Maja W. 22.03.2008 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/1kopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 30.07.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Sówko wiem że już dawno nie pisałaś ze zrozumiałych powodów na forum, ale proszę o opinię na temat użytkowania schodów - planujemy również dębowe, ale wahamy się nad kolorem - jasny czy ciemny - mamy mega mętlik w głowach... już zjadamy własny ogon w gonitwie... jeszcze 2-3 miesiące do przeprowadzki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.02.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 O......jak milo, ze wrocilas na forum ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 13.03.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 [wpisy przeniesione z dziennika budowy] BARDZO wam zazdroszcze ze juz mieszkacie w swoim domku, ja tez bym tak chciala, ale jeszcze chwile musze poczekac..budujemy sie w przyszlym roku na wiosne. Mniejsza jednak o mnie, mam bowiem do Was pytanie. Czy moglibyscie podac szacowany przez was na poczatku budowy koszt postawienia tego cudenka i jego wykonczenia oraz koszt rzeczywisty-koncowy? Slyszalam,ze do ceny wyjsciowej trzeba doliczyc mniej wiecej 20% i otrzyma sie rzeczywista, czy to prawda? serdecznie pozdrawiam Sylwia z Gdyni http://forum.muratordom.pl/uzytkownik65359.htm Gratuluje tak pieknie prowadzonego dziennika i wybudowania domu:D W moim Faworycie zamieszkaja 3 osoby i dwa psy:D Pozdrawiam:D http://forum.muratordom.pl/uzytkownik76985.htm Witaj Monika! To niemal cud, że pojawiłaś się ponownie na forum.Zastanawiałam sie, zapewne podobnie, jak wielu innych faworytowiczów, co się stało, że tak nagle przerwałaś pisanie w dzienniku.W sumie to budowę domku wówczas już zakończyłaś,ale zniknęłaś tak nagle, bez ostrzeżenia Twój dziennik jest inspiracją dla tych którzy budują faworyta . Jesteś jedną z pierwszych osób, które zamieszkały w takim domku i śledzenie dziennika bardzo pomagało dokonywac wielu trudnych wyborów. My tez budujemy własnie taki domek, z tym,że z podwójnym garażem i coraz częściej praktykowaną podniesioną ścianką kolankową. Jak znajdziesz czas, to napisz, jak mieszka sie w faworycie z perspektywy wielu juz w końcu miesiecy. Czy jest coś, co bys zmieniła, czy utrzymanie jest kosztowne, no takie ogólne wrażenia. pozdrawam http://forum.muratordom.pl/uzytkownik80049.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.04.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 http://www.pieczatki-poligrafia.pl/wielkanoc2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 09.04.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Radosnych Świąt Wielkanocnych http://www2.picturepush.com/photo/a/1574785/480/Picture-Box/osternest.jpeg życzy Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.04.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych pełnych wiary nadziei i miłości.Radosnego, wiosennego nastroju,serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja". http://www.imexgraf.pl/karty_swiateczne/wielkanocne/2009/imid/03.273_imexgraf_pl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 10.04.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Jaj przepięknie malowanych, Świąt wesołych, roześmianych. W poniedziałek kubeł wody. Szczęścia, zdrowia oraz zgody. WESOŁEGO ALLELUJA! życzy Martyna http://www.kartki.lagata.pl/kartki/23/1803.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 08.11.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 piekny dom.czy mozna prosic o wiecej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 08.11.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Dziękuję Postaram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cave10 08.11.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Planuję budowę na wiosnę 2010.Co zmieniłli by Państwo budjąc jeszcze raz?Czy lepiej kotłownię przenieść za garaż czy pozostawić jak w projekcie od frontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota0610 09.11.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ja własnie wykańczam Faworyta i powiem, że zupełnie nie wyobrażam sobie kotłowni z przodu domu. My mamy w tym miejscu łazienkę, dużo bardziej praktyczną, niż ta , przewidziana w projekcie. Natomiast w miejscu dolnej łazienki mamy garderobę. Kotłownia jest za garażem i jest to bardzo dobre miejsce. Jest dość duża i można tam jeszcze przechowywać różne sprzęty, rowery itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 09.11.2009 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Gdybym miała piec na gaz,mogłabym inaczej planować umiejscowienie kotłowni.Przy opalaniu eko groszkiem konieczne było wykonanie kotłowni za garażem.Trzeci sezon grzewczy w Faworycie i mogę stwierdzić że umiejscowienie jest idealne. Co do zmian-kilka ich było już w momencie adaptacji projektu i budowy. 1.Nie mam ogromnej wysokości okien balkonowych2.Mamy podniesiony o 2 pustaki pokój nad garażem3.Zlikwidowana spiżarka na rzecz szafy w ganku i poszerzenia łazienki4.Spiżarka wydzielona w pomieszczeniu nad garażem5.Wejście na strych z garderoby przy sypialni-nie szpeci sufitu w holu6.Podciągi schowane w stropie-została tylko jedna belka w przejściu między kuchnią a jadalnią7.Brak filara przy salonie-ściana lita8.Przesunięcie przejścia z kuchni do jadalni-wg.projektu wychodziło się trochę na stół9.W miejscu planowej kotłowni mamy dodatkowy pokoik Dodam że budowałam Faworyta jako bodajże trzecia osoba w kraju i wiem że projekt po interwencjach inwestorów był poprawiany,tak że pewnych kiksów już w nim nie ma na szczęście.My ich uniknęliśmy dzięki Badarowi i Piotrowi,którzy budowali pierwsi i doradzali,doradzali,doradzali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.11.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 sowa (monikaka) napisała: Ja osobiście po kilku latach mieszkania w nim już wiem,co zmienię gdy będę budowała kolejny dom czyli mozemy liczyc na kolejny dziennik . Fajnie, ze wrocilas na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota0610 09.11.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 No i ja zastanawiałam się, co się z Toba dzieje. Czytanie Twojego dziennika było dla nas bardzo pomocne, w trakcie planowania, co i jak zmienimy budując domek. Twoje relacje dość nagle się urwały, a ja wyczekiwałam, kiedy znowu się pojawisz .Podobnie było z Tomkiem, który również prowadził dzinnik, ale, gdy tylko się wprowadził, przestał go pisać. A szkoda, bo był bardzo zabawny (i Tomek i jego dziennik) No tak, jak juz domek gotowy, to sie już nie chce pisać Napisałas, jakie zmiany wprowadziłaś, nie napisałas jednak, co zmieniłabyś. Ja jestem jeszcze na etapie, na którym mogę pewnych przeróbek dokonać. I tak mamy własnie zamiar dobudować ściankę do kolumny, bo zmnieniła się nam koncepcja kominka i taka przeróbka jest konieczna. Poza tym trochę pogmeramy jeszcze przy elektryce, bo też nowe pomysły..boję się, że coś przeoczę i będę potem żałowała, bo będzie za późno! Pomieszczenia nad garażem nie dzielilismy będzie to taki duży pkój rekreacyjno-imprezowy. Niech sie dzieciaki cieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cave10 09.11.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 sowa (monikaka), Dorota0610 - bardzo dziękuję za odpowiedź i uzasadnienie przeniesienia kotłowni. Pewnie też przeniosę gdyż planuję ogrzewać eko groszkiem lub drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 08.12.2009 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Kolejny dziennik hmmm coś jest na rzeczy Jeśli coś Was nurtuje w związku z Faworytem zapraszam-pytajcie,chętnie pomogę w miarę możliwości Część odpowiedzi dla Doroty umieściłam w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.12.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Niech magia Świąt Bożego Narodzeniawypełnia ciepłem wszystkie mroźne dni,a blask gwiazd przypomina,że czasem wystarczy tylko wypowiedzieć życzenie! http://img452.imageshack.us/img452/9153/4682xk3.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chepniers 29.01.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Zapraszam Jak ja bym chciał go bejrzęc od środka zanim go sprzedasz.....kilka razy oglądałem go z drogi , ale stoi za daleko od płotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chepniers 01.02.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Zapraszam Jak ja bym chciał go bejrzęc od środka zanim go sprzedasz.....kilka razy oglądałem go z drogi , ale stoi za daleko od płotu o.k- dziękuje - dam wcześniej znac jak będę przejężdzał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts