dodi 13.10.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Hey Jaki polecacie sterownik (regulator temperatury) do pieca C.O , i czy dobrym pomysłem jest sterownik bezprzewodowy? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 13.10.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Masz na myśli programator pokojowy.Jest to urządzenie wręcz rewelacyjne w działaniu i zdecydowanoie polecam jego zastosowanie. Ja użytkuję właśnie bezprzewodowy i uważam, ze warto wydać na to parę groszy więcej. Jesteś wtedy niezależny i możesz dowolnie przemieszczać programator. Czasami jest to bardzo ważne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 14.10.2006 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Tylko zastanawiam się własnie z jakiej firmy jest dobry dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.10.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Tylko zastanawiam się własnie z jakiej firmy jest dobry dodi A i do jakiego kotła...bo nie zawsze poczciwy Euroster/Auraton pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 14.10.2006 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Niedźwiedz dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 14.10.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Właśnie coś takiego zamontowałem euroster 2005 i szkoda że nie zrobiłem tego wcześniej zalety są ale narazie mam to 2 dni więc moje uwagi to termometr pokazuje co 0,25 stopni nie jes to dokładne i programowanie co godzine czyli temp.dzienna np. od 6:00 rano a nie od 5:30 (ale moge się mylić bo nie poznałem jeszcze tego do końca) Ja mam termostaty na grzejnikach więc przenośny wydaje mi się zbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 15.10.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Tylko zastanawiam się własnie z jakiej firmy jest dobry dodi A i do jakiego kotła...bo nie zawsze poczciwy Euroster/Auraton pasuje. czy możesz w tym temacie coś rozwinąć, bo nawet tych eurostarów jest kilka modeli, różnice w cenie nie duże, nie wiadomo co kupić, na allegro jakieś mniej znane, ale niby rewelacyjne, bo mają podwujny czujnik temperatury, a nawet są takie samo-uczące się, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.10.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Tylko zastanawiam się własnie z jakiej firmy jest dobry dodi A i do jakiego kotła...bo nie zawsze poczciwy Euroster/Auraton pasuje. czy możesz w tym temacie coś rozwinąć, bo nawet tych eurostarów jest kilka modeli, różnice w cenie nie duże, nie wiadomo co kupić, na allegro jakieś mniej znane, ale niby rewelacyjne, bo mają podwujny czujnik temperatury, a nawet są takie samo-uczące się, itd... Auraton 2005 Economic ma "czujność" od 0,25 st C. Jest termostatem stycznikowym (tzn jak wejdzie w fazę załączania to po prostu przekaźnik styka złącze), a cos takiego np w Viessmannie ze sterowaniem pogodowym( V200) po prostu nie zadziała. I tyle. Ale jak zamontujesz takiego samego Vieśka ze sterownikiem stałotemperaturowym(V100) to jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 15.10.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 nod obrze ja mam kondensata berette (w komplecie czujka pogodowa). Jaki najlepszy byłby programator np. Eurostar 3000 jest lepszy od 2005 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.10.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 nod obrze ja mam kondensata berette (w komplecie czujka pogodowa). Jaki najlepszy byłby programator np. Eurostar 3000 jest lepszy od 2005 ? Nie znam się na Berettach...( choć Maciej próbował mi je wrzucić "na półkę" ). Co do Eurostera to akurat modele 3... są radiówkami. A i czułość mają od 0,1 st C (tzn oszczędność- bo spróbuj podnieść temperaturę w całym mieszkaniu/domu o 0,5 stC). No i ten nowy design... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 16.10.2006 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 a któryś z Eurostarow/Eurotonów pasuje do Vieśka V200, np. 2020, 2510, 3000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.10.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 a któryś z Eurostarow/Eurotonów pasuje do Vieśka V200, np. 2020, 2510, 3000 ? Jeśli masz model z pogodówką czyli Vitotronikiem 200 to żaden (chyba, że zablokujesz palnik), a jeśli Vitotronikiem 100 to tak. W automatyce wywalasz zworkę i w to miejsce wpinasz Auratona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
26kW 16.10.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Hey Jaki polecacie sterownik (regulator temperatury) do pieca C.O , i czy dobrym pomysłem jest sterownik bezprzewodowy? dodi EUROSTER 2005 z Niedźwiedziem KLO 30 ( stojący bez zasobnika) sprawuje się bardzo dobrze. Kociołek ma prosty układ włącz/wyłącz , Euroster też działa na tej zasadzie. Nie istnieje żadna wymiana danych pomiędzy tym kotłem a sterownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 16.10.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ja mam kocioł beretta kondensat z modulacją i pogodówką, oryginał sterownik do tego to jakieś 280zł(po rabacie z 360zł), ale za tą kasę to można kupić już bezprzewodowy z modeli Eurostera. No właśnie i z tego co piszecie to oryginalny sterownik będzie oszczędniejszy, więc nie wiem czy warto inwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.10.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ja mam kocioł beretta kondensat z modulacją i pogodówką, oryginał sterownik do tego to jakieś 280zł(po rabacie z 360zł), ale za tą kasę to można kupić już bezprzewodowy z modeli Eurostera. No właśnie i z tego co piszecie to oryginalny sterownik będzie oszczędniejszy, więc nie wiem czy warto inwestować "oryginalny" sterownik do Beretty to Qik (a np dla Aristona - Euroster). Co do oszczędności to ten od Beretty ma czułość 0,5 st a Auraton/Euroster 0,25... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts