Patos 14.04.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 A czy pod zadaszeniem znajdowały by się okna?Jeżeli tak, to nie zadaszać na stałe, może jakieś markizy?PozdrawiamPatos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 14.04.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Ja bym zadaszyła, bo w zimie i tak słońce jest niżej i światło będą wpadać do środka, a w lecie jest szansa, że zasłoni trochę słońca i nie będzie tak salonu nagrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 14.04.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Zgadzam się z Patos południwego nie zadaszać - bo będzie ciemno jak w norze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewsco 14.04.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 tez mam poludniowy taras i myslałam o markizie ale to sporo kosztuje 5mx3m prawie 4000 PLN a z automatyką prawie 6000 PLN moze macie inne pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 15.04.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Ja bym zadaszyła, bo w zimie i tak słońce jest niżej i światło będą wpadać do środka, a w lecie jest szansa, że zasłoni trochę słońca i nie będzie tak salonu nagrzewać. Ja bym nie zadaszał, bo łatwiej zasłonić słońce niż go zmusić by zaświeciło w zasłonięte okno. Żeby nie przegrzewać pomieszczeń, można założyć żaluzje, rolety lub zasłony, z braku powyższych można wykożystać gazety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikimka 20.04.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Wielkie dzięki. W projekcie nie będzie daszku, a w przyszłości się okaże. Chyba żaluzje taniej wychodzą od zadaszenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 20.04.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Obok tarasu posadzić fajne krzewy iglaste, można postawić pergolę.Ja nie jestem fanką światła słonecznego a mam okna na południe od salonu i już planyje bujną roślinność, daszków nie kocham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 21.04.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 taras a własciwie część o powierzchni wystarczającej na postawienie stołu i kilku krzeseł dookoła zdecydowanie warto zadaszyć (od deszczu i skwaru) a aby miec wystarczająco wiele światła wystarczy że daszek będie postawiony nieco wyżej niz górna krawex okien Idą zmiany klimatu: 1. jesli bedzie jak we Włoszech to zdecydowanie zadaszyć i postawic wyżej daszek tarasu 2. jesli ma iśc zlodowacenie to tezzadaszyć bo jęsli jesienią pada to i tak pieknie jest posiedziec na tarasie jesli pada u nas jest zadaszone i jest to miejsce do którego wszyscy ciągną jak Kubus Puchatek do miodu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_x 21.04.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Mozna nie zadaszać tylko posadzić jakiegoś klona czy inną lipę i za 40 lat cieszyć się mozliwoscia wykorzystania tarasu południowego w słoneczne dni. W zimie słońca będzie dość - bo liscie opadły na jesieni. A na serio - odowiednio dobrane zadaszenie (stosunek wysokosci nad tarasem do szerokości "od sciany) nie zaciemnia pomieszczeń, umożliwa korzystanie z tarasu zarówno przy słońcu jak i opadach deszczu (osobiscie bardzo lubię patrzec jak pada nietylko przez okna salonu). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 21.04.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Myślę, że znaczenie ma również region Polski w jakim sie mieszka. Ja buduje na Podlasiu i tu wiosna przychodzi troche później niz w innych częściach kraju. Jest tez odczuwalnie chłodniej. Dlatego z pełna premedytacją umieściłam taras i salon po stronie południowej, bez zadaszenia. Zresztą, po drugiej stronie ulicy mam wielką ściane lasu, który powoduje, że np śnieg leży dłużej niż w innych częściach mojej wsi, a z drugiej strony, latem upał nie jest tak dokuczliwy. Dla asekuracji wstawiam rolety zewnętrzne. Powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts