sowa monikaka 07.04.2007 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Monika ile metrów dzieli wykusz od ogrodzenia ? Pytam bo mój taras musi być też zmieniony, prawdopodobnie tak jak u Ciebie . Ok.3m. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pm2000 15.04.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witaj, czy możesz mi napisać jak umiejscowiłaś ściankę w garderobie na dole (pod schodami)? Właśnie mam ją postawić (z grubsza tak jak w projekcie) i mam wątpliwosci jak ją postawić na wysokości przestrzeni miedzy schodami, na wysokści tzw. duszy. W zwiazku z tym, że ściana z drzwiami jest przesunięta do przdu to jej płaszczyzna musi przecinać schody zarówno dolnego i górnego biegu. pozdrawiam, pm2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 15.04.2007 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 A no nie mam ścianki pod schodami,planuję zabudowac ścianę czołową szafą na wymiarz drzwiami przesuwnymi i tylko tyle wymysliłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 15.04.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 A ja planuję tam przejście do garażu,inaczej niż w projekcie i wstawić tam 2 pary drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 16.04.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 u mnie też będzie przejście do garażu pod schodami . Monia, piękny domeczek , szkoda, że nie mieszkasz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza19 16.04.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 WitajBardzo ładnie prezentuje się Wasz Faworyt. A w jaki tynk jest ubrany? Firma, kolor, rodzaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 16.04.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Ach ten Faworyt, no wygląda super. Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 16.04.2007 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witaj Bardzo ładnie prezentuje się Wasz Faworyt. A w jaki tynk jest ubrany? Firma, kolor, rodzaj? Firma KABE nr.1010,tynk silikatowy. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESIA 2007 16.04.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam Teraz choruje już na całego- na faworyta, gdy go zobaczyłam dzisiaj w ubranku łza zakręciła mi się w oku. Jest super i gratuluje takiego postepu w szykowaniu swojego gniazdka, jest naprawę suuuuper!!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 17.04.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Cześć Monika Prześliczny jest Twój faworyt , aż dech zapiera. Mam do Ciebie pytanie czy mogłabyś podać w którym dokładnie miejscu masz umieszczony piec na eko i jaka jest to odległość od drzwi ogrodowych,a może jakieś zdięcia plisss Pozdrawiam Damro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiaG 18.04.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam serdecznie, Na początek chcę wyrazić swój zachwyt nad Waszym domkiem, jest CUDNY!!! Jestem pod wrażeniem waszego Faworyta, tempa w jakim go budujecie oraz Twojego niegasnacego zapału. GRATULACJE!!!! My również będziemy budować Faworyta (Grybów -okolice Nowego Sącza) zaczniemy najprawdopodobniej jesienią. Jeszcze nie zakupiliśmy projektu, ponieważ nieco wstrzymuje nas lokalny urząd - gdzieś w okolicy naszej działki istniał projekt oczyszczalni ścieków - już nieaktualny, ale czekać musimy aż wszystko będzie sprawdzone na 100%, bo inaczej nie dostalibyśmy pozwolenia na budowę. Mam nieśmiałą prośbę, jeśli to możliwe, czy mogłabyś nam przesłać wymiary więźby dachowej. Mamy drzewo na więźbę, chcielibyśmy go pociąć, a do tego wiadomo przydałyby się wymiary Będziemy niezmiernie wdzieczni za pomoc. Serdeczne pozdrowienia Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 18.04.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Damro, Rozumiem, że Ty też przenosisz kotłownię za garaż. Przejście do garażu u mnie też pod schodami ale zaintrygowało mnie że u Ciebie podwójne Możesz napisać więcej. Monika, czy mogłabyś sprawdzić dla mnie gdzieś w swoich fakturkach ile klinkieru potrzebne było u Ciebie na 3 kominy i ile tej kwasówki ? Please . Mój kierownik budowy jest jeszcze niedostępny dla mnie a ja muszę wszystko zamawiać. Co prawda nie wiem jak ja się z tym całym towarem zmieszczę na mojej małej działeczce Porotherm 25 P+W kosztuje w moim składzie 11,50 pln i sprowadzany jest z Niemiec Na szczęście ten zakup prawie w całości mam za sobą. Choć jakieś 3 palety zapasu muszę dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 18.04.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Damro, Rozumiem, że Ty też przenosisz kotłownię za garaż. Przejście do garażu u mnie też pod schodami ale zaintrygowało mnie że u Ciebie podwójne Możesz napisać więcej. 1 drzwi byłyby pod schodami tzn obok a 2 bezpośrednio już do garażu a i może cię zainteresuje oprócz tego że wydłużyliśmy wykusz o pół metra to zlikwidowaliśmy w wykuszu kawałek ścianki która szpeci okna w wylkuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 18.04.2007 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Cześć Monika Prześliczny jest Twój faworyt , aż dech zapiera. Mam do Ciebie pytanie czy mogłabyś podać w którym dokładnie miejscu masz umieszczony piec na eko i jaka jest to odległość od drzwi ogrodowych,a może jakieś zdięcia plisss Pozdrawiam Damro Piec na eko groszek jest przy scianie łączącej pomieszczenie kotłowni i gabinet. Pozdrawiam cieplutko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 18.04.2007 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam serdecznie, Na początek chcę wyrazić swój zachwyt nad Waszym domkiem, jest CUDNY!!! Jestem pod wrażeniem waszego Faworyta, tempa w jakim go budujecie oraz Twojego niegasnacego zapału. GRATULACJE!!!! My również będziemy budować Faworyta (Grybów -okolice Nowego Sącza) zaczniemy najprawdopodobniej jesienią. Jeszcze nie zakupiliśmy projektu, ponieważ nieco wstrzymuje nas lokalny urząd - gdzieś w okolicy naszej działki istniał projekt oczyszczalni ścieków - już nieaktualny, ale czekać musimy aż wszystko będzie sprawdzone na 100%, bo inaczej nie dostalibyśmy pozwolenia na budowę. Mam nieśmiałą prośbę, jeśli to możliwe, czy mogłabyś nam przesłać wymiary więźby dachowej. Mamy drzewo na więźbę, chcielibyśmy go pociąć, a do tego wiadomo przydałyby się wymiary Będziemy niezmiernie wdzieczni za pomoc. Serdeczne pozdrowienia Małgosia Dziekuje za bardzo miłe słowa,to dla mnie wielka radośc Czy budujecie Faworyta w tej wersji co my-czyli z pojedynczym garażem? No i czy dach planujecie z blachodachówki? Bo tylko wtedy więźba będzie taka sama. Jesli tak,to daj znac,podam wymiary naszej więźby. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 18.04.2007 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Damro, Rozumiem, że Ty też przenosisz kotłownię za garaż. Przejście do garażu u mnie też pod schodami ale zaintrygowało mnie że u Ciebie podwójne Możesz napisać więcej. Monika, czy mogłabyś sprawdzić dla mnie gdzieś w swoich fakturkach ile klinkieru potrzebne było u Ciebie na 3 kominy i ile tej kwasówki ? Please . Mój kierownik budowy jest jeszcze niedostępny dla mnie a ja muszę wszystko zamawiać. Co prawda nie wiem jak ja się z tym całym towarem zmieszczę na mojej małej działeczce Porotherm 25 P+W kosztuje w moim składzie 11,50 pln i sprowadzany jest z Niemiec Na szczęście ten zakup prawie w całości mam za sobą. Choć jakieś 3 palety zapasu muszę dokupić. Otóż zapytałam mojego kirownika ile zuzyli-kwasówka kjest w kominie w kotłowni gazowej (bo przyłącza pod gaz zrobiłam,mimo że nie ma gazu na razie w naszej okolicy) i poszło 7m. Jeszcze cóś -mój kierownik radzi Państwu zrobic nieco wyższe kominy niż w projekcie,bo tam są podobno nieco za krótkie. Cegły w sumie na kominy-400 pełnej i 420 klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 18.04.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Damro, Rozumiem, że Ty też przenosisz kotłownię za garaż. Przejście do garażu u mnie też pod schodami ale zaintrygowało mnie że u Ciebie podwójne Możesz napisać więcej. Monika, czy mogłabyś sprawdzić dla mnie gdzieś w swoich fakturkach ile klinkieru potrzebne było u Ciebie na 3 kominy i ile tej kwasówki ? Please . Mój kierownik budowy jest jeszcze niedostępny dla mnie a ja muszę wszystko zamawiać. Co prawda nie wiem jak ja się z tym całym towarem zmieszczę na mojej małej działeczce Porotherm 25 P+W kosztuje w moim składzie 11,50 pln i sprowadzany jest z Niemiec Na szczęście ten zakup prawie w całości mam za sobą. Choć jakieś 3 palety zapasu muszę dokupić. Otóż zapytałam mojego kirownika ile zuzyli-kwasówka kjest w kominie w kotłowni gazowej (bo przyłącza pod gaz zrobiłam,mimo że nie ma gazu na razie w naszej okolicy) i poszło 7m. Jeszcze cóś -mój kierownik radzi Państwu zrobic nieco wyższe kominy niż w projekcie,bo tam są podobno nieco za krótkie. Cegły w sumie na kominy-400 pełnej i 420 klinkieru. Nasz też kierownik powiedział że za niskie kominy i napewno podniesiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 18.04.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Podniosę, podniosę . Dziękuję. P.S. Do tej pory myślałam, że ta kwasówka to jekieś ceglasty wkład Pani na składzie mnie dzisiaj oświeciła. Wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiaG 19.04.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Tak, planujemy Faworyta w wersji z pojedynczym garażem, a na pokrycie dachu blachodachówka. Z góry wielkie dzięki pozdrowienia ze słonecznego (dzisiaj) Grybowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 19.04.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 1 drzwi byłyby pod schodami tzn obok a 2 bezpośrednio już do garażu a i może cię zainteresuje oprócz tego że wydłużyliśmy wykusz o pół metra to zlikwidowaliśmy w wykuszu kawałek ścianki która szpeci okna w wylkuszu. Powiedz mi jakiej wysokości będą te drzwi bezpośrednio do garażu ? Czy musimy tam zrobić jakieś schodki w dół czy to nie jest konieczne ? I co planujesz w tej przestrzeni pomiędzy jednymi a drugimi drzwiami, schowek ? Wykusza nie powiększę bo i tak dom wchodzi mi po skróceniu podwójnego garażu na styk Już prawie otarliśmy się o całkowitą jego likwidację ale w tej bitwie przegrał garaż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts