Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich jako nowa użytkowniczka portalu muratordom :)

Mam do was pytanko:

Posiadam działeczkę pod Warszawą, która jest częścią działki, będącej zgodnie z wypisem z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego w częsci: rezerwą terenu pod trasę Olszynki Grochowskiej, pozostałą część stanowią łąki i psatwiska oraz teren rolny.

Jakie są szanse, żeby móc tam coś wybudować i jak się do tego zabrać???

https://forum.murator.pl/topic/63749-co-zrobi%C4%87-%C5%BCeby-m%C3%B3c-budowa%C4%87-na-tej-dzia%C5%82ce/

Rezerwa pod trasę oznacza, że będzie tam ruchliwa droga. Pozostałe przeznaczenie gruntów zakazują zabudowy. Plan to prawo miejscowe. Musiałabyś zmienić plan. Wątpię by to się udało. Umożliwienie zabudowy w pobliżu planowanej drogi wiąże się z proszeniem o kłopoty w przypadku gdy będzie dochodziło to tej inwestycji. Byłabyś pierwsza, która protestowałaby przeciwko tej inwestycji. Najprawdopodobniej w pobliżu nie ma wody, prądu, gazu, drogi etc. Dlatego poszukaj innej działki.
droga (nr 632- łącząca Legionowo z Markami), jest dokładnie 100 metrów od mojej działki, mniej więcej w takiej samej odległości są najbliższe zabudowania (prąd). Ostatnio też na działeczkach obok zaczęły się jakieś "ruchy" - właściciele pogrodzili działki i postawili na nich jakieś baraki. Z ich poczynań wyniknęło moje zapytanie czy można się tam pobudować?? Sama osobiście myślałam o kupnie innej działki, ale coś się tam zaczęło dziać, więc stwierdziłam, że może jednak zbudować sobie mój wymarzony domek w tamtej lokalizacji.