Honorka 11.10.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Nie ukrywam, że cena jest konkurencyjna do tych oferowanych w sklepach elektrycznych. Na allegro pełno pozytywnych komentarzy. Sprzedawca gwarantuje dobrą jakość. Mówi o sprawdzonej 14-letniej już bezawaryjności.Ja mam poprowadzone wodne ogrzewanie podłogowe. Elektrycznym chciałam tylko wspomagać nieogrzewane, przejściowe miesiące. Warto się zaopatrzyc w taki kabel? Czy to jednak duże ryzyko?Ktoś ma? Działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 11.10.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Też kupiłem na Allegro matę grzejną z myślą że dam w łazience.W ostatnim momencie zrezygnowałem.Teraz użyję jej do czego innego.Może przed wejściem,może do rynien,może podgrzewany fotel w zimowe wieczory.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 12.10.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 ja kupiłem taki kabel i ułożyłem pod płytkami na schodach wejściowych do domu, w zimę przetestuję dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 13.10.2006 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Tedii - dlaczego zrezygnowałeś z ułożenia jej w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 15.01.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Dolacze sie do pytania - ceny mat nawet w marketach budowlanych lekko powalaja. Moze osoby siedzace w temacie doradza jakies maty w cenach nizszych niz Devi czy Thermoval, na ten przyklad? Potrzebuje maty na powierzchnie ok. 40 m2 pod plytki lub panele w pokoju dziennym (jeszcze nie wiem, co poloze na podloge). Wg cen z Castoramy wychodzi koszt ok. 5tys. zl (lekki szok dla mnie) za gotowe maty Devi. Czy mozna zrobic to sporo taniej? Nie chodzi mi o ogrzewanie pomieszczenia tymi matami, jedynie o likwidacje uczucia zimna podczas chodzenia po plytkach. Przy okazji zapytam o alternatywne rozwiazanie, tj. poprowadzenie ogzrewania podlogowego w 2 ponieszzceniach. Problem w tym jednak, ze do dyspozycji mam tylko 3 cm do poziomu zero posadzki, wylewki juz zrobione (wczesniej niestety nie przewidywalismy podlogowki). Czy na posadzce betonowej mozna polozyc sama folie z ekranem aluminiowym (posadzka 7 cm, pod nia styro 15 cm), na to rury 16 mm zalane zaprawa do klejenia plytek z jakims plastyfikatorem i na to kleic plytki? Jeszcze jedno pytanie (moze herezja, ale zapytam) - czy obwod podlogowki na pow. ok. 18-20 m2 mozna wlaczyc do obwodu zasilania istniejacego grzejnika czy raczej do powrotu? I czy pompa w kotle CO wystarczy do przepchniecia wody w obwodzie podlogowki czy tez musze instalowac osobna pompe do podlogowki? Na odcinku miedzy kotlem CO a grzejnikiem rurki (pex) schodza pionowo w dol od kotla, nastepnie biegna pod posadzka, wchodza w sciane w ksztalcie litery C i wychodza ze sciany zakonczone zaworem katowym pod grzejnikiem. Czy mozliwe jest wpiecie polozonej (oczywiscie) w poziomie ale ok. 20 cm wyzej podlogowki w obwod zasilania badz powrotu grzejnika i czy pompa od kotla przepchnie wode w tym ukladzie? pozdrawiamtomek_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 15.01.2007 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 iiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 15.01.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 iii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 15.01.2007 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 ii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 15.01.2007 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 iii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 15.01.2007 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Zrezygnowałem,bo podłoga wyszłaby o 5mm wyżej.Musiałbym albo lać cieńszą płytę (ryzykowne) albo dać cieńszą izolację (i wtedy mata ogrzewałaby strop zamiast podłogę).Ponieważ w łazience jest rozdzielacz do kalafiorów i biegną wszystkie rury ogrzewania uznałem że podłoga nie będzie totalnie zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 16.01.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Sosując powrót z grzejnika dla tak dużej podlogówki 20m2 sprawa jest przesądzona - nie grzeje podłoga !!!Taka powierzchnia niestety nie może tez być wykonana ani na RTD ani na RTL-u.Musi byc zrobiona na odrębnym obwodzie. Mieszanie musi być - wszystko dziej się w skrzynce rozdzielaczowej.Takiej podłogi nie da się ogrzać z grzejnika ani zasterowac RTL-em. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 17.01.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Dzieki - wobec tego wszystkie drogi prowadza w kierunku mat grzejnych ew. kabli grzejnych.pozdrotomek_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emultimax 29.01.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Na allegro poza firmami oferującymi tzw. szajs są również solidne firmy, proponujące wysokiej jakości produkty w atrakcyjnych cenach.Warto przede wszystkim zwrócić uwagę, czy sprzedawane produkty posiadają jakieś certyfikaty, atesty, itp. poza tym warto sprawdzić warunki gwarancji i dowiedzieć się w jaki sposób są realizowane ewentualne reklamacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts