dabell 25.04.2007 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 GosiaIAdam - witam serdecznie, miło mi, że czytacie mój dziennik zapraszam do dalszej lektury Agnieszko - z tynkarzy jesteśmy zadowoleni, chłopaki znają się na robocie.w dodatku nasz Kierownik ich od początku przećwiczył, że nie przejdą żadne niedociągnięcia (chyba się przestraszyli jego dokładności) -więc jest naprawdę ok. Co do spotkania - chętnie się spotkam z Tobą. Często jestem na działce - dzisiaj też byłam - przywoziłam podokienniki na parapet. Na 100% będę w poniedziałek 30, ok. godz. 14 - umówiłam się z jedną z forumowiczek mającą w planach budowę Pistacji . Może tez mogłabyś przyjechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 26.04.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dabell Dzięki serdeczne za informacje i zaproszenie. Nawet wstępnie się już umówiłam z tynkarzami, nawet mieli wolny termin. Oczywiście będę chciała podjechać, jeśli nic mi nie wypanie (taka praca). Ale ja mogę być tak około 16.30-17.00. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 26.04.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Zapomniała, że poniedziałek mam mieć wolny. Toż to długi weekend majowy się zbliża. Postaram się być ok. 14. Do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 27.04.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 http://foto0.m.onet.pl/_m/ee877416c6ff46c3d1ccf8a613f560e4,5,19,0.jpg mam pytanie, czu orientujesz się co to za umywalka? wiem, ze gdzieś juz na taka trafiłam, ale za nic nie moge sobie przypomnieć gratuluje zaawansowania prac, idziecie jak burza ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 27.04.2007 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Fasolko - niestety zdjęcia są z netu i nie wiem niestety co to za umywalka. Jest stronka w necie , chyba umywalki.pl lub jakoś tak i mają duży wybór . Życzę miłego poszukiwania, jak natknę się na taką, będę o Tobie pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 27.04.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Bardzo podoba mi się ta miska wc z serii Hall. I w sklepie internetowym, którego adres mi podałaś, jest rzeczywiście taniej. Szukałam tam też swoich płytek- niestety nie ma ich tam- muszę poszukac gdzie indziej. Te Twoje też bardzo mi się podobają. Na pewno nigdy sie nie znudzą, nie opatrzą i zawsze będą eleganckie. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.04.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Ależ wam idzie ekspresowo... u nas też problem z platinum ale inny: nie trzyma poziomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 27.04.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Fasolko - niestety zdjęcia są z netu i nie wiem niestety co to za umywalka. Jest stronka w necie , chyba umywalki.pl lub jakoś tak i mają duży wybór . Życzę miłego poszukiwania, jak natknę się na taką, będę o Tobie pamiętać. juz znalazlam to duravit scola pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 29.04.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Witaj, dlugo sie nie odzywałam, bo nasz komputer totalnie odmawia współpracy i chyba czeka nas zakup nowego niestety Jak na razie materiałów nie kupujemy bo nie mamy za co, kupilismy w styczniu Ytonga i reszta po otrzymaniu kredytu. Na dniach wybieramy sie do banków i zaczynamy akcje kredyt Kolor dachu?? hmm.... wahamy sie między czekoladka a bordo, dachówka czy blachodachówka. Wczoraj za to troche przesadzalismy nasze roslinki przygotowujac plac do sciagania humusu i kopania dziur pod pompe ciepła. Juz by sie chciało cos pokopać, ale sasiad czuwa i moze donieść gdzie trzeba i wtedy kłopoty po uszy. Czekamy więc i kopiemy grządki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 15.05.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witaj Iza Jeszcze raz dziękujemy za przyjęcie nas i pokazanie domku Potwierdziłaś naszą decyzję będzie Boger czarny brylant - zamawiamy w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 28.05.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Mk1- ja byłam w zeszłym tygodniu w Krakowie i spotkałam się z Plento, która będzie budować Pistację w okolicach wczesnego lata. Jezeli chodzi o odległość to ja byłam u Tabalugi dwa razy - mieszka niedaleko Częstochowy - to niespełna 1,40 min drogi. Zapraszam serdecznie.Może do niej hihi... jakoś tak jest, że Pistacje powstają we wschodniej części kraju . A nieprawda, nieprawda nie tylko we wschodniej, ale także w centralnej. No przynajmniej mają zamiar powstać Witaj Dabell, wspaniały dziennik! Tabalugi zresztą też - oba są super. Bardzo się cieszę że trafiłam na wasze dzienniki, gdyż w kwietniu kupiłam projekt Pistacji w Archonie i też będę budować!!! Na razie niestety mogę wam tylko pozazdrościć prac, gdyż my jesteśmy na bardzo wstępnym etapie ubiegania się o warunki zabudowy.... Ale plan jest taki - w tym roku fundamenty i ława, a przyszłym reszta. Na razie kończymy makietę naszego domku Wkrótce zawieszę fotki. Dziewczynki strasznie się cieszę, że wasze domki tak szybko powstają i są śliczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 29.05.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witaj Dabell, moze i dla nas wreszcie sloneczko budowy zaświeci, dzisiaj Pani architekt powiedziała nam, że na dniach powinnismy dostać pozwolenie na budowe. A na razie zagladam do Twojego dziennika i pokazuje dzieciom jak ich pokoje beda wyglądac Na tapecie KREDYT- bank milenium, mbank waża sie ich losy no i nasze, juz niedlugo powinnismy wreszcie cos ustalic i wybrać. pozdrawiam prosze o wiecej zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 30.05.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Musze sie pochwalić MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!! !!! Rekord, czekaliśmy tylko 43 dni, brawo dla krakowskiego urzędu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.06.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Dabell - podaj proszę koszty wykonania rekuperacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.06.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 dabell - dawno nie zaglądałam do Twego dziennika a tam takie zmiany domek już kolorowy a nie szaro-bury a co się dzieje w środku? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 23.06.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 No proszę domek prawie gotowy! Wygląda super. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.06.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Panowie uwinęli się z wodociągiem w drodze gminnej o dł. 170m i trzema przyłączami na działkach (w sumie ok.75mb) w ciągu 4 dni . Sprawnie i szybko, tylko kieszeń boli . Gość, którego firma wykonywała prace (od początku do końca łącznie z dokumentacją dla ZUD) , powiedział, że gdybyśmy się umawiali z nim na prace w tej chwili (dogadywaliśmy się w kwietniu) - zapłacilibyśmy 30% więcej . Mam pytanie czy to Wy jako inwestorzy musieliście zrobić na swoj koszt sieć wodociągową? Dlaczego nie Gmina? Napisz prosze dokładnie jak to wyszło. Płytki piękne, na pewno będą się super prezentowały we wnętrzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 23.06.2007 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Aga - żeby dostać warunki przyłączenia wody niezbędne do otrzymania pozwolenia na budowę, musieliśmy podpisać z Gminą umowę partycypacyjną na budowe wodociągu. Podpisaliśmy w 3 sąsiadów. Partycypacja gminy to 1zł/mb wybudowanego wodociągu (słownie: JEDEN ZŁOTY ). W umowie mamy zawarte przyrzeczenie, że po wybudowaniu wodociąg zostanie przekazany gminie. Czyli robimy gminie bardzo kosztowny prezent , ponieważ w tej chwili wybudowanie 1mb to ok. 80zł netto. Do tego musimy pokryć koszty projektu, opłat za wydanie wielu decyzji administracyjnych, m. in. za zajęcie pasa drogowego (od gminy) - no tu jak dostaliśmy decyzję na kilka tysięcy to się zagotowaliśmy !!! - czyli gmina zamiast dopłacić jeszcze z nas ściąga kasę . Cała papierologia trwała w naszym przypadku ok. 10miesięcy ( bo: decyzja środowiskowa i inne, projekt i uzgodnienia, pozwolenie na budowę). Jeden wielki KOSZMAR !!! Ale już po wszystkim - bo mamy wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 24.06.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 W koncu ciąg dalszy nastąpil Piękne te kafle, które wybralaś! Kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.06.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 dabelll - domek pięknieje z dnia na dzień płytki bardzo ładne ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts