johny27 13.10.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 13.10.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 nożykiem do tapet. nacinasz z jednej strony np. do połowy głębokości płyty. potem łamiesz wzdłuż nacięcia i ucinasz okleine papierową z drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 13.10.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Bardzo prosto: 1. Nacinasz karton z jednej strony ostrym nożykiem. 2. Zdecydowanie przełamujesz płytę wzdłuż nacięcia. 3. Rozcinasz karton z drugiej strony płyty. 4. Wyrównujesz brzeg płyty papierkiem ściernym Bardziej skomplikowane kształty wycinałem sobie po prostu wyrzynarką do drewna a tam gdzie się nie dało - zwykłym brzeszczotem... A elementarz o obróbce i układaniu płyt masz na przykład tutaj: http://www.polskigips.pl/index.php?id=21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 13.10.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 moje pytanie: po co chcesz ciąć płyte GK?chyba ze jesteś naukowcem badającym jej strukturę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.10.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 ...nacinasz z jednej strony np. do połowy głębokości płyty... ... 4. Wyrównujesz brzeg płyty papierkiem ściernym ... Czy wyście własnoręcznie kładli choć ze 100 płyt ?? Do połowy płyty ?? Papierem ściernym ?? Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 13.10.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 wysttarczy przeciąć warstwę samego papieru i po "uderzeniu" pięknie pęka, potem zginasz wzdl. pęknięcia i przecinasz papier z drugiej strony.... ale po co szlifować... nie mam pojęcia... przecież i tak łączenia się gipsuje/szpachluje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 13.10.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 no rany ludzie.. chyba każdemu się może krzywo ułamać to sobie papierkiem przeszlifuje... później takie płyty się nie schodzą przez kilka "wypustków" wystających i zostaje duża szpara, którą trzeba później pracowicie szpachlować... więc proszę się nie czepiać szlifowania papierkiem... zresztą jak w każdym przepisie wszystkie kroki są opcjonalne... kto nie chce może nawet płytę łamać ciosem karate bez nacinania... w końcu to jego gips nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 13.10.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Świerzak moje pytanie: po co chcesz ciąć płyte GK? Czy Twoje pomieszczenia mają wymiary modułowe? Będące wielokrotnością wymiaru 1,2 x 2,6 m? Bo jeżeli tak to faktycznie nie ma po co tych płyt ciąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 13.10.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Najtańsze nożyki z wysuwanym ostrzem idealne do cięcia GK spotkałem w Leroy Marlin. 1,98 PLN sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 13.10.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Są specjalne małe strugi do wyrównywania krawędzi płyt o wiele wygodniejsze od papieru ściernego.Kosztują kilka złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 15.10.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Czy Twoje pomieszczenia mają wymiary modułowe? Będące wielokrotnością wymiaru 1,2 x 2,6 m? Bo jeżeli tak to faktycznie nie ma po co tych płyt ciąć.... czytaj między wierszami przyjacielu... jesli ktoś nie umie przeciąć płyty to napewno też nie umie jej dobrze położyć... to tak jak by Cie dentystka zapytała którymi szczypcami ma ci zęba wyrwać... szedł bys na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 24.10.2006 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Oj jak przejdzie etap pierwszy "jak przeciąć" to zada pytanie "jak przykręcić" - dlatego na wszelki wypadek podałem link do "zrób to sam"... w końcu to wymiana doświadczeń, nie? Każdy kto pierwszy raz stanie przed problemem przycięcia płyty K/G a nie ma od kogo podpatrzeć to zapyta... Jak położy lub przytnie sobie źle to pół biedy - w końcu jego gips gorzej jak za tydzień zacznie oferować "atrakcyjne cenowo" usługi jako fachowiec od zabudowy karton-gips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1ch 07.09.2017 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Temat sprzed 11 lat. Wpisałem w Google "czym ciąć płytę karton-gips" i jest to chyba pierwszy wynik, a zamiast faktycznych odpowiedzi na postawione pytanie znalazłem wypowiedzi pseudo-ekspertów Januszy każących czytać między wierszami. Na miłość boską, to forum brawo girl czy muratordom? Gratuluję wszystkim, którzy zamiast wspomóc wątek konkretnymi odpowiedziami, zachowują się jak baby - oprócz czytania między wierszami brakuje jeszcze "domyśl się". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_13 08.09.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Przecież masz konkretne odpowiedzi w #2 i #3 poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts