MARKOG 11.10.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam - właśnie dzisiaj dostalem pisemko ze spółdzielni że ze względu na odczyt z głównego wodomierza mój czynsz zostaje obciążony kwotą 130 zł/mc licząc od stycznia 2006 roku co daje nam jakies 1300 zł. Abstrakcyjne nawet z tego względu że mieszkanie ma 18m2 nie ma wannyi mieszka 1 osoba i to sporadycznie.Nadmienie ze w mieszkaniu nie ma wodomierzy (podobno zakładali kiedys na koszt mieszkanców ale mnie o tym nie poinformowali). Nie poinformowali mnie również o zmianie sposobu naliczania wody (dotychczas placilem ryczaltem) tylko postawiono przed faktem dokonanym. Dodatkowym kłopotem jest to ze w mieszkaniu tym jak i w kazym innym jest pion wspólny czyli mój i sąsiada tak więc moje 2 liczniki będą zamontowane niejako u sąsiada (o ile sie zgodzi zeby nmu dziure w scianie kuc:) ). Jak mam walczyc ze spóldzielnią - niech na kims innym odbijają sobie koszty wylewanej na mane i kradzionej wody. Pal lich zaloze te liczniki (o ile sąsiad pozwoli) ale co z tym wstecznym rozliczeniem o którym nie zostalem poinformowany. Prosze o pomoc bo to nie mozliwe zeby 1 osoba miesiecznie zuzywał 30m3 wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 12.10.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Zakładaj liczniki i to jak najszybciej. Normalnie z ryczałtu będą doić z Ciebie ile się da. To są uroki rozliczeń ryczałtowych. Generalnie przy jednej osobie liczniki są srednio opłacalne, aleTy nie masz wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 13.10.2006 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Ale jak zalozyc jak to u sąsiada i jak sie nie zgodzi zeby mu kuc sciany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 13.10.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Przecież masz w mieszkaniu rurę jedną z ciepłą a drugą z zimną która dochodzi do pionu głównego i na tych rurach u siebie załóż liczniki. Ja mam liczniki założone na tych rurach. Na samych pionach nie zakłada się liczników mieszkaniowych. Problem byś miał wtedy jak liczniki byłyby faktycznie zamontowane u sąsiada, bo jak przewidujesz odczyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 14.10.2006 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 No wlasnie to nie jest takie proste bo nie mam takiej rury - znaczy mam w pionie łazienkoym. W pionie kuchennym rury idą za ścianą u sąsiada a u mnie wystają tylko nyple do zamocowania baterii. Mój pion łazienkowy jest wspólny dla mojego drugiego sąsiada z którego on czerpie wodę do kuchni itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts