kasia 13.10.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Przez moją działkę idzie wodociąg. Ostatnio był naprawiany. Rozkopali mi działkę, musiałam przesadzić świerka 160, oraz trzy duże krzaki, ogrodzenie jest to wywalenia (rolbordery), trawnik zniszczony. Nie wiem czy drzewka się przyjmą po tych przekopach. "Naprawiacze" sądzą, że wystarczy jak mi przwieźli ziemi i woreczek nasion trawy, a ja sądzę, że mam prawo się dopominać o więcej-tylko jakim artykułem prawnym się podeprzeć? Będę upierdliwa i im nie popuszczę-kierownik był niekulturalny, nawet początkowo twierdził, że to moja wina, że jest awaria-potem jednak wyszło, że winny jest wykonawca wodociągu-bo uszczelka była zawinięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikuś 13.10.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Masz rację . Pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 13.10.2006 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Posprawdzałam trochę-wiem już że mam rację-ale nie wiem na jakiej podstawie prawnej-znalazłam tylko informacje na kilku forach, że forumowicze domagali się i uzyskali takie odszkodowanie-jeden nawet 900zł-co mnie bardzo ucieszyło. Czekam na jakieś konkrety prawne pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.10.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Zapytaj na "Prawo i pieniądze" Oskar tam hula - a on wie wiele rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 13.10.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Sprawa chyba prosta. Jest szkoda trzeba szkodę naprawić.Nie wiem tylko jak było z tymi drzewkami. Z mojego podwórka powiem, że jak już ktoś zgadza się na umieszczenie w jego działce kabla to jednocześnie zobowiązuje się do nie sadzenia drzew i innych takich roślinności po trasie takiego kabla. A jak sobie nasadzi i potrm naprawiacze mu je usuną to raczej nie ma co liczyć na jakieś odszkodowanie z tego tytułu no chyba ,że jakieś polubowne na zasadzie kultury naprawiaczy. Z tym ,że ludzie nie czytają dokładnie tego co podpisują dlatego zawsze zostawiam im kopię aby kiedyś doczytali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.10.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 jw. skoro godzisz się na przejście mediami po swojej działce to nie możesz sadzić drzew ( nie mówiąc o budowaniu czegkokolwiek ! ) na trasie ww.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 16.10.2006 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ok sadzić nie wolno-na pasie 5metrów-a jak działka jest niewielka - to oznacza że mam sadzić prawie na środku??? Dzrzewko rosło niezupełnie nad wodociągiem-oni wykopali mi dół 3,6 m, głęboki na 2, o drzewka to się nawet nie zapytali-uznali, że skoro je wykopali a my jesteśmy, to nasz problem aby coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 16.10.2006 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 A zapimniałam jeszcze dopisać-jak robili wodociąg, to działka jszcze była nie nasza, więc ja się nie zgadzałam na to by wodociąg był po mojej stronie ulocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 25.10.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Masz problem. Mniejszy lub większy, w zależności od tego, czy ten, kto sprzedał Ci działkę wyraził zgodę na budowę wodociągu czy nie. Możesz stosować analogicznie to, co na tym forum napisano o słupach energetycznych na prywatnych działkach. Poszukaj. Czynsz należy Ci się na pewno. Ale po dobroci będzie trudno coś wyegzekwować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts