stasieks 12.10.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Poniewaz wiekszosc uzytkownikow forum ma lub miala przejscia kredytowe z bankiem poprosze Was o rade. Sytuacja jest taka: moja mama nie ma pracy, za to ma ziemie o wartosci okolo 200 tys, poniewaz nie ma pracy nie moze wziac kredytu pod zastaw dzialki (tzn moze brac kredyt ale jest to za mala kwota by sie budowac). Ja jako syn moge ja "zatrudnic" w swojej firmie wystawiajac zaswiadczenie o zarobkach. Oczywiscie wszystkie ZUSy i inne koszty zatrudnienia beda oplacane. Jakie jest prawdopodobienstwo udzielenia kredytu przez bank (wlasciciel firmy -> syn, kredyt bierze matka). Jakie dane firmy sprawdza bank (firma ma strate). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ergo 12.10.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Nie jestem ekspertem, ale sądzę że to nie będzie wyglądać obiecująco dla banku, zresztą mogą wziąść pod uwagę również okres zatrudnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasieks 12.10.2006 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Slyszalem ze minimalny okres od ktorego trwa zatrudnienie to 3 miesiace - myle sie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 12.10.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 A czy pomyslales, ze matka moze nie dostac kredytu ze wzgledu na wiek?Chyba, ze chodzi Ci o bardzo krotki okres kredytowania.Najlatwiej byloby przepisac ziemie na Ciebie, ale pewnie skoro posiadasz firme, to taka forma zabezpieczenia nie jest dla Ciebie wygodna - razem z firma mozesz duzo stracic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasieks 12.10.2006 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 A czy pomyslales, ze matka moze nie dostac kredytu ze wzgledu na wiek? Chyba, ze chodzi Ci o bardzo krotki okres kredytowania. Najlatwiej byloby przepisac ziemie na Ciebie, ale pewnie skoro posiadasz firme, to taka forma zabezpieczenia nie jest dla Ciebie wygodna - razem z firma mozesz duzo stracic... Ma 50 kilka lat - wiek nie bedzie przeszkoda. Problem z przepisaniem ziemii lezy raczej w tym ze mieszkamy osobno (inne miasta) wiec i ja mysle o kupnie ziemii i budowie domu dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasieks 13.10.2006 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 uprzejmie prosze o rade pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 13.10.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 uprzejmie prosze o rade pozdrawiam jak cię potraktują to zalezy od banku... ja znam banki w których jeżeli masz umowę na czas nieokreślony to nie patrzą od kiedy jestes zatrudniony. Nie słyszałam też żeby sprawdzali firmę w której się pracuje, bo niby na jakiej podstawie?? Kwota zarobku jaką trzeba wykazac zależy od kwoty kredytu, no i wiek mamy tez nie jest bez znaczenia bo na 30 lat kredytu nie weźmie. Napisz w jakiej kwocie ma być kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasieks 15.10.2006 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Przyznaje ze nie myslalem o walucie kredytu - w zasadzie najkorzystniej wyglada frank szwajcarski. Kwota to max 150 tys PLN Skoro nie dostanie kredytu na 30 lat to o jaki wnioskowac by w miare szybko sie z bankiem uwinac. DO jakiego banku radzicie sie udac ??? Dziekuje wszystkim za rady !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 15.10.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Przyznaje ze nie myslalem o walucie kredytu - w zasadzie najkorzystniej wyglada frank szwajcarski. Kwota to max 150 tys PLN Skoro nie dostanie kredytu na 30 lat to o jaki wnioskowac by w miare szybko sie z bankiem uwinac. DO jakiego banku radzicie sie udac ??? Dziekuje wszystkim za rady !! przy takiej kwocie nie radziłabym chf(ów)- za mała mama dostanie kredyt (wg mojej wiedzy) na max 20 lat i to z dodatkowym ubezpieczeniem na życie (70 latkom mało kto daje kredyty) musialaby wykazać dochody (jezeli jest sama i nie ma żadnych dodatkowych zobwiazań) na poziomie 1500-2000 netto. jest wiele kalkulatorów zdolnosci finansowej na necie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts