Efgard 12.10.2006 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Dla mnie już zapóźno na takie doświadczenia, mam położoną Marsylkę Koramic, ale jak ma tylko 5 lat wytrzymać to co ja zrobiłam Nie dramatyzujcie! Może to ja się mylę... Zrobiłem test na pojedynczych dachówkach każdego z tych rodzajów. Może traf chciał, że to była jedyna taka "brudna" dachówka Koramica z całego składu. Jednak taki test zasiewa ziarno niepewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.10.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Efgard, podbijam pytanie....masz jakiś namiar? Bardzo mi zależy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 12.10.2006 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Postaram się poszukać na jutro namiaru. Dam Ci znać na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.10.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 byłabym ogromnie wdzięczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 13.10.2006 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Ciekawi mnie co mają do powiedzenia w tym temacie fachowcy od dachówek ceramicznych!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.10.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Efgard, masz może te namiary dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 13.10.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Szkoda że creatona nikt nie testował bo szarpnęliśmy sie na te dachówke. Narazie porównując ją do innych (nie znam firm) stwierdziłem że jest po złamaniu bardzo jednorodna, a ekipa chwali ją sobie przy układaniu za możliwości dużej regulacji. Zobaczymy jak bedzie sie prezentować po paru latach;)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.10.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Z Robenem to może być tak jak z parówkami z Consatru. Poszła powszechna krytyka, że słabe zamki, że krucha, że margiel, że pęka, że widać zacieki, pajęczynkę. Potem jeszcze jakaś awaria w fabryce (czy jakieś załamanie linii produkcyjnej - coś słyszałem, coś było na rzeczy) i widząc, że klienci od nich uciekają, może naprawili linię produkcyjną, powiększyli zamki i tym chcą zdobyć na nowo klienta. Bo czym można zdobyc klientelę jak nie ceną bądź odpowiednią jakością wyrobu. A Koramica kupują teraz wszyscy (jak widać wyżej) na potęgę, więc spieszą się z produkcją, nadrabiają ceną ... a może to być kosztem jakości. Zresztą ktoś pisał na Forum, że fabryka w Kunicach, produkująca Koramica to XVIII w. w porównaniu np. do fabryki von Mullera pod Gorliz. Może tak być ... a może nie. Koramic to przecież Wienerberger. Sam kupuję produkty tej firmy i sobie chwalę, ba! cały dom mam z pustaków Wienerbergera, więc tym bardziej się dziwię ... Z Robenem rzeczywicie co się zmieniło - choć może to tylko chwilowe. W każdym razie nie załapałam się na Ruppa Syriusa 13, chwalonego etc. Ale w hurtowni gociu proponował bardzo dobro cenę na Robena redzkš falistš z angobš. Pomylelimy że nawet przy sporych odpadach może warto - cenna . Gociu z hurtowni po złych dowiadczeniach z Robenem kazał zaraz po dostawie sprawdzać czy wszystko ok. Na oko było ok. Teraz dekarze jš kładš. I parę dni temu fachwiec pyta czy to aby napewno ten zwykły redzki roben bo jaki taki ładny równy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 13.10.2006 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Agnieszkakusi - już wysłałem Ci info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 13.10.2006 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Wciornastek - w tym rzecz, że ja mam możliwość załatwić na "już" Siriusa Ruppa, a za 3 tygodnie tego Robena, o którym mówimy i teraz pozostaje tylko pytanie ... na którą się zdecydować?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 15.10.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam Dla mnie już zapóźno na takie doświadczenia, mam położoną Marsylkę Koramic, ale jak ma tylko 5 lat wytrzymać to co ja zrobiłam O ile sie nie myle, to Wienerberger daje 30 lat gwarancji na dachowke Koramica. Wiec chyba nie ma sie co martwic na zapas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 15.10.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Ja mam Robena Plus i praktycznie nie mam uwag. Ale mam go na dachu niecałe dwa miesiące Krzywych i pękniętych dachówek było malutko. Fotki w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majster ryszard 15.10.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 W ROBENIE Środy śl mam kolege w kontroli jakości często rozmawiamy na temat dachówki pokazywał mi całom technologie produkcii mówisz o tej nowej dachówce falistej jest troche większa od poprzedniej majom tam dobre złoża gliny najnowsza technologia produkcji,. jest to niedawno dobudowany zakład wszystko nowe, i z gwaracjom myśle że nie będzie problemu ja bym wybrał ROBENA POZDRAWIAM W całym procesie produkcji jest pełna kontrola nie tylko automatyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 15.10.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 A u mnie było tak: jak położyłem Robena na dachu, sąsiad ją na maxa skrytykował: cyt. że krzywa, i wogóle krucha jakaś, skład masy do bani itd itd. Któregoś dnia spotykam go na budowie, pytam co kładzie na dach a on ku mojemu zdziwieniu - Robena. Ale przecież taki krzywy i niedobry???- zaytałem. Odpowiedź była, że tak on słyszał, ale w ostateczności chodziło o innego producenta.Ludzie, bierzcie duuuuuużą porawkę na plotki. Kogo nie spytam o dach i jego pokrycie, nikt nie ma uwag, czy to koramic, czy roben, czy creaton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigi 15.10.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 U mnie niestety kompletna katastrofa, krzywo krzywo i jeszcze raz krzywo a producent przekonuje ze zgodnie z norma. Pozdrawiam Sigi http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0c545e4af1d8722.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 15.10.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Piszesz oczywiście o Koramicu ! Może wystarczy wymienić kilka dachówek ??Czy jest tego strasznie dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigi 15.10.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Na 10 sztuk 3 trzeba rozbic i wyrzucic na droge Pozdrawiam Sigi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 16.10.2006 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Zdecydowałem się! Jednak RuppCeramika Sirius13 angoba ceglana. Najbardziej mi się spodobała wizualnie, a i jakość niczego sobie (zgodnie z moim testem na 2 miejscu ) Cenowo droższa o 1000 zł od Robena. Teraz tylko czekam jak na szpilkach na telefon od dekarza czy uda się załatwić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 16.10.2006 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Udało się!!! Sirius13 ceglana angoba Ruppa będzie u mnie na działeczce na początku listopada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartmaj 18.10.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witam Ludzie dajcie jakieś namiary gdzie mozna jeszcze kupic dachówke sirius antracyt. Moj wykonawca mówi że w tym roku nie dostane juz nic z Rupp.Prawda czy fałsz???pozdrawiam bartekpoznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts