Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Sowiego Gniazda

sowa monikaka

Recommended Posts

Sówko witam Cię i wszystkich na forum ponieważ jestem tu pierwszy raz. Czytałam cały Twój dziennik z zapartym tchem i podziwiam za upór i piękne zdjęcia. Ja też będę budować domek ale sporo mniejszy niż twój piękny faworyt. Uwielbiam oglądać meble a szczególnie kuchenne a twoje odpowiadają mi w 99% (ten jeden procent to kolor ja chciałabym jasne kremowe) i moja prośba do ciebie - podaj proszę nazwę i adres tej firmy gdzie kupiłaś swoje meble. Jestem z Suchedniowa, a wcześniej pisałaś że jest to gdzieś koło Kielc więc miałabym całkiem niedaleko.

Pozdrawiam cię i życzę samych szczęśliwych chwil w nowym SWOIM DOMKU :-))

Bardzo,bardzo dziekuję za tak miłe słowa :oops: :D

Meble kuchenne wykonali dla nas panowie z firmy w Celinach,nr.tel.665 762 598-p.Cieplinski.

Celiny znajdują sie na trasie z Kielc do Tarnowa,ok.15.km od Kielc.

Pozdrawiam cieplutko :D

• Odpowiedzi 365
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Sówko,

Czytałam Twoje ostatnie dwa posty i aż się wzruszyłam. Życze samych szczęśliwych chwil w nowym i pięknym domku.

Może za rok uda nam się wprowadzić

Pozdrawiam gorąco

Beata

Z Twoich zdjęć wynika,że spokojnie zdążycie zamknąć domek na zimę :D A czy macie zamiar go zamykać,czy będziecie budować dokąd aura pozwoli?

Hura, hura, hura! To mówię ja- twój wierny kibic!

Cieszę się prawie tak, jakbym to ja wprowadzała się do swojego domu. :lol:

Ale naprawdę twój sukces budowlany jest bardzo budujący - teraz to może i nam się uda...

Zyczę udanego zakładania ogrodu! Nie zapominaj o nas - wiernych czytelnikach Twojego dziennika. Pozdrawiam ! - Aldona.

Witaj Aldono :D

Uwielbiam mieć wiernych kibiców :D :oops: 8) tak miło jak ktos cieszy się razem z nami :D

Na pewno Wam też się uda-na pewno!!!

I także poproszę o relacje z placu boju :D

Oczywiscie nie zapominam,tylko troszkę wakacje oderwały mnie od komputera :D

Witaj Moniko,

podpatruje Twój domek od dawna i nie ukrywam, że Twój dziennik pomógł nam podjąć decyzję o budowie Faworyta. Dziękuję bardzo za super streszczenia z budowy.

Domek jest rewelacyjny, a kuchnia i schody bardzo mi sie podobają.

My na razie jesteśmy na początkowym etapie.

Mam pytanie do Ciebie: Jaką szerokość mają Twoje drzwi zewnętrzne? W projekcie są 120.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

POZDRAWIAM

Aneta

Acha,czyli jakby co,to bedzie na mnie! :o :D No dobra,ja nie narzekam :D

Oczywiscie służę pomocą w razie rozterek budowlano-Faworytowych.

Dzrwi zew. mają 90cm szerokości.

Witam Monika,

Dawno nie pisałam na forum ale podglądam stale Twój wątek.

To już jak najbardziej odpowiednia chwila żeby pogratulować ukończenia budowy domu - z pełnym sukcesem :D.

Ja również dołączam się do prośby nie znikania z forum.

Ja zaczynam we wrześniu i zaczyna mnie zżrerać lekki stresik :(

Witam Monika,

Ja zaczynam we wrześniu i zaczyna mnie zżrerać lekki stresik :(

Trzymam kciuki za sprawną budowę. Jeśli zaś chodzi o stresik to jest on zrozumiały i chyba każdy to przeżył. Podpowiem tylko, że w moim przypadku ten stresik trwa cały czas i jakoś nie chce sobie pójść :wink: ale przeplata się z euforią , więc można przeżyć :D

Chyba faktycznie tak szybko stąd nie zniknę,bo brakowałoby mi tego klimatu.

Mieszanka stresu i euforii towarzyszy chyba wszystkimn,począwszy od wyboru projektu i utrzymuje sie nawet po zamieszkaniu we własnym domu.

teraz przychodzi euforia-jestesmy u siebie,mam swój dom itd.

A zaraz potem odzywa sie głosik-jak nam sie uda przez tyle lat spłacać kredyt,a może zamiast domu podróże,cos dla dzieci itd.

Norma :D

Chyba faktycznie tak szybko stąd nie zniknę,bo brakowałoby mi tego klimatu.

Mieszanka stresu i euforii towarzyszy chyba wszystkimn,począwszy od wyboru projektu i utrzymuje sie nawet po zamieszkaniu we własnym domu.

teraz przychodzi euforia-jestesmy u siebie,mam swój dom itd.

A zaraz potem odzywa sie głosik-jak nam sie uda przez tyle lat spłacać kredyt,a może zamiast domu podróże,cos dla dzieci itd.

Norma :D

Moniczko,

a ja myślałam, że tylko u mnie takie dziwne myśli się kołaczą.

My dopiero co zaczęliśmy budowę, a już mamy takie wątpliwości jak Wy! Czy warto? czy sprzedawać mieszkanie? a może nie sprzedawać tylko wynajmować i wziąć większy kredyt? a nie lepiej mieszkać w małym mieszkanku w bloku jeździć 3 razy w roku na wakacje? Ale...

Pomyśl o tych niedzielnych porankach, kiedy możesz otworzyć szeroko drzwi na taras, usiąść na krześle w ogrodzie i wypić spokojnie kawkę ! Czy to nie wakacje??? i to co tydzień :D

Pozdrawiamy! Weekend nadchodzi (a u mnie urlop oczywiście na budowie) :D

Monika jaką masz wysokośc ścianki nad oknem w łazience? Widzę że firanka ładnie wisi. Karnisz masz przywieszony do ściany czy do sufitu? Zastanawiam się czy u mnie nie jest za wysoko wymurowane. A jeszcze jedno daszek przed weksciem masz jak w projekcie czy troche powiekszony?

Apropos Twojego wcześniejszego pytania to w tym roku planujemy jeszcze dachówke, prąd i tynki wewnętrzne ewentualnie okna dachowe. A reszta tzn drzwi, okna itd. w przyszym roku. Na jesień przyszłego roku planujemy sie wprowadzić ale czas pokaże.

pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje pięknego domku :D

Beata

Monika a jak jest z oknami na górze. Czy bez problemu się otwierają?

Pytam bo pan jak robił nam pomiary to zaproponował, że okna powinny się otwierać w drugą stronę tzn. w stronę drzwi balkonowych, ale jakoś nie podoba mi się to do końca.

Zamawiamy okna Jezierskiego tylko doznałam szoku w lutym robiłam wycenę i miałam wycenę podobną do Waszej na dzeń dzisiejszy jest to 21 tys.

IzaM

Monika a jak jest z oknami na górze. Czy bez problemu się otwierają?

Pytam bo pan jak robił nam pomiary to zaproponował, że okna powinny się otwierać w drugą stronę tzn. w stronę drzwi balkonowych, ale jakoś nie podoba mi się to do końca.

Zamawiamy okna Jezierskiego tylko doznałam szoku w lutym robiłam wycenę i miałam wycenę podobną do Waszej na dzeń dzisiejszy jest to 21 tys.

IzaM

mi równięż Jezierski wycenił na 22 tys,chyba trzeba poczekać z zamówieniem do zimy będzie pewnie taniej :lol: