sowa monikaka 29.01.2007 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Cieszę się że jesteś zadowolona z kotła firmy Sas,bo ich fabryka jest w miescie w którym mieszkam,czyli w Busku Zdroju Mój mąż wybrał inny piec kierując sie opiniami rodziny i znajomych i mam nadzieję że też bedziemy zadowoleni. Skoro piszesz że wystarcza Wam kocioł 200-litrowy,mozliwe że tez taki kupimy,zużywamy mase wody-przekonałam sie o tym już w bloku,nie będe ryzykowac braków wody w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pm2000 01.02.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam, jestem pod wrażeniem tempa budowy i Twojej operatywności. Wprowadzisz się już na Wielkanoc Jak Ty nad tym wszystkim panujesz przy takim tempie robót? Napisałaś, że zużyliście 180 m wełny do ocieplania poddasza. rozumiem, że to 180 mb czyli 216 m2? Mój wykonawca bardzo zdecydowanie sugeruje docieplenie 20 cm + 5 cm i ja sie na to zdecdyduję. Nie sadzisz, że ta 15 to trochę za "chudo"? Pozdrawiam pm2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 01.02.2007 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam, jestem pod wrażeniem tempa budowy i Twojej operatywności. Wprowadzisz się już na Wielkanoc Jak Ty nad tym wszystkim panujesz przy takim tempie robót? Napisałaś, że zużyliście 180 m wełny do ocieplania poddasza. rozumiem, że to 180 mb czyli 216 m2? Mój wykonawca bardzo zdecydowanie sugeruje docieplenie 20 cm + 5 cm i ja sie na to zdecdyduję. Nie sadzisz, że ta 15 to trochę za "chudo"? Pozdrawiam pm2000 Dziękuję za miłe słowa,tempo mamy odpowiednie do pogody,która łaskawie nie wymusiła przerwy w pracach. Jesli chodzi o opanowanie to teraz nadzór wziął na siebie mój mąż-poświęcił i poświęca budowie masę serca i czasu. Poza tym mamy naprawdę rzetelnego wykonawcę,sam pilnuje swoich fachowców,sprawdza ich pracę i tym samym zdejmuje z nas ten obowiązek. Maty zuzylismy 180m.kw-tak twierdzi mój mąż,ja sie nie znam A ocieplenie może faktycznie za chude Jeszcze sie zastanowimy-może zamiast 5 dobijemy 10? Zobaczymy. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 02.02.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 ale ładnie z tymi oknami teraz z tynkami i oknami zaczyna wszystko nabierać wyrazu. a jak będą ściany pomalowane to już w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 02.02.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ja również podziwiam Wasze tępo i chciałabym aby u nas szło tak sprawnie wszystko jak u Was. My ruszymy w końcu w maja może troszkę wcześniej. Mam pytanie odnośnie okien. Czy zmienialiście coś z wymiarami czy na górze pozostały zgodnie z projektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 03.02.2007 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 ale ładnie z tymi oknami teraz z tynkami i oknami zaczyna wszystko nabierać wyrazu. a jak będą ściany pomalowane to już w ogóle Dokładnie tak,nareszcie domek zaczyna byc podobny do domku mieszkalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 03.02.2007 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Ja również podziwiam Wasze tępo i chciałabym aby u nas szło tak sprawnie wszystko jak u Was. My ruszymy w końcu w maja może troszkę wcześniej. Mam pytanie odnośnie okien. Czy zmienialiście coś z wymiarami czy na górze pozostały zgodnie z projektem? Na pewno i u Was będzie się sprawnie budowało,najwazniejsze to wybrac profesjonalną ekipę,najlepiej polecona przez tych którym budowali. Od maja będzie już piekna ciepła pogoda,wiec i problem zimna nie będzie Was dotyczył. Wymiary okien zmienialismy,okna balkonowe są np.niższe niz przewidywał to projekt. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 05.02.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Jesteśmy pod wrażeniem postępów prac. Czy zastosowałaś zbiornik buforowy lub wymiennik w układzie CO? Było dużo dyskusji na ten temat na forum - interesują mnie praktyczne rozwiązania.W miare możliwości prosimy o wiecej zdjęć ogrzewania. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 05.02.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Sówko, Mam pytanie czy grzejnik na ścianie przy wejściu to wybór czy mus i które to pomieszczenie bo ja po tych zmianach się pogubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 06.02.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Cześć Monika. Kochana jesteś że tak regularnie dzielisz się swoimi postępami prac na budowie Moniczko powiedz mi czy to jest złudzenie optyczne czy może pierwszy stopień schodów jest za niski? Wylewka+kafle to jeszcze parę ładnych centymetrów,mam nadzieję ,że to złudzenie Tak się nie mogę doczekać kiedy ja zacznę Ponieważ też będę miała ogrzewanie na eko.czekam na pierwsze opinie na temat twojego piecyka Pozdrawiam gorąco Jolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 06.02.2007 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Sówko, Mam pytanie czy grzejnik na ścianie przy wejściu to wybór czy mus i które to pomieszczenie bo ja po tych zmianach się pogubiłam Cześc! Nie mam grzejnika przy wejściu W ganku jest podłogówka,w holu też,bez grzejników. Ten ze zdjęcia przy drzwiach to w pomieszczeniu nad garażem,na ściance mojego autorstwa,dzielącej w/w na duże i małe gospodarcze.Drzwi prowadzą z pomieszczenia dużego z oknami dachowymi do małego,ciemnego,spiżarkowatego Mam nadzieje że nieco rozjasniłam sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 06.02.2007 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Cześć Monika. Kochana jesteś że tak regularnie dzielisz się swoimi postępami prac na budowie Moniczko powiedz mi czy to jest złudzenie optyczne czy może pierwszy stopień schodów jest za niski? Wylewka+kafle to jeszcze parę ładnych centymetrów,mam nadzieję ,że to złudzenie Tak się nie mogę doczekać kiedy ja zacznę Ponieważ też będę miała ogrzewanie na eko.czekam na pierwsze opinie na temat twojego piecyka Pozdrawiam gorąco Jolka Dziekuję za dobre słowo Pierwszy stopien od dołu jest optycznie zbyt duży,wyrówna się jutro,jak zaleją dół wylewką. A pierwszy stopień od góry jest mały,ale podobno tez to jakos ma się wyrównac,nie wiem jak,ale jestem pełna optymizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 06.02.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Cześc! Nie mam grzejnika przy wejściu W ganku jest podłogówka,w holu też,bez grzejników. Ten ze zdjęcia przy drzwiach to w pomieszczeniu nad garażem,na ściance mojego autorstwa,dzielącej w/w na duże i małe gospodarcze.Drzwi prowadzą z pomieszczenia dużego z oknami dachowymi do małego,ciemnego,spiżarkowatego Mam nadzieje że nieco rozjasniłam sytuację Bardzo się rozjaśniło, pomieszczenie nad garażem wygląda po podniesieniu ścianki kolankowej jak pokój stąd moje pytanie. Ja też muszę ją koniecznie podnieść bo robi się super pomieszczenie (udało się mnie oszukać ) W sypialniach będą grzejniki tylko pod oknami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 06.02.2007 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 YES,tylko pod oknami,dobrane są mocą do powierzchni,więc powinno byc ciepło. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 06.02.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Jesteśmy pod wrażeniem postępów prac. Czy zastosowałaś zbiornik buforowy lub wymiennik w układzie CO? Było dużo dyskusji na ten temat na forum - interesują mnie praktyczne rozwiązania.W miare możliwości prosimy o wiecej zdjęć ogrzewania. Powodzenia! A ja nie wiem co to jest zbiornik buforowy i co to jest wymiennik w układzie Mam pojemnik na ciepłą wodę 140l a o resztę zapytam jutro fachowców. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 O, już wylewki super. Więc niedługo czas brać się za wykończeniówkę . I co, macie już nowy sterownik. Jakiej firmy ten sterownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 11.02.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Hej, Wszystko wygląda suupeer Nie mogę doczekać się kolejnych prac i mam prośbę. Czy mogę prosić o zdjęcia: - z jadalni na kuchnię - jadalnię z perspektywy kuchni , tylko tak żeby były widoczne ścianki po obu stronach wejścia (też myślę o szerszym otwarciu kuchni) Z góry dziękuję P.S. Gdzie finalnie planujesz miejsce na jakieś słoiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 12.02.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Cześć Dziękujemy za kolejne zdjęcia,wszystko bardzo fajnie wygląda,teraz widać ,że pomieszczenia nie są takie małe SUPER !!! Pozdrawiam Jolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 12.02.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Sowo, jak często trzeba załadowac piec? Czy "wybieranie" popiołu jest kłopotliwe? Pozdr, Aldona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 13.02.2007 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 O, już wylewki super. Więc niedługo czas brać się za wykończeniówkę . I co, macie już nowy sterownik. Jakiej firmy ten sterownik? Sterownik Eco tom-ale sprzedaja je w kompletach z piecem jako Ogniwo-widocznie Eco Tom robi podzespoły dla firmy Ogniwo. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts