Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Macie tv powieszony na ścianie?

olutka75

Recommended Posts

mam powieszony, w sumie to prosta sprawa, trzeba tylko odp. rozłożyć kable w ścianie - jedyna uwaga - przyda sie przy wieszaniu TV, kable do górnego głośnika trzeba dac nie w osi TV, bo tam będą sruby mocujące uchwyt TV. W ścianie mam zmontowane korytko PCV i tam wchodzi część kabli. Widziałem u kolegi wiszący - ale przez farbę przebijały ślady umieszczania kabli. No i jeszcze trzeba sie zastanowic jak będą powieszone głośniki, tj. jakie będą uchwyty - od tego zależy jak wyprowadzić kable i ile go wyciągnąć.

Dzięki! Fakt- mam wykończoną ścianę, ale to, ze by przewiercić cos do drugiego pomieszczenia nie wchodzi w grę, bo za ścianą nie ma pomieszczenia, tylko podwórko.

Ja jeszcze gdzieś w necie widzialam takie rozwiązanie, że na ścianie byla jakby taka przedścianka z plyty gipsowej i na tym byl tv, a kable pewnie schowane za nią. No ale tego pewnie mój mężuś nie podejmie się zrobić, niestety...

Może jeszcze ktoś wrzuci jakieś foteczki?

wojtek - podpowiedź była do olutki75 - widzę, że u azteca jest wypas, przemyślany zawczasu :wink:

mam podobnie, ale tak jak pisałem - lepiej korytko (górne) zrobić nie w osi, bo trudno będzie sie wwiercić w ścianę, po drugie wyje mi się, że jest za wysoko, i wreszcie - wejścia w TV (tak jest w moim) też nie są centralnie wypośrodkowane, tylko z boku. Dlatego górne wyjscia korytka można zscentrować lekko w bok (lewo/prawo).

Nie czepiam się - bo mam bardzo podobnie.

Aha, nie widac kabli do głośników - może ich nie być.

Zobacz jak to jest u mnie:

http://i22.photobucket.com/albums/b314/aztecpoland/1.jpg

W ścianie jest korytko wentylacyjne z dwoma kolankami ( jedno za TV, drugie na dole). Rozwiązanie proste i tanie polecam.

Ja tak trochę poza tematem ale czy mogę wiedzieć z czego ta podłoga ??? :lol:

i ja tez chcialabym widziec co to za podloga - bardzo ładna :D

a na scianie co masz? sa to płyty kamienne?

Zobacz jak to jest u mnie:

http://i22.photobucket.com/albums/b314/aztecpoland/1.jpg

W ścianie jest korytko wentylacyjne z dwoma kolankami ( jedno za TV, drugie na dole). Rozwiązanie proste i tanie polecam.

Pięknie czyżby olejowany merbau czy jatoba ? Chyba merbau ......... POdłoga bajeczna - ściana też ładniunia :)

• 3 weeks później...

Czy ktos jeszcze ma LCD na scianie? Prosze o fotki...

Mamy zamiar zrobic taką przedscianke z płyty g-k i tam umieścic tv, a za płytą schować okablowanie. Nigdzie w necie nie mogę znaleźć zdjęć podobnego rozwiązania. Nie wiem, czy zrobic tylko ramkę z płyty i tv jakby powiesić w środku, we wnęce, czy calą pełną płytę i tv na niej. Jaka grubośc płyty? Myślimy i myślimy, najlepiej jednak, jak sie gdzieś podpatrzy... Może pomożecie...?