L3g1on 12.10.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Witam mam problem (albo i nie) jak włącze pompe od centralnego ogrzewania to słysze takie jakby kapanie dochodzące z wnętrza boilera co to morze być? a może to tak ma być? nie znam sie bo całe życie mieszkałem w bloku i jes to moja pierwsza styczność z CO.im większy bieg dam na tej pompie tym bardziej to słychać, podobny odgłos dochpdzi z jednego grzejnika. mam takie ręczne odpowietrzniki odpowietrzyłem już wszystkie grzejniki i nie wiem co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 12.10.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Witam mam problem (albo i nie) jak włącze pompe od centralnego ogrzewania to słysze takie jakby kapanie dochodzące z wnętrza boilera co to morze być? a może to tak ma być? nie znam sie bo całe życie mieszkałem w bloku i jes to moja pierwsza styczność z CO. im większy bieg dam na tej pompie tym bardziej to słychać, podobny odgłos dochpdzi z jednego grzejnika. mam takie ręczne odpowietrzniki odpowietrzyłem już wszystkie grzejniki i nie wiem co dalej Róznica temperatury, rozszerzanie materialow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L3g1on 12.10.2006 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Witam mam problem (albo i nie) jak włącze pompe od centralnego ogrzewania to słysze takie jakby kapanie dochodzące z wnętrza boilera co to morze być? a może to tak ma być? nie znam sie bo całe życie mieszkałem w bloku i jes to moja pierwsza styczność z CO. im większy bieg dam na tej pompie tym bardziej to słychać, podobny odgłos dochpdzi z jednego grzejnika. mam takie ręczne odpowietrzniki odpowietrzyłem już wszystkie grzejniki i nie wiem co dalej Róznica temperatury, rozszerzanie materialow tylko żę jak napale do 60 stopni i utrzynuje tą temperature to to nie ustaje a według twojej teori powinno to chyba nie to,a pozatym to wystepuje tez zanim napale naprzykład jak włacze samą pompe bo kotłownie mam na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 12.10.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Witam mam problem (albo i nie) jak włącze pompe od centralnego ogrzewania to słysze takie jakby kapanie dochodzące z wnętrza boilera co to morze być? a może to tak ma być? nie znam sie bo całe życie mieszkałem w bloku i jes to moja pierwsza styczność z CO. im większy bieg dam na tej pompie tym bardziej to słychać, podobny odgłos dochpdzi z jednego grzejnika. mam takie ręczne odpowietrzniki odpowietrzyłem już wszystkie grzejniki i nie wiem co dalej Róznica temperatury, rozszerzanie materialow tylko żę jak napale do 60 stopni i utrzynuje tą temperature to to nie ustaje a według twojej teori powinno to chyba nie to,a pozatym to wystepuje tez zanim napale naprzykład jak włacze samą pompe bo kotłownie mam na parterze. a czy jest to jednolity odglos, czy czasmi wiecej a czasmi mniej? To jest nowa instalacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L3g1on 12.10.2006 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 instalacja jest nowa i jak podkree pompe na max to jest głośniej a jak na min to jest ciszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 12.10.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 instalacja byla plukana przed napelnieniem i czy masz filtry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L3g1on 14.10.2006 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 instalacja byla plukana przed napelnieniem i czy masz filtry? nie wiem czy była płukana a filtrów nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 14.10.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 instalacja byla plukana przed napelnieniem i czy masz filtry? nie wiem czy była płukana a filtrów nie mam to moze jakies paprochy chodza w instalacji? , wystarczy np. wstawic cos takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=134351569 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L3g1on 14.10.2006 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 instalacja byla plukana przed napelnieniem i czy masz filtry? nie wiem czy była płukana a filtrów nie mam to moze jakies paprochy chodza w instalacji? , wystarczy np. wstawic cos takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=134351569 aaaa taki to jeden mam myślałem że chodzi o jakiś taki inny filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 14.10.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 to ja juz nie wiem co moze byc, jednostajne pukanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts