Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Sowiego Gniazda

sowa monikaka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 365
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rzoumiem, że podbitka jest PCV?

A czy mozesz mi zdradzić, czym wykonczone są fundamenty?

Jaki to tynk i jaki kolor?

Podbitka jest PCV.

Fundament jest niewykonczony jeszcze,to co widać na zdjęciach to zagruntowane pod właściwy tynk. A własciwy juz wybrałam,ale nie pamietam numeru-to z Atlasu mozaika,wyglada jak szklana kasza,kolor bedzie ceglasty z jakimś. Jak tynkarze zewnętrzni wrócą,czyli jak gotowe będą schody wejściowe,to napiszę dokładnie,bo materiał kupił wykonawca i u niego stoja wiaderka.

Pozdrawiam cieplutko :D

wow :o kuchnia moze i nie w moim stylu, ale prezentuje sie bardzo przyjemnie i tak "dokladnie" w wykonaniu... oczywiscie na ile mozna ze zdjec cos wywnioskowac.

sowka, widze ze masz pelne debowe schody, mozesz mi powiedziec czy to sa schody samonosne czy betonowe obkladane drewnem ? Jak samonosne to mozesz zdradzic na prv ile ta przyjemnosc Was kosztowala ?

Podbitka jest PCV.

Fundament jest niewykonczony jeszcze,to co widać na zdjęciach to zagruntowane pod właściwy tynk. A własciwy juz wybrałam,ale nie pamietam numeru-to z Atlasu mozaika,wyglada jak szklana kasza,kolor bedzie ceglasty z jakimś. Jak tynkarze zewnętrzni wrócą,czyli jak gotowe będą schody wejściowe,to napiszę dokładnie,bo materiał kupił wykonawca i u niego stoja wiaderka.

Gapa ze mnie jak nic :oops: , ale tak ładnie ten fundament wygląda :D

Spokojnie poczekam na efekt, teraz lecę czytać dalej Twój dziennik :p

wow :o kuchnia moze i nie w moim stylu, ale prezentuje sie bardzo przyjemnie i tak "dokladnie" w wykonaniu... oczywiscie na ile mozna ze zdjec cos wywnioskowac.

sowka, widze ze masz pelne debowe schody, mozesz mi powiedziec czy to sa schody samonosne czy betonowe obkladane drewnem ? Jak samonosne to mozesz zdradzic na prv ile ta przyjemnosc Was kosztowala ?

Zdaje sobie sprawę że dobór stylu to bardzo indywidualna sprawa,tym bardziej mi miło że moja kuchnia podoba się też komus kto lubi bardziej nowoczesne wnetrza i czyste linie :D

Schody są betonowe,obłożone dębowymi deskami,wejście do salonu i kuchni tę mam obłozone tzw. opaską z dębiny.

sowko, to nie jest tak ze preferuje tylko taki rodzaj i zaden inny mi sie nie podoba :wink: Osobiscie podoba mi sie kazdy "rodzaj" urzadzenia jezeli jest dobrze i przyjemnie dla oka wykonany, od metalowej rury jako baterii sciennej, po koszyczki z lawenda... tylko moja osobowosc woli mieszkac z metalowa rura niz z koszyczkami :lol:

dzieki za info... to dalej szukam kogos kto ma pelne ale samonosne schody 8)

sówko,

kuchnia bardzo ładna ! :D Widać, że starannie wykonana. Ciekawa jestem jakie masz blaty , jaki to materiał ?

Powiem Ci, że masz bardzo podobny układ szafek do tych, które ja będę miała, bo widzę, że rozkład i wielkość kuchni mamy chyba taki sam :wink: .

Swoje meble będę miała właśnie z BRW, ale u mnie Pan nie zapomniał wziąść zaliczki :roll: . Nawet kształt frontów będzie u nas podobny (taki z łuczkami) , a okap ten sam 8) .

Pomarańcz przy tym kolorze frontów bardzo dobrze się "zgrał" i wygląda super !

Schody dębowe będą na pewno długo Ci służyły. Czy ten "gold" to bejca, którą schody zostały pomalowane, czy to naturalny kolor dębiny ( jest do niego bardzo podobny ) ?

Także planuję dębinę na schody :wink:

Pozdrówka ! :D

sowko, to nie jest tak ze preferuje tylko taki rodzaj i zaden inny mi sie nie podoba :wink: Osobiscie podoba mi sie kazdy "rodzaj" urzadzenia jezeli jest dobrze i przyjemnie dla oka wykonany, od metalowej rury jako baterii sciennej, po koszyczki z lawenda... tylko moja osobowosc woli mieszkac z metalowa rura niz z koszyczkami :lol:

dzieki za info... to dalej szukam kogos kto ma pelne ale samonosne schody 8)

Rozumiem Cie doskonale,też podoba mi sie bardzo styl nowoczesny,ale..no własnie,może u mnie to i osobowość i mąż itp wolą mieszkać sielsko-wiejsko :wink:

sówko,

kuchnia bardzo ładna ! :D Widać, że starannie wykonana. Ciekawa jestem jakie masz blaty , jaki to materiał ?

Powiem Ci, że masz bardzo podobny układ szafek do tych, które ja będę miała, bo widzę, że rozkład i wielkość kuchni mamy chyba taki sam :wink: .

Swoje meble będę miała właśnie z BRW, ale u mnie Pan nie zapomniał wziąść zaliczki :roll: . Nawet kształt frontów będzie u nas podobny (taki z łuczkami) , a okap ten sam 8) .

Pomarańcz przy tym kolorze frontów bardzo dobrze się "zgrał" i wygląda super !

Schody dębowe będą na pewno długo Ci służyły. Czy ten "gold" to bejca, którą schody zostały pomalowane, czy to naturalny kolor dębiny ( jest do niego bardzo podobny ) ?

Także planuję dębinę na schody :wink:

Pozdrówka ! :D

Blaty sa z jakiejś płyty,identycznej jak w BRW 8)

Debina schodów jest bejcowana,naturalna jest sporo jasniejsza.

Moja kuchnia ma 3x3,90,lodówka wolno stojąca żeby nie zajmować miejsca w szafkach (nie mam spiżarni).

Witaj Moniko,

Dawno nie zaglądałam do Twojego dziennika a tu proszę jakie piękne kolory w pokojach. Domek super! Mam prośbe gdybyś mogła wrzucić parę fotek pokoi z innej strony lub obejmujące wiekszą część pokoju. Mam problem z wyobraźnią tych pokoików po skosami, czy Ty podnosiłaś ścianke kolankową? Kuchnia też super, pisałaś kiedyś że planujesz wyspe w kuchni , aktualne? Pozdrawiam gorąco

Beata

Blaty sa z jakiejś płyty,identycznej jak w BRW 8)

Debina schodów jest bejcowana,naturalna jest sporo jasniejsza.

Moja kuchnia ma 3x3,90,lodówka wolno stojąca żeby nie zajmować miejsca w szafkach (nie mam spiżarni).

Ja swoich blatów nie zamawiam w BRW. Marzą mi się granitowe, ale chyba nie od razu je sobie sprawię :wink:

To mamy bardzo podobne wymiary kuchni . I również planuję lodówkę wolno stojącą. Nawet wnękę dla niej naszykowałam 8) .

Spiżarnia super sprawa. U mnie w projekcie była takowa, jednak stała na środku salonu , więc zrezygnowałam . Tym bardziej, że mam nieplanowaną piwniczkę więc z powodzeniem może spełniać rolę spiżarni :wink:

P.S. Czy Twoje fronty szafek kuchennych są drewniane ? Jaki to kolor? Czy ten sam jaki masz na schodach ? :roll:

Wszystko do siebie bardzo ładnie pasuje :D

Ja swoich blatów nie zamawiam w BRW. Marzą mi się granitowe, ale chyba nie od razu je sobie sprawię :wink:

To mamy bardzo podobne wymiary kuchni . I również planuję lodówkę wolno stojącą. Nawet wnękę dla niej naszykowałam 8) .

Spiżarnia super sprawa. U mnie w projekcie była takowa, jednak stała na środku salonu , więc zrezygnowałam . Tym bardziej, że mam nieplanowaną piwniczkę więc z powodzeniem może spełniać rolę spiżarni :wink:

P.S. Czy Twoje fronty szafek kuchennych są drewniane ? Jaki to kolor? Czy ten sam jaki masz na schodach ? :roll:

Wszystko do siebie bardzo ładnie pasuje :D

Mnie tez marzyły sie blaty kamienne,ale nawet ich nie palnuje w dalszej przyszłosci,po prostu za duzo mnie ta chałupka kosztowałoa dotąd-kończę wyposażanie i nie zostawiam nic na potem,wystarczy mi kredyt :-?

Wneka na lodówke to swietny pomysł,bardzo praktyczny jak mniemam.

Fronty szafek są z litej deski dębowej,tak jak schody,tylko że fronty szafek są natural a schody bejcowane na złoty dąb-w sumie wyszły takie same jak okleina okien 8)