milosz 14.04.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Witam, Mam na dzialce spory staw. Okolo 20x20m. Calosc w starorzeczu (linia stawowbiegnie przez okoliczne posesje), na podlozu zwirowym. dotychczas stalsamopas - fluktuacje poziomu wody byly spore (od 20cm do 2m), od tego roku,poki jeszcze zimno, planuje poglebic staw (do 2m), wyrwac trzcine i wyrownacbrzeg wokol (jest wszedzie nieco pofaldowany, co mi nie odpowiada). Dostepne popularnie na rynku publikacje dotycza wylacznie "oczek wodnych",co niespecjalnie mnie interesuje. Nie wiem ktore zasady przekladaja sie nawieksze zbiorniki, jakie sa mozliwosci umacniania brzegow w wiekszymzbiorniku. Stad moje pytanie - byc moze istnieja publikacje, ktore dotyczaplanowania i uzytkowania wiekszych stawow, np. dla architektow krajobrazu,czy hydrologow... Macie jakies dane? Cos godnego polecenia? A moze znajdecos gdzies na sieci? Pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje,Milosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 14.04.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Z tego co zrozumiałam to staw masz wspólnie z sąsiadami? Nie zazdroszczę ( mam złe doświadczenia dotyczące tego typu spółek).Co do umocnienia brzegów to zajrzyj na strone http://www.ogrodnik.pl/ogrody/ogrody_30_09.asp. Nie do końca to jest to o co pytasz ale może podsunie Ci jakiś pomysł?Życzę powodzenia i pozdrawiam wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.04.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Popatrz na stronę jedną z lepszych w tej materii. Znajdziesz tu strony i linki, które pokażą Ci co pasjonaci mają wokół swoich domów.Są tam oczka wodne, stawy małe i całkiem duże i oczywiście ogrody..Budowa to nie tylko dom. Zresztą sam zobacz... Miłego podpatrywania. Oto ta strona: http://www.ogrod.pct.pl/Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts