Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Sowiego Gniazda

sowa monikaka

Recommended Posts

Cieszę się że jesteś zadowolona z kotła firmy Sas,bo ich fabryka jest w miescie w którym mieszkam,czyli w Busku Zdroju :D

Mój mąż wybrał inny piec kierując sie opiniami rodziny i znajomych i mam nadzieję że też bedziemy zadowoleni.

Skoro piszesz że wystarcza Wam kocioł 200-litrowy,mozliwe że tez taki kupimy,zużywamy mase wody-przekonałam sie o tym już w bloku,nie będe ryzykowac braków wody w domu.

• Odpowiedzi 365
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, jestem pod wrażeniem tempa budowy i Twojej operatywności. Wprowadzisz się już na Wielkanoc :) Jak Ty nad tym wszystkim panujesz przy takim tempie robót?

Napisałaś, że zużyliście 180 m wełny do ocieplania poddasza. rozumiem, że to 180 mb czyli 216 m2?

Mój wykonawca bardzo zdecydowanie sugeruje docieplenie 20 cm + 5 cm i ja sie na to zdecdyduję. Nie sadzisz, że ta 15 to trochę za "chudo"?

Pozdrawiam

pm2000

Witam, jestem pod wrażeniem tempa budowy i Twojej operatywności. Wprowadzisz się już na Wielkanoc :) Jak Ty nad tym wszystkim panujesz przy takim tempie robót?

Napisałaś, że zużyliście 180 m wełny do ocieplania poddasza. rozumiem, że to 180 mb czyli 216 m2?

Mój wykonawca bardzo zdecydowanie sugeruje docieplenie 20 cm + 5 cm i ja sie na to zdecdyduję. Nie sadzisz, że ta 15 to trochę za "chudo"?

Pozdrawiam

pm2000

Dziękuję za miłe słowa,tempo mamy odpowiednie do pogody,która łaskawie nie wymusiła przerwy w pracach.

Jesli chodzi o opanowanie to teraz nadzór wziął na siebie mój mąż-poświęcił i poświęca budowie masę serca i czasu. Poza tym mamy naprawdę rzetelnego wykonawcę,sam pilnuje swoich fachowców,sprawdza ich pracę i tym samym zdejmuje z nas ten obowiązek.

Maty zuzylismy 180m.kw-tak twierdzi mój mąż,ja sie nie znam :oops:

A ocieplenie może faktycznie za chude :-? Jeszcze sie zastanowimy-może zamiast 5 dobijemy 10? Zobaczymy.

Pozdrawiam cieplutko :D

Ja również podziwiam Wasze tępo i chciałabym aby u nas szło tak sprawnie wszystko jak u Was. My ruszymy w końcu w maja może troszkę wcześniej.

Mam pytanie odnośnie okien. Czy zmienialiście coś z wymiarami czy na górze pozostały zgodnie z projektem?

Na pewno i u Was będzie się sprawnie budowało,najwazniejsze to wybrac profesjonalną ekipę,najlepiej polecona przez tych którym budowali.

Od maja będzie już piekna ciepła pogoda,wiec i problem zimna nie będzie Was dotyczył.

Wymiary okien zmienialismy,okna balkonowe są np.niższe niz przewidywał to projekt.

Pozdrawiam cieplutko :D

Cześć Monika.

Kochana jesteś że tak regularnie dzielisz się swoimi postępami prac na budowie :p

Moniczko powiedz mi czy to jest złudzenie optyczne czy może pierwszy stopień schodów jest za niski? Wylewka+kafle to jeszcze parę ładnych centymetrów,mam nadzieję ,że to złudzenie :wink:

Tak się nie mogę doczekać kiedy ja zacznę :cry: Ponieważ też będę miała ogrzewanie na eko.czekam na pierwsze opinie na temat twojego piecyka :p

Pozdrawiam gorąco Jolka

Sówko,

Mam pytanie czy grzejnik na ścianie przy wejściu to wybór czy mus

i które to pomieszczenie bo ja po tych zmianach się pogubiłam :( :oops:

Cześc!

Nie mam grzejnika przy wejściu :D

W ganku jest podłogówka,w holu też,bez grzejników. Ten ze zdjęcia przy drzwiach to w pomieszczeniu nad garażem,na ściance mojego autorstwa,dzielącej w/w na duże i małe gospodarcze.Drzwi prowadzą z pomieszczenia dużego z oknami dachowymi do małego,ciemnego,spiżarkowatego :D

Mam nadzieje że nieco rozjasniłam sytuację :D

Cześć Monika.

Kochana jesteś że tak regularnie dzielisz się swoimi postępami prac na budowie :p

Moniczko powiedz mi czy to jest złudzenie optyczne czy może pierwszy stopień schodów jest za niski? Wylewka+kafle to jeszcze parę ładnych centymetrów,mam nadzieję ,że to złudzenie :wink:

Tak się nie mogę doczekać kiedy ja zacznę :cry: Ponieważ też będę miała ogrzewanie na eko.czekam na pierwsze opinie na temat twojego piecyka :p

Pozdrawiam gorąco Jolka

Dziekuję za dobre słowo :D :oops:

Pierwszy stopien od dołu jest optycznie zbyt duży,wyrówna się jutro,jak zaleją dół wylewką.

A pierwszy stopień od góry jest mały,ale podobno tez to jakos ma się wyrównac,nie wiem jak,ale jestem pełna optymizmu :D

Cześc!

Nie mam grzejnika przy wejściu :D

W ganku jest podłogówka,w holu też,bez grzejników. Ten ze zdjęcia przy drzwiach to w pomieszczeniu nad garażem,na ściance mojego autorstwa,dzielącej w/w na duże i małe gospodarcze.Drzwi prowadzą z pomieszczenia dużego z oknami dachowymi do małego,ciemnego,spiżarkowatego :D

Mam nadzieje że nieco rozjasniłam sytuację :D

Bardzo się rozjaśniło, pomieszczenie nad garażem wygląda po podniesieniu ścianki kolankowej jak pokój :o stąd moje pytanie. Ja też muszę ją koniecznie podnieść bo robi się super pomieszczenie (udało się mnie oszukać :oops: )

W sypialniach będą grzejniki tylko pod oknami ?

Jesteśmy pod wrażeniem postępów prac. Czy zastosowałaś zbiornik buforowy lub wymiennik w układzie CO? Było dużo dyskusji na ten temat na forum - interesują mnie praktyczne rozwiązania.W miare możliwości prosimy o wiecej zdjęć ogrzewania. Powodzenia!

A ja nie wiem co to jest zbiornik buforowy i co to jest wymiennik w układzie :oops:

Mam pojemnik na ciepłą wodę 140l a o resztę zapytam jutro fachowców.

Pozdrawiam cieplutko

Hej,

Wszystko wygląda suupeer :D

Nie mogę doczekać się kolejnych prac i mam prośbę.

Czy mogę prosić o zdjęcia:

- z jadalni na kuchnię

- jadalnię z perspektywy kuchni , tylko tak żeby były widoczne ścianki po obu stronach wejścia (też myślę o szerszym otwarciu kuchni)

Z góry dziękuję

P.S. Gdzie finalnie planujesz miejsce na jakieś słoiki.