Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Sowiego Gniazda

sowa monikaka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 365
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj tak już są problemy z materiałami my 30 porothermu nigdzie nie możemy dostać a i z 25 zaczynają być problemy. Wczoraj znalazłam w całkiem dobrej cenie 6,2 zł za sztukę mam nadzieję że dziś kupimy.

Sowo pobiegłam do Jezierskiego i zrobiłam szacunkową wycenę okien przyjeliśmy założenie, że troszkę je zmniejszymy i dostałam wycenę 16 tys. czyli tak jak Wy co mnie bardzo cieszy bo innej firmy miałam za 21 tys. i to po rabatach.

To juz wiem skąd p.Piotrek Jezierski znał mój dziennik :D

Dostałam od niego miłego meila :D

Z okien jestem naprawde zadowolona,mam nadzieję że i w dłuższym użytkowaniu będzie OK.

Co tam słychać na placu boju ? Jak osuszanie tynków ?

Podobają mi się nowoczesne kominki jak ten u Was, niestety mojej połówce nie. Na szczęście mam przynajmniej rok czasu na przekonanie do swojej racji :wink:

Tynki schną stopniowo,na szczęście pogoda coraz lepsza.

Do plastyka projektującego kominek pojechałam z mężem,inny mieliśmy wybrac,w końcu dostalismy projekt stworzony po rozmowie,indywidualnie dobrany do nas i .....prawie zupełnie inny niż planował mój mąż.

A okazało się że prosty,nowoczesny nie zawsze znaczy zimny i odpychający :D

Sówko

Jeśli można wiedzieć ile Ciebie kosztowały wylewki oraz tynki,chodzi mi koszt materiału i robocizny?

Pozdrawiam

Wylewki kosztowały mnie 12zł/m,materiał do nich:1300zł piasek wiślany najdrobniejszy,4 tony cementu,styropian 15 na dole i 3cm na górze,folia dylatacyjna i folia izolacyjna czarna ale ile tego było? :oops: :-?

Folia dylatacyjna 40x9,80=395,60

cement 4 tonyx373,59

styropian FS 20 17 m.szesc x195zł

folia czarna ochronna 5x20 Marma 400m.kwx0,81=324zł.

siatka zgrzewana 80x7,08=566,40

Klutan 5l 31,50

Hydroflux 5l 25,00

No to chyba tyle,metrów wylewki wyszło 226 bez garażu i kotłowni za garażem,bo tam wyloewki zrobilismy wczesniej.

czyli jak wszystko w Faworycie-super tanio nie było :wink:

Pozdrawiam cieplutko

Witaj Sówko.

Byłam u Ciebie w Dzienniku miesiąc temu. Patrzę i oczom nie wierzę. Wielkie postępy uczyniliście. Kominek grzeje, piec też, wylewki, ocieplony dach i taras. Tempo macie zawrotne. Gratulacje :p . Oby werwy nie zabrakło. Mocno pozdrawiam :p

Dzieki za miłe słowa :D

tempo nieco ustało w związku ze schnięciem tynków i wylewek,ale już nabieram rozpędu na kolejne działania.

Na razie szlag mnie trafił w DEK-Kilece-dystrybutorze mebli BRW (m.in) i dochodze do siebie :-? .

Nie pojmuję jak mozna lekceważyc klienta,którego ma sie juz niemal w garsci,który chce wybulic niezłą kasę za towar i odsyłac go z kwitkiem.

Chore to jakieś i tyle.

Nie życzę takich sprzedawców.

Pozdrawiam :D

nie przejmuj sie brw i sprzedawcami :wink: mialam to samo-klient twoj wrog, przeszkadza w pracy i jak w oogle moze o cos pytac, itd... warunki platnosci tez oni dyktuja, nie maja czasu dla klienta, nie sa przygotowani, nic niewiedza-duuuzy minus dla tej firmy, poza tym meble sa strasznie byle jak wykonane

niestety moja siostra kupila sobie takie do biura z systemowych, takich ciemnych-nhie dosc, ze 2 komody + 2 szafki wiszace + stolik kosztowaly ja ok. 3500, to jeszcze musial przyjsc nasz znajomy stolarz i robic poprawki-uchwyty zaraz by sie pourywaly, a szklo w gornej szafce lada chwila by peklo, nozki z przodu sa z jakiegos lichego metalu (aluminium??) a z tylu niestety plastik przypominajacy metal-w glowie sie nie miesci, a ile moich znajomych narzeka na te meble to szok :-?

rozpisalam sie strasznie o tu nie o tym mowa przeciez :oops:

ale mam jeszcze wielka prosbe-czy mozesz podac firme, ktora ma zrobic Ci kuchnie ? :D

sorry znowu przez omyłkę odpisałam w dzienniku, mam nadzieję że moderator mnie przeniesie :oops:

apropos mebli u lokalnych stolarzy , obecnie mam kuchnię z drewnianymi frontami wykonaną przez takiego fachowca. kosztuje taniej i jakość dobra.

najgorzej było z terminowością.

nie przejmuj sie brw i sprzedawcami :wink: mialam to samo-klient twoj wrog, przeszkadza w pracy i jak w oogle moze o cos pytac, itd... warunki platnosci tez oni dyktuja, nie maja czasu dla klienta, nie sa przygotowani, nic niewiedza-duuuzy minus dla tej firmy, poza tym meble sa strasznie byle jak wykonane

niestety moja siostra kupila sobie takie do biura z systemowych, takich ciemnych-nhie dosc, ze 2 komody + 2 szafki wiszace + stolik kosztowaly ja ok. 3500, to jeszcze musial przyjsc nasz znajomy stolarz i robic poprawki-uchwyty zaraz by sie pourywaly, a szklo w gornej szafce lada chwila by peklo, nozki z przodu sa z jakiegos lichego metalu (aluminium??) a z tylu niestety plastik przypominajacy metal-w glowie sie nie miesci, a ile moich znajomych narzeka na te meble to szok :-?

rozpisalam sie strasznie o tu nie o tym mowa przeciez :oops:

ale mam jeszcze wielka prosbe-czy mozesz podac firme, ktora ma zrobic Ci kuchnie ? :D

Dzięki za uwagi,upewniłam się że takie traktowanie to dla BRW norma,dobrze że zakonczyłam z nimi współpracę :D

Firma w której zamówię kuchnię (mam nadzieję) miesci się w Celinach-ok.25km od Kielc,a traqfiłam z polecenia. Nie wiem dokładnie jak sie nazywają :oops:

sorry znowu przez omyłkę odpisałam w dzienniku, mam nadzieję że moderator mnie przeniesie :oops:

apropos mebli u lokalnych stolarzy , obecnie mam kuchnię z drewnianymi frontami wykonaną przez takiego fachowca. kosztuje taniej i jakość dobra.

najgorzej było z terminowością.

Nie ma sprawy,przeniesie,nie przeniesie,miło Cię widziec :D

Mam nadzieję że jak zamówię to nie będzie problemów :-? :o

Pozdrawiam cieplutko :D

Witaj

Czesto podpatruje budowe twojego domku-kiedy nawet mialam zamair budowac faworyta ale teraz stoje w zawieszeniu (nadal nie mam dzialki) wiec czytam sobie tylko dzienniki innych.Bardzo podoba mi sie Twoj kominek oraz ogolnie jestem pod wrazeniem tempa prac.Mimo szybkiej budowy widze ze masz wszystko dokladnie przemyslane-mam nadzieje ze bede mogla kiedys skorzystac z Twojego doswiadczenia :D

Moje pierwsze złe doświadczenia dotyczą architekta. Zanim kupiłam projekt pokazaliśmy mu go, powiedział że podejmie się adaptacji. Nasza działka jest w trapezie i wg naszych wyliczeń brakowało nam ok. 1 m na wpisanie zgodnie z wyrysem, wg niego góra 50 cm. Architekt zwodził mnie przez 2 tygodnie umawiał się na telefon potem okazywało się że go wyłączył. Podziękowaliśmy za współpracę jeszcze był obrażony że w ogóle śmiem pytać czy raczy wreszcie się z nami umówić.

Zostaliśmy z projektem z podwójnym garażem, który w końcu musimy skrócić 1,5 m więc na 2 auta zdecydowanie za mało :(

Zastanawiamy się czy nie odmienić projektu na ten z pojedyńczym garażem bo modyfikacje mogą nas drożej kosztować. Co prawda w garażu przyda się więcej miejsca ale zobaczymy ile nam za tą przeróbkę krzyknie inna Pani architekt.

Nienawidzę niesłownych ludzi. :evil: brrr

U nas ściany będą się budować dopiero na przełomie sierpnia/września. Trudno było o dobrą , dostępną terminowo i cenowo ekipę budowlaną .Fundamenty wcześniej o ile nie wykończą mnie urzędnicy i tacy właśnie fachowcy.

Witaj

Czesto podpatruje budowe twojego domku-kiedy nawet mialam zamair budowac faworyta ale teraz stoje w zawieszeniu (nadal nie mam dzialki) wiec czytam sobie tylko dzienniki innych.Bardzo podoba mi sie Twoj kominek oraz ogolnie jestem pod wrazeniem tempa prac.Mimo szybkiej budowy widze ze masz wszystko dokladnie przemyslane-mam nadzieje ze bede mogla kiedys skorzystac z Twojego doswiadczenia :D

Miło mi :oops: :D

Oczywiscie chetnie posłużę poradą,jesli tylko będę w stanie pomóc.

Pozdrawiam cieplutko :D

Jeśli chodzi o sprzedawców to też trafialiśmy na takich co to nie chcą sprzedać Klientowi towaru. Ale z takiego sklepu, hurtowni wychodzę i już nie wracam. Zakupy też robimy dużo wcześniej. Tak było z cegłami, dachem czy tak jak teraz ze styropianem czy oknami - zamawialiśmy je jeszcze w grudniu. Z fachowcami też się umawiamy dużo wcześniej, a i tak niektórzy pierwsze wolne terminy mają w drugiej połowie roku. Przypominają mi się listy kolejkowe z lat wcześniejszych. Pozdrawiam cieplutko :p