sowa monikaka 11.10.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.10.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 No, widzę, że zdjęcia sa w dzienniku! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 13.10.2006 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Dziekuję, na razie tak, ale a Adobem i tak mam zamiar się pomęczyć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.10.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Też zaczynalismy od poszukiwania domu do kupienia i też nie znaleźliśmy żadnego godnego uwagi. Też mieliśmy problem ze znalezieniem działki z podobnych powodów. Dodatkowo u nas nie było planu zagospodarowania i ci, którzy chcieli sprzedawać, nie mogli działek podzielić, a na hektar, niestety, nie było nas stać.Piękny kawał działki macie! My tylko 10 arów budowlanej i 14 arów rolnej przeznaczonej w planie pod cmentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 14.10.2006 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 My kupilismy hektar bo było bardzo okazyjnie, liczylismy że uda się kupić kilka arów w miescie, ale było drożej niż ten hektar pod miastem. A ten cmentarz to nieaktualne mam nadzieję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 14.10.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Bardzo ładną działeczkę macie , domek też fajnie zapowiada się. Ciekawa jestem jakie zmiany nanieśliście do projektu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.10.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Cmentarz jest w planie zagospodarowania i nawet kościół kupił trzy pierwsze paski ziemi pod niego. Potem się zacięło, bo właściciel kolejnych dwóch zawziął się, że nie sprzeda. Ksiądz ogrodził ten swój kawałek (zresztą zapędził się z ogrodzeniem o, bagatelka, 30 metrów) i... czekał, aż tamten uparty umrze. Nie doczekał się - umarł pierwszy (brzmi to makabrycznie, ale tak po prostu było). Jeden z kolejnych pasków ziemi należy do nas. Na razie nikt się nie pytał, czy go sprzedamy pod cmentarz. Póki co, do cmentarza mamy od działki ponad 150 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 15.10.2006 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Bardzo ładną działeczkę macie , domek też fajnie zapowiada się. Ciekawa jestem jakie zmiany nanieśliście do projektu ? Pozdrawiam Dzięki, jesli chodzi o zmiany to zlikwidowalismy okna w garażu, przenieslismy kotłownię do pomieszczenia przy garażu-bo ogrzewać będziemy eko groszkiem. Od wejścia w lewo zabudujemy ściankę żeby powiększyć łazienkę, po prawej będzie przedpokój. Miedzy kuchnia a jadalnia będzie murek zamiast pełnej ścianki, w wykuszu w jadalni jest jedno okno zamiast trzech. Chyba to wszystkie zmiany z tych istotniejszych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.10.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 No, gnazdko super. A jesli ekipa nie wypija procentów , to znaczy jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 24.10.2006 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 W ogóle mam z tą ekipą jak w Erze -początkowo kazali mi do dachu znaleźc sobie wykonawcę, a po moich molestowaniach stwierdzili że faktycznie-tak "popaprany" dach to muszą sami zrobic, bo "jeszcze by im kto zepsuł domek". Fajni są, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.10.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Oj Ładna będzie ta Twoja piekarnia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 29.10.2006 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 No widzę, że zona napracowała się nad dziennikiem, prawie tak, jak nad budową Faworyta. Musze przyznac że, w związku z moją pracą większośc obowiązków przy budowie spada na nią i spisuje się doskonale. Walczy z dostawcą o ceny i materiały, nie odpuszcza wykonawcom ............ rewelacja. Mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 29.10.2006 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Bardzo ładną działeczkę macie , domek też fajnie zapowiada się. Ciekawa jestem jakie zmiany nanieśliście do projektu ? Pozdrawiam Zmian było dośc sporo,opisałam je w wątku Faworyt z pracowni MGProjekt Przede wszystkim zmienilismy ustawienie kotłowni-ponieważ bedzie piec na eko groszek, wiec kotłownia będzie za garażem,kolejna zmiana to umieszczenie w wykuszu tylko jednego okna, zamiast trzech, bo byłby problem z zamontowaniem rolet zew. w nadprożach a bardzo mi na tym zależało. Pokrycie dachu bedzie z blachodachówki zamiast dachówki(koszty). Drobne korekty wprowadzamy na bieżąco podczas kolejnych etapów. Pozdrawiam Sowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 29.10.2006 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Cmentarz jest w planie zagospodarowania i nawet kościół kupił trzy pierwsze paski ziemi pod niego. Potem się zacięło, bo właściciel kolejnych dwóch zawziął się, że nie sprzeda. Ksiądz ogrodził ten swój kawałek (zresztą zapędził się z ogrodzeniem o, bagatelka, 30 metrów) i... czekał, aż tamten uparty umrze. Nie doczekał się - umarł pierwszy (brzmi to makabrycznie, ale tak po prostu było). Jeden z kolejnych pasków ziemi należy do nas. Na razie nikt się nie pytał, czy go sprzedamy pod cmentarz. Póki co, do cmentarza mamy od działki ponad 150 m. Chyba przyblizyc nie moga bardziej, bo istnieje chyba cos co nazywa się ochronną strefą sanitarną, więc bliskie sąsiedztwo raczej nie wchodzi w grę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 29.10.2006 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 No, gnazdko super. A jesli ekipa nie wypija procentów , to znaczy jest super. [/quNaprawdę jak dotąd nie mam do nich zastrzeżeń, choc ostatnio mój szef ekipowy załatwił mi dostawę materiałów, że jak odebrałam fakturę to sobie usiadłam-bloczki Porotherm PW 25 po 5,30 sztuka,mimo że prosiłam o dostawę z firmy Leier,gdzie jakośc jest porównywalna a cena jednak niższa. Tłumaczył sie brakiem Leiera i niechęcią do oczekiwania-czyli nicnierobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 13.11.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Przepraszam za mój wpis do Dziennika Budowy. Tak mnie te zdjęcia z budowy i twoje żarliwe opisy przejęły, ze w porywie zachwytu chwyciłam klawiaturę i dopisałam się. Moze da się to jakoś wykasować... Pozdrawiam i nadal życzę dobrego budowania. Aldona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 19.11.2006 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Dziekuję za miłe słowa,budowa to naprawde fascynujące doswiadczenie. Lubię "budowac",bardzo niesmiało myslę o efekcie koncowym-o tym jak usiądę z kubkiem kawy na swoich schodach i popatrzę na swój kawałek podłogi. Ale doprawdy myslę o tym po cichutku i boję się bardzo marzyc że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 19.11.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witaj, fajnie ze Wam dobrze idzie budowa.Przypilnuj by dokładnie okorowali wszystkie elementy więźby - inaczej na 100% będą robale !!!Czym będziecie kryć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 20.11.2006 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witaj, fajnie ze Wam dobrze idzie budowa. Przypilnuj by dokładnie okorowali wszystkie elementy więźby - inaczej na 100% będą robale !!! Czym będziecie kryć? A co to jest to okorowanie? Bo na elementach kory nie ma więc chodzi o cos o czym nie mam pojęcia-plizzz wytłumacz co to jest Pokrycie bedzie z blachodachówki-czekamy na wyceny z Ruukki,Blachprofi2,Lindab i Plannja. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 20.11.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witaj, fajnie ze Wam dobrze idzie budowa. Przypilnuj by dokładnie okorowali wszystkie elementy więźby - inaczej na 100% będą robale !!! Czym będziecie kryć? A co to jest to okorowanie? Bo na elementach kory nie ma więc chodzi o cos o czym nie mam pojęcia-plizzz wytłumacz co to jest Pokrycie bedzie z blachodachówki-czekamy na wyceny z Ruukki,Blachprofi2,Lindab i Plannja. Pozdrawiam cieplutko jak nie ma kory to są okorowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts