokoju budowlanego.Można ponapawac się wschodem słońca,nacieszyc się że w domku cieplutko i nie ma to związku z centralną ciepłownią osiedlowąi znów popodziwiac,mimo że w koszulinie nocnej przy otwartym oknie nieco stygniemyhttp://images32.fotosik.pl/64/05ec7028159f8244.jpgale co tam! Dzieciaki wrzeszczą że pora wyciągac kombinezony-i na śnieg!Kot wrzeszczy spod domu-Jeśc!A ja nadal podziwiamhttp://images33.fotosik.pl/64/dd54e7e9c2b1d97b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 01.12.2007 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Wkurzyłam się okropnie-najpierw człowiek nie wie w co ręce włożyc,zasuwa jak mały samochodzik,a jak już chwilkę ma na zarezerwowanie jakiegoś wypadu w górki to miejsc nie ma. Nie bawię się tak! I gdzie my biedne sierotki podziejemy się po świętach? Mam wtedy kilka dni wolnego a tu klapa! To tak jak z wakacjami-dzwonię w upatrzone miejsce-"tak wczesnie pani chce rezerwowac?" a jak pytam o który pokój mi chodzi-ZAREZERWOWANY już w te wakacje. W górach też upatrzyłam konkretne miejsce,żeby i 4-ro i 12-to latek miały co robic,oczywiscie powoli spuszczałam z tonu,szukałam,szukałam i nic Chyba połowa Polaków wyjeżdża z domu w lub po świętach. Trochę boimy się jechac w ciemno i liczyc że cos znajdziemy na miejscu. Cholewcia! A Wy zostajecie w domu?Czy to Wy zajęliście wszystkie miejsca,bo przerwa w budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 02.12.2007 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Znalazłam Zakopane Z dzieckami idealnie Cieszę się ogromnie No starczy tych zachwytów,w końcu tutaj budujemy (wybudowaliśmy). U nas cieplutko,po śniegu ani śladu,grzejemy 3/4 godz.w dzień,jest bardzo ciepła jesień tej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka79 11.12.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Witam, domek super.Mam kilka pytań czy możesz napisać jaki masz kolor okien?Oraz gdzie zamówiliście obudowę kominka i co to za kamień.Jestem z okolic Kielc, chyba podobnie jak wy, a kominek b. nam się podoba.Pozdrawia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 19.02.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 w środku nie ma kwasówki,szkoły są różne-raczej powinna byc,ale u nas nie ma,oparliśmy się na opinii budowlańców. Mąż teraz gdera że "wszyscy mówią że powinna byc w kominie rura"-no ale to nieco spóźniona konkluzja Moniko zawsze można dołożyć kwasówkę - ostatnio ćwiczyłem to na domu rodziców - można poradzić sobie nawet samodzielnie (tzn. bez fachowców Bóg wie jakich). U nas rura jest od początku, choć ostatnio wiatr zdarł "czapkę" od komina - znalazłem ją u sąsiada Zgodzę się jeśli chodzi o koszty - nie ma szans dokładnie policzyć kosztów budowy - ilekroć robiliśmy plan zawsze coś się nie zgadzało, a koszty już przekraczamy o 30% ... SUPER... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 19.02.2008 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Bardzom kontenta że znaleźliście wymarzoną kuchnię w wymarzonej jakości i cenie.A przekroczenie o 30% to tylko na razie-bo prawdziwe wydatki jeszcze chyba do połowy nie doszły. Glazura,tynki,nawet farby-Faworyt pochłania w iliściach wręcz nieprzyzwoitych. A propos Barlinka-właśnie takie podłogi mamy we wszystkich pokojach-i są świetne. Pięknie wygladają,łatwo się je pielęgnuje, no i kosztują przyzwoicie. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 19.02.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 A propos Barlinka-właśnie takie podłogi mamy we wszystkich pokojach-i są świetne. Pięknie wygladają,łatwo się je pielęgnuje, no i kosztują przyzwoicie. Lejesz miód na nasze zbolałe serca!!! Również cieplutko pozdrawiamy!!! P.S. Dziś kończą u nas tynki na górze, jutro zaczynają garaż - domek zaczyna wyglądać jak domek nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts