Mato 15.05.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Droga Sowo duuuuuuuużo zdrowia!!!!My jeszcze nie zaczęliśmy budowy (na razie mamy tylko wytyczony domek) a też chcielibyśmy już zacząć sadzenie roślinek i trawki.... ale trzeba poczekać jeszcze ze 2 latka.... uffffffffJeśli to nie problem to prosimy o kilka zdjęć górnej i dolnej łazienki - nadal nie możemy ustawić wanny i prysznica ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 22.05.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Sowo (Moniko) - śliczny domeczek Czy mogłabyś powiedzieć jakim tynkiem otynkowaliście dom i jaki to kolor? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 23.05.2007 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Sowo (Moniko) - śliczny domeczek Czy mogłabyś powiedzieć jakim tynkiem otynkowaliście dom i jaki to kolor? Dzięki Tynk silikatowy bodajże KABE 1010. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.05.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Moniko - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.05.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Piekny dom! super elewacja, dach, okna, drzwi i rolety zgrane. Bardzo elegantsko to wszystko razem sie prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 25.05.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Sówko, dom wygląda rewelacyjnie! Z przyjemnością tutaj zaglądam. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 29.05.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Ale fantastyczny domek... Cudny Początkowo dziwiło mnie, że białe rolety - ale do twojej elewacji pasują idealnie!! Na dodatek zadziwiająco szybko "idzie" budowa. Szczere gratulacje i szybkiej przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 30.05.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 witam, dawno nie zaglądałam do komputera a tutaj już pokoiki pomalowane. coraz ładniej, coraz ładniej a ja dopiero wczoraj odebrałam pozwolenie na budowę po 3 miesiącach męki w tym tygodniu muszę się ostro zabrać za załawienie przyłącza wody i prądu . i jeszcze mam problem bo w moim rejonie nie ma nigdzie pustaków wentylacyjnych (tych które są potrzebne w m.in. w kuchni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 31.05.2007 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Piekny dom! super elewacja, dach, okna, drzwi i rolety zgrane. Bardzo elegantsko to wszystko razem sie prezentuje. Dzięki bardzo,elegantsko-jak to miło brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 31.05.2007 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Sówko, dom wygląda rewelacyjnie! Z przyjemnością tutaj zaglądam. Gratuluję! Bardzo mi miło,zobaczymy jak bedzie jak zamontuja kuchnie i poręcz do schodów-mam nadzieję że nie zepsuja efektu-tzrymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 31.05.2007 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Ale fantastyczny domek... Cudny Początkowo dziwiło mnie, że białe rolety - ale do twojej elewacji pasują idealnie!! Na dodatek zadziwiająco szybko "idzie" budowa. Szczere gratulacje i szybkiej przeprowadzki Wiesz,jak wybierałam rolety to w domu brakowało scian działowych i dachu więc łatwo nie było-ale wiedziałam że te ciemno brązowe konweniuja mi tylko z czekoladowym dachem,a miał być ceglasty. Chciałam żeby dom był słoneczny i jasny,więc najbardziej pasowały te białe. Ciesze sie że Tobie tez się podoba Przeprowadzka to kwestia ok.dwóch tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 31.05.2007 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 witam, dawno nie zaglądałam do komputera a tutaj już pokoiki pomalowane. coraz ładniej, coraz ładniej a ja dopiero wczoraj odebrałam pozwolenie na budowę po 3 miesiącach męki w tym tygodniu muszę się ostro zabrać za załawienie przyłącza wody i prądu . i jeszcze mam problem bo w moim rejonie nie ma nigdzie pustaków wentylacyjnych (tych które są potrzebne w m.in. w kuchni) Zastrzeliłaś mnie tymi pustakami wentylacyjnymi-jakos przeoczyłam ten asortyment Trzymam kciuki za udane zakupy Gratulacje z okazji otrzymania pozwolenia-to swietne uczucie-prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 31.05.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Sowo ja również jestem mężem żony, która uparła się na duuuuuuży dom czyli Faworyta. My dopiero zwieźliśmy materiały na działkę i zaczynamy za miesiąc (za tydzień mamy mieć w końcu to cholerne pozwolenie na budowę) a ja JUŻ twierdze ze to wszystko po prostu jest za drogie... boje sie co będzie w czasie wykończania wnętrza... Wczoraj przywieźli nam pustaki i jak zobaczyłem ich ilość to mnie wzięło przerażenie i zacząłem się zastanawiać czy my czasem nie mamy zestawienia materiałów z jakiegoś zamku...Dla wszystkich Faworytów mam chyba dobrą informację - jeden z szefów dużego składu budowlanego powiedział mi że ceny powinny wreszcie stanąć albo wręcz trochę spaść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 31.05.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Nadrobiłam zaległości w czytaniu Twojego dziennika. Nawet fajnie tak wpaść po dłuższej pzrerwie. Ma się wtedy wrażenie, że to całe budowanie i wykańczanie tak szybko idzie.Podoba mi się, że macie tak kolorowo w pokojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 31.05.2007 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Sowo ja również jestem mężem żony, która uparła się na duuuuuuży dom czyli Faworyta. My dopiero zwieźliśmy materiały na działkę i zaczynamy za miesiąc (za tydzień mamy mieć w końcu to cholerne pozwolenie na budowę) a ja JUŻ twierdze ze to wszystko po prostu jest za drogie... boje sie co będzie w czasie wykończania wnętrza... Wczoraj przywieźli nam pustaki i jak zobaczyłem ich ilość to mnie wzięło przerażenie i zacząłem się zastanawiać czy my czasem nie mamy zestawienia materiałów z jakiegoś zamku... Zestawienie mija sie z faktycznym zapotrzeboiwaniem,ale nie pamietam czy in + czy in-. Z tego co sie orientuje to któremus z budujących Fdaworyta zostało 5 palet pustaków z zestawienia MG Projekt. Ale akurat na tym sie nie traci póki co Chałupa jest wielka,przynajmniej mnie szarej myszce tak sie prezentuje,ale jakbys mnie spytał co by mozna z niej wykluczyć,to nie umiałabym odpowiedzieć Śliczny jest i koniec! I kropka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 31.05.2007 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Nadrobiłam zaległości w czytaniu Twojego dziennika. Nawet fajnie tak wpaść po dłuższej pzrerwie. Ma się wtedy wrażenie, że to całe budowanie i wykańczanie tak szybko idzie. Podoba mi się, że macie tak kolorowo w pokojach. Szczerze powiedziawszy to planowałam kolory stonowane,odcienie ecri,kremu,beże itp. dzieci jednak nie wyobrażały sobie swoich pokoji w innych niż ulubione barwach. Poddałam sie ich sugestiom,bo w koncu kiedy córa bedzie miała różowy pokój jak nie w wieku lat 12-tu? Cieszę się że Ci sie podoba,to miłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 31.05.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Wyszliśmy z tego samego założenia. nie ma co dzieciom "wdrukowywać" naszych upodobań estetycznych. Jeden pokoik będzie "kubusiowy" czyli zółty. Nie mieliśmy też serca wyrywać Małgosi z łapek "uroczej" tapety z disneyowskim Kubusiem Puchatkiem, którego estetyka nie do końca do mnie przemawia, bo dziecię było tak szczęśliwe! A na deser dostała kubusiowe firanki.Drugi pokój miał być od początku "różyczkowy".Koncepcja trzeciego pokoju dziecinnego powstawała długo. W końcu będzie to "sawanna".Uważam, że dzieci powinny same decydować o wyglądzie swoich pokoi, bo to są ich pokoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.06.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witaj Sówko - Moniko Twoja budowa ma niesamowite tempo, jestem pod wrażeniem . Domek prezentuje się cudownie ! Aż miło patrzeć Niestety ja też przekonałam się, że wykończeniówka robi totalną czystkę finansową i pożera dosłownie wszystko co się da . Ale za to jakie są tego efekty - wystarczy popatrzeć na Wasz domek Jestem bardzo ciekawa Twojej kuchni i schodów. Czekam na fotki Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 01.06.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam serdecznie. Bardzo piękny, elegancki domek Bardzo Cię podziwiam, że mimo przeciwności losu udało Ci się wybudować domek i wykończyć go z takim smakiem No i masz białą podbitkę , na którą ja choruję Gratujuję!!! Trzymam kciuki i jeśli pozwolisz, będę Tobie dopingowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 01.06.2007 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Wielkie dzieki za miłe słowa W odpowiedzi na liczne pytania dotyczace tynku na elewacji-to tynk KABE kolor 1010 NOVALIT F - Polikrzemianowa (niskoalkaliczna silikatowa) farba elewacyjna. Podobno bardzo dobrej jakości. Podbitki sa faktycznie białe,podobnie jak rolety zew. Dzrwi wejściowe-Gerda. Brama garazowa nie pamietam jakiej firmy Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts