Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Sowiego Gniazda

sowa monikaka

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 365
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj, czy możesz mi napisać jak umiejscowiłaś ściankę w garderobie na dole (pod schodami)? Właśnie mam ją postawić (z grubsza tak jak w projekcie) i mam wątpliwosci jak ją postawić na wysokości przestrzeni miedzy schodami, na wysokści tzw. duszy. W zwiazku z tym, że ściana z drzwiami jest przesunięta do przdu to jej płaszczyzna musi przecinać schody zarówno dolnego i górnego biegu.

pozdrawiam, pm2000

Witam serdecznie,

Na początek chcę wyrazić swój zachwyt nad Waszym domkiem, jest CUDNY!!!

Jestem pod wrażeniem waszego Faworyta, tempa w jakim go budujecie oraz Twojego niegasnacego zapału. GRATULACJE!!!!

My również będziemy budować Faworyta (Grybów -okolice Nowego Sącza) zaczniemy najprawdopodobniej jesienią. Jeszcze nie zakupiliśmy projektu, ponieważ nieco wstrzymuje nas lokalny urząd - gdzieś w okolicy naszej działki istniał projekt oczyszczalni ścieków - już nieaktualny, ale czekać musimy aż wszystko będzie sprawdzone na 100%, bo inaczej nie dostalibyśmy pozwolenia na budowę.

Mam nieśmiałą prośbę, jeśli to możliwe, czy mogłabyś nam przesłać wymiary więźby dachowej. Mamy drzewo na więźbę, chcielibyśmy go pociąć, a do tego wiadomo przydałyby się wymiary :) Będziemy niezmiernie wdzieczni za pomoc.

Serdeczne pozdrowienia

Małgosia

Damro,

Rozumiem, że Ty też przenosisz kotłownię za garaż. Przejście do garażu u mnie też pod schodami ale zaintrygowało mnie że u Ciebie podwójne :-?

Możesz napisać więcej.

Monika, czy mogłabyś sprawdzić dla mnie gdzieś w swoich fakturkach ile klinkieru potrzebne było u Ciebie na 3 kominy i ile tej kwasówki ? Please :oops: . Mój kierownik budowy jest jeszcze niedostępny dla mnie a ja muszę wszystko zamawiać. Co prawda nie wiem jak ja się z tym całym towarem zmieszczę na mojej małej działeczce :(

Porotherm 25 P+W kosztuje w moim składzie 11,50 pln i sprowadzany jest z Niemiec :o Na szczęście ten zakup prawie w całości mam za sobą. Choć jakieś 3 palety zapasu muszę dokupić.

Damro,

Rozumiem, że Ty też przenosisz kotłownię za garaż. Przejście do garażu u mnie też pod schodami ale zaintrygowało mnie że u Ciebie podwójne :-?

Możesz napisać więcej.

1 drzwi byłyby pod schodami tzn obok a 2 bezpośrednio już do garażu a i może cię zainteresuje oprócz tego że wydłużyliśmy wykusz o pół metra to zlikwidowaliśmy w wykuszu kawałek ścianki która szpeci okna w wylkuszu.

Cześć Monika

Prześliczny jest Twój faworyt , aż dech zapiera.

Mam do Ciebie pytanie czy mogłabyś podać w którym dokładnie miejscu masz umieszczony piec na eko i jaka jest to odległość od drzwi ogrodowych,a może jakieś zdięcia plisss :lol:

Pozdrawiam

Damro

Piec na eko groszek jest przy scianie łączącej pomieszczenie kotłowni i gabinet.

Pozdrawiam cieplutko!!

Witam serdecznie,

Na początek chcę wyrazić swój zachwyt nad Waszym domkiem, jest CUDNY!!!

Jestem pod wrażeniem waszego Faworyta, tempa w jakim go budujecie oraz Twojego niegasnacego zapału. GRATULACJE!!!!

My również będziemy budować Faworyta (Grybów -okolice Nowego Sącza) zaczniemy najprawdopodobniej jesienią. Jeszcze nie zakupiliśmy projektu, ponieważ nieco wstrzymuje nas lokalny urząd - gdzieś w okolicy naszej działki istniał projekt oczyszczalni ścieków - już nieaktualny, ale czekać musimy aż wszystko będzie sprawdzone na 100%, bo inaczej nie dostalibyśmy pozwolenia na budowę.

Mam nieśmiałą prośbę, jeśli to możliwe, czy mogłabyś nam przesłać wymiary więźby dachowej. Mamy drzewo na więźbę, chcielibyśmy go pociąć, a do tego wiadomo przydałyby się wymiary :) Będziemy niezmiernie wdzieczni za pomoc.

Serdeczne pozdrowienia

Małgosia

Dziekuje za bardzo miłe słowa,to dla mnie wielka radośc :oops: :D

Czy budujecie Faworyta w tej wersji co my-czyli z pojedynczym garażem? No i czy dach planujecie z blachodachówki?

Bo tylko wtedy więźba będzie taka sama.

Jesli tak,to daj znac,podam wymiary naszej więźby.

Pozdrawiam cieplutko :D

Damro,

Możesz napisać więcej.

Monika, czy mogłabyś sprawdzić dla mnie gdzieś w swoich fakturkach ile klinkieru potrzebne było u Ciebie na 3 kominy i ile tej kwasówki ? Please :oops: . Mój kierownik budowy jest jeszcze niedostępny dla mnie a ja muszę wszystko zamawiać. Co prawda nie wiem jak ja się z tym całym towarem zmieszczę na mojej małej działeczce :(

Porotherm 25 P+W kosztuje w moim składzie 11,50 pln i sprowadzany jest z Niemiec :o Na szczęście ten zakup prawie w całości mam za sobą. Choć jakieś 3 palety zapasu muszę dokupić.

Otóż zapytałam mojego kirownika ile zuzyli-kwasówka kjest w kominie w kotłowni gazowej (bo przyłącza pod gaz zrobiłam,mimo że nie ma gazu na razie w naszej okolicy) i poszło 7m.

Jeszcze cóś :D -mój kierownik radzi Państwu zrobic nieco wyższe kominy niż w projekcie,bo tam są podobno nieco za krótkie.

Cegły w sumie na kominy-400 pełnej i 420 klinkieru.

Damro,

Możesz napisać więcej.

Otóż zapytałam mojego kirownika ile zuzyli-kwasówka kjest w kominie w kotłowni gazowej (bo przyłącza pod gaz zrobiłam,mimo że nie ma gazu na razie w naszej okolicy) i poszło 7m.

Jeszcze cóś :D -mój kierownik radzi Państwu zrobic nieco wyższe kominy niż w projekcie,bo tam są podobno nieco za krótkie.

Cegły w sumie na kominy-400 pełnej i 420 klinkieru.

Nasz też kierownik powiedział że za niskie kominy i napewno podniesiemy.

1 drzwi byłyby pod schodami tzn obok a 2 bezpośrednio już do garażu a i może cię zainteresuje oprócz tego że wydłużyliśmy wykusz o pół metra to zlikwidowaliśmy w wykuszu kawałek ścianki która szpeci okna w wylkuszu.

Powiedz mi jakiej wysokości będą te drzwi bezpośrednio do garażu ? Czy musimy tam zrobić jakieś schodki w dół czy to nie jest konieczne ?

I co planujesz w tej przestrzeni pomiędzy jednymi a drugimi drzwiami, schowek ?

Wykusza nie powiększę bo i tak dom wchodzi mi po skróceniu podwójnego garażu na styk :( Już prawie otarliśmy się o całkowitą jego likwidację ale w tej bitwie przegrał garaż .