dabell 13.10.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam serdecznie postanowiłam się podzielić z Wami naszymi małymi radościami i problemami - tych oby było jak najmniej . Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i opinie . Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.10.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 HA HA to będę pierwszyGRATULACJE z okazji rozpoczęcia !!!Trzymam kciuki i będę podglądał !!! http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c014.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 13.10.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 no Dabell super, że piszesz dziennik będę zaglądać i podziwiać postępy sąsiadko pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 13.10.2006 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 secam, dziękuję za pierwszy wpis marzka - będziesz miała okazję skonfrontować byt wirtualny z rzeczywistością, mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 13.10.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 A ja nie mogę odżałować, że nie zdążyłam z pierwszym wpisem Bardzo się cieszę Dabell, że rozpoczęliście budowę Waszych pistacji. Muszę przyznać, że te wykopy jakoś znajomo mi wyglądają , zwłaszcza wykusz. Czekam z nieceierpliwością na dalsze zdjęcia i relacje. Widzę też, że przyspawaliście bednarkę- super. Już nie mogę się doczekać wyglądu Waszej wersji domku. Trzymam kciuki za pogodę, choć najgorsze (wykopy) już za Wami. Teraz pójdzie szybciutko, zwłaszcza, że macie taką ekipę. pozdrowionka dla Was obojga ps. mam nadzieję, że wkrótce się zobaczymy. Za tydzień będziemy kryć dachówką więc trzymam za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 13.10.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 I jeszcze umieram z ciekawości, jakie to decyzje podjęliście po wizycie u nas uchylisz rąbka tajemnicy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 13.10.2006 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Tabalugo będę wyliczać - schody i łazienka, wg. Tabalugi , schowek - wg. Tabalugi , wieniec pod murłaty - wg. Tabalugi (skonsultowane z kierownikiem ), podniesienie ścianki kolankowej - zobaczymy jak wyjdzie, ale biorę pod uwagę - Marcin jeszcze tego nie wie , spiżarka - a raczej jej brak - wg. Tabalugi - jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.10.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Gratuluję rozpoczęcia robót! Teraz dołaczysz do grona osób, co to oglądają prognozę pogody w obawie czy nie będzie za zimno, za mokto itp... Do osób, co liczą złotówki i patrzą jak "kupka" pieniędzy zamienia się w coś bardziej namacalnego.. Fajne bloczki i ławy! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 16.10.2006 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 kze hopla pogodowego to ja już mam od jakiegoś czasu , oglądałam nawet statystyki pogodowe dla Wrocławia od 1959 roku . Mam jedynie nadzieję, że aura tego roku będzie sprzyjająca, a zima taka jak poprzednia to trafia się raz na 25 lat . W tym roku jeszcze dochodzi ruletka - na kiedy uda się zamówić materiał do budowy . We Wrocławiu jest jakieś szaleństwo - np. wełna już na marzec . pozdrawiam serdecznie dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.10.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 witaj dabell fajnie że zdecydowałaś się pisać dziennik potem jest to fajna pamiątka pozdrawiam i życzę by do końca budowy były tylko ekipy takie jak od fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.10.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Jak planujesz skalniak, oczko wodne z wodospadem itp to góra gliny przyda się. A tak to rzeczywiście chyba trzeba wywieźć. Ale humusu nie wywoź, bo przyda się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 16.10.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam Faktycznie tempo macie zawrotne - wszystko wzorowo i pod kontrola CO do gliny - nic nie wywoz. Nigdy nie wiesz na co sie przyda. Dosc wysoko bedziesz miec sciany fundamentowe, wiec i ogrod mozesz roznie ksztaltowac. Humus to skarb - nie wywoz go tylko zostaw sobie pod ogrodek. A gliny zawsze bedziesz sie mogla pozbyc na koncu budowy - jak juz bedziesz wiedziec na pewno, ze sie nie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 16.10.2006 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Dzięki za rady . Chyba faktycznie wstrzymam się z wywozem, tylko uporządkuję w górkę w jednym miejscu. Humusu mam bardzo dużo i świetnej jakości, nasz wykonawca się pytał, czy przypadkiem nie chcemy się pozbyć . Klasa bonitacyjna IIIa iIIIB, uprawiana od wielu lat - więc mam skarb . Mam również usypaną w odrębnej górce ziemię, która była na styku humusu i gliny - czyli wymieszana. Też się przyda. pozdrawiam dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.10.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Widzę, że bardzo dokładny opis robisz... Ja na poczatku zapisywałem niemal każdą wydaną złotówkę i liczyłem ile zaoszczędziłem.. A teraz to licze o ile.. przekraczam budżet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 17.10.2006 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 KZE łatwo się wydaje, to fakt... aż strach pomyśleć co będzie dalej, szczególnie biorąc pod uwagę nasze tendencje, by było zrobione porządnie i z dobrych materiałów...czyli niestety nie tanio. Muszę się nauczyć trudnej sztuki kompromisów budowlanych , że będzie więcej niż liczyliśmy w kosztorysie, to nawet się nie łudzę... . pozdrawiam ciepło dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 17.10.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Dabell,bardzo dziękuje za zainteresowanie. Na pewno będę zagladać do Twojego dziennika. Powodzenia w budowie!!Plento Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 17.10.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Hej, czytam twój dziennik na bieżąco i mam nadzieję ze twoja budowa pójdzie gładko i szybko zamieszkasz w swoim domku Wysłałm maila na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 17.10.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Fiu fiu- ty to specjalistka jestes. Ja do teraz do konca nie wiem czym ta lambda jest I faktycznie masz fola A ja osobie myslalam, ze walnieta jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 18.10.2006 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Iga ja mam nawet plik w excelu, który liczy współczynnik U - czyli przenikalności cieplnej dla ściany, w zależności od użytego materiału i ocieplenia (uwzględniający współczynnik lambda i grubość danych materiałów), który oblicza również oszczędności z tytułu użycia grubszego ocieplenia niż zakładane, uwzględniając parametry kotła gazowego . To się nazywa mieć fizia . Ale to zboczenie zawodowe - lubię podejmować decyzje na racjonalnych podstawach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 18.10.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Mam pytanko jak wkleja sie zdjęcia ,zarówno to małe przy opisie jak i te duże z postepów budowy???Plento Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts