vanka99 10.03.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Dabell ciesze sie ze spotkania i możliwości zobaczenia domu. Dom prezentuje sie super a dachówka w słoncu ma piekny kolor gorzkiej czekolady.Jeszcze raz wielkie dzięki.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 20.03.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witaj Dabell. Podjechałam wczoraj na Twoja budowę, bez zapowiedzi, ale akurat miałam czas. Skoro was nie było to nie chciałam baraszkować po domu, zwłaszcza, że panowie właśnie kładli wełnę i mówili, że strasznie się kurzy. No nic może kiedys umówimy się na konkretny czas. Pooglądałam domek z zewnątrz, popodziwiałam okna (zwłaszczam,że mam takie same) i dach. Ale za to znalazłam w Rogożu domek wg mojego projektu Dom za Rogiem(tak jak podejrzewałam) . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 26.03.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 jakie fajne psiaki - tez jestem milosnikiem zwierzat - uwielbiam koty i psy -i takowe bedziemy mieli u siebie w domku Kotek jest w trakcie "produkcji" a co do psa - to zawsze miałam owczarki niemieckie - wiec i na nowy dom takiego kupimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 26.03.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 jakie fajne psiaki - tez jestem milosnikiem zwierzat - uwielbiam koty i psy -i takowe bedziemy mieli u siebie w domku Oczywiście że psiaki są fajne, ja jednak polecam rasy wyjątkowo obronne takie jak mój prawie lablador Czyż nie słodki? http://i147.photobucket.com/albums/r300/patomex/zuza.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 27.03.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 slodki - nawet myslalam nad Labradorem, ale chyba jednak zwyciezy milosc do owczarków niemieckich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.03.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Bardzo ladna ta kabina Huppe robi chyba najprzyjemniejsze optycznie kabiny prysznicowe, parawany nawannowe itp Widze ze juz powoli dochodzisz do konca oj bedziesz miala cieplo w nozki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 01.04.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 kabina super, ale my jednak decydujemy sie na prysznic murowany i panel prysznicowy z hydromasarzem - zalet jest kilka nie ogranicza mnie kabina, nie martwie sie polamaniem brodzika czy dzrzi, i cena jest zdecydowanie konkurencyjna Ale na samym poczatku tez chcialam kabine - wiec bardzo Wasza mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 01.04.2007 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 mati_sowee - brodzik murowany na górze? My tez początkowo o takim mysleliśmy, ale tam naprawdę nie ma dużo miejsca a doświetlenie jest tylko przez drzwi balkonowe. Taka kabina powoduje doświetlenie w części WC-towej , inaczej mogłoby być tam ciemnawo niestety. Brodzik murowany będzie za to na dole . Mohag - dochodzimy do końca i się wykańczamy, a raczej ja się wykańczam . Kabina jest naprawdę ładna i np. do kabiny Sanplastu (jedynie taką znalazłam w podobnym przedziale cenowym ) nie ma porównania. Co do ciepła w nóżki - myślałam o podłogówce pod całym brodzikiem, ale mnie instalator (mimo, że ma własnie tak zrobione) - odwiódł od tego. Jak się wyjedzie i kilka dni nie używa prysznica i woda wyparuje, to niestety potrafi zaśmierdzieć . Więc tylko w przejściu, by nóżki miały ciepło podczas rozgrzewania się podłogi od wody w dalszej części . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.04.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Huppe, zawsze polecam... chociaz cena nie jest "przyjazna" jak sie czlek wykancza wykonczeniowka to jednak warto. Mam od 11 lat parawan nawannowy... szklo jest jak nowe, zadnych zaciekow, odpryskow. Ramki chociaz biale sa nadal biale, jedno co zzolklo troche to gumowa uszczelka, ale ona miala prawo po tylu latach uzytkowania Teraz kupilam do goscinnej lazienki, scianke stala 190x100 ktora bede grodzic koncowke lazienki wlasnie na prysznic bezbrodzikowy. W tym kacie jest ciemnawo i murowana scianka nie za bardzo mi tam pasowala. Co do podlogowki w brodziku tez slyszalam o wyparowywaniu wody z syfonu i nieprzyjemnym zapachu pozniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 01.04.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 mati_sowee - brodzik murowany na górze? My tez początkowo o takim mysleliśmy, ale tam naprawdę nie ma dużo miejsca a doświetlenie jest tylko przez drzwi balkonowe. Taka kabina powoduje doświetlenie w części WC-towej , inaczej mogłoby być tam ciemnawo niestety. Brodzik murowany będzie za to na dole . Mohag - dochodzimy do końca i się wykańczamy, a raczej ja się wykańczam . Kabina jest naprawdę ładna i np. do kabiny Sanplastu (jedynie taką znalazłam w podobnym przedziale cenowym ) nie ma porównania. Co do ciepła w nóżki - myślałam o podłogówce pod całym brodzikiem, ale mnie instalator (mimo, że ma własnie tak zrobione) - odwiódł od tego. Jak się wyjedzie i kilka dni nie używa prysznica i woda wyparuje, to niestety potrafi zaśmierdzieć . Więc tylko w przejściu, by nóżki miały ciepło podczas rozgrzewania się podłogi od wody w dalszej części . pozdrawiam my takie chcemy wlasnie na dole, na gorze bedzie duza wanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 03.04.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 jakie macie ogrzewanie - oprocz podlogowego - gazowe, kominkowe, olejowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 03.04.2007 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Mamy podłogówkę na całym dole oprócz kotłowni i gabinetu - tam będą grzejniki. Do tego kominek - Hajduk 9KW - ale bez rozprowadzenia DGP - mamy wentylację mechaniczną z rekuperatorem, więc i tak obieg powietrza będzie wymuszony. Kominek ma być dla rekreacji i ewentualnego podwyższenia temperatury na dole w razie potrzeby. Cała góra to grzejniki a dodatkowo podłogówka w łazience.Będziemy mieli ogrzewanie gazowe z sieci - gaz GZ50, a piec kondensacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 03.04.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 zastanawiamy sie nad dwoma rozwiazaniami 1. to ogrzewanie gazowe + kominkowe2. to pompa ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 03.04.2007 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A jaki macie gaz - z sieci?Przy pompie ciepła najlepiej mieć podłoówkę na całości, czyli również w pokojach, bo to najlepiej współpracuje (żródło niskotemperaturowe). Jesteście do tego mentalnie przygotowani A jakie macie warunki glebowe? Woda jest wysoko czy głęboko - to też ważne przy pompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 04.04.2007 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 tak to bedzie gaz z sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 04.04.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 jak patrze na Wasz domek (a zamierzam budowac taki sam) to juz nie moge sie doczekac pierwszych prac budwlanych, tego zeby moc patrzec jak mury rosna A najbardziej nie moge sie doczekac wykonczeniowki - doboru plytek, deek na podloge i dodatkow - bede w swoim zywiole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 05.04.2007 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 w swoim podsumowaniu nawet zdjecie w podobnym kacie zrobilas - z tym co jest na avatarze - jeszcze elewacja i bedzie domkiem pod pistacja GRATULUJE postawienia domu w 7 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 05.04.2007 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 MATI - w avatarku jest zdjęcie elewacji z klatką schodową, ja mam wersję lustrzaną , co prawda po obu stronach są daszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 05.04.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 faktycznie - malo dokladnie sie przyjrzalam, ale i tak Wam zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 06.04.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 PANI PISTACJOWEJ INWESTOR ORAZ WSZYSTKIM FORUMOWICZOMŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT W RODZINNEJ ATMOSFERZEI MOKREGO DYNGUSAhttp://i147.photobucket.com/albums/r300/patomex/zajaczek_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts