Jola z Melisy 25.06.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Przeczytałam, że masz okna koloru orzech. Mnie również takie się podobają. Ale wszyscy dookoła maja złoty dąb. Czy można ładnie poprosić o kilka fotek (zbliżeń) Twoich okienek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 27.06.2007 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Jolu - wkleiłam zdjęcia okien w zbliżeniu do dziennika zgodnie z życzeniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 27.06.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Może tak trochę nieładnie w czyimś wątku, ale też mam okna orzech z Oknoplastu i parę fotek w albumie. Sorry dabell. Mam nadzieję, że się nie gniewasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 27.06.2007 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Agnieszko, gniewać ? Za co ? A tak wracając do zapomnianego tematu -kiedy przyjedziesz do nas na odwiedziny domku ? Miło by się było spotkać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 27.06.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Właśnie ciągle mówimy z małżem, że trzeba wybrać się do Dabell, ale wiadomo brak czasu. Skopiowałam Twój dziennik i dałam mu do przeczytania, jako wzorcowa budowa. Myśleliśmy, że w czasie tynkowania (a propos tynkuje u nas ekipa od p. Szpaka, ale zupełnnie inna niż u Ciebie. Pan Szpak jest tylko szefem i ponoć zupełnie nie zna się na tynkowaniu! Ale fachowcy- na razie nie mogę narzekać). Trochę przeszkodziła nam kradzież, a teraz znowu ulewy narobiły nam strasznych szkód i pilnie musimy robić drenaż i drogę. Zatem od jutra kopanie rowu pod drenaż! W lipcu mają wejś posadzkarze, to może w lipcu? Mam nadzieję. Kurcze w lipcu to Wy przy swoim tempie pewnie już zamieszkacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 27.06.2007 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Agnieszko w lipcu to nie zamieszkamy niestety. Do końca lipca będziemy mieli wykończony dom - płytki, malowanie, itp. Czekamy jednak na gaz. Wiem, że w ciągu tygodnia powinno być złożone pozwolenie na budowę gazociągu. Potem wykonanie. Niby mamy do września mieć gazociąg, ale ja myślę, że w październiku jak zrobią to będzie cud. W sierpniu wchodzi parkieciarz, na początku października będą schody. Zapraszam, jak będziecie mieli czas i my też - byłoby miło się spotkać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.06.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Dabell, jesteś naprawdę nieoceniona. Bardzo, bardzo dziękuję za zdjęcia okienek, są prześliczne. j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 27.06.2007 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Proszę bardzo . Kolor jest super, podoba mi się zdecydowanie bardziej, niż złoty dąb, chociaż ten w Oknoplaście jest też bardzo ładny. Ponieważ ja lubię brązy (widać zresztą na zdjęciach moje wybory kolorystyczne), to obydwa kolory brałam pod uwagę, ale jednak wybrałam orzech - tonację czysto brązową, nie wpadającą w żółty ani w czerwień. Co zresztą rodzi konsekwencje. Nie będę miała ukrytych okien pod dużą ilością firanek, kolor okien będzie wyeksponowany, więc musiałam dobrać do tego tonacyjnie kafelki i drzwi zewnątrzne i wewnętrzne . Jutro zamawiam drzwi Polskone Quatro w okleinie naturalne Limba kolor Capuccuno w akcji grupowej pod przywództrwem Kulki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 28.06.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Noooo, teraz rozumiem. Bardzo ładne drzwi, dobrze ze wybrałaś orzech - dąb złocisty nie ma tak głębokiego koloru. A gdzie kupowałaś płytki na parapety? Boże , jak ja bym chciała byc na twoim etapie... I wcale nie po to by mieszkać w nowym domu, a po to by przestać budować... Natalia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 28.06.2007 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Natalio - niedaleko za Lechbudem w Szymanowie jest zakład produkujący te podokienniki: http://www.podokienniki-ceramix.pl/ . Trzeba wjechać na drogę do Szymanowa z trasy na Poznań w Psarach, dojechać do drogi asfaltowej i dokładnie przy budynku Rekuperatory.pl (po prawej stronie niebieskie ogrodzenie) skręcić w lewo, na skrzyżowaniu dalej prosto i zaraz w lewo. To jest w podwórku gospodarstwa. Obejście wygląda tak sobie, ale podokienniki są bardzo ładne. Można kupić w 3 klasach. Ja kupiłam I klasę, bez jakichkolwiek wad. Produkuje to moja przyszła sąsiadka z ulicy . Rozumiem twoje zmęczenie, ale pocieszę Cię - doładuj akumulatory, bo przed tobą instalacje i wykończeniówka. Powiem tak: bierz sprawdzone ekipy, nawet jeżeli są droższe od innych, bo to i tak się opłaca. Twój spokój też musi mieć cenę (a raczej bezcenność ), więc warto. Jedna ekipa, ale dobra do wszystkich instalacji, fachowcy od poszczególnych elementów: tynki, wylewki, i wykończeniówka w jednych rękach. Dzięki temu jakoś to przeżyłam... . Będzie dobrze . pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 29.06.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 dzieki Dabell za słowa pocieszenia. Cóż, ja fachowcow biore z forum, ale o żadnym jeszcze dobrego słowa powiedzieć nie mogę. Wydaje mi sie, ze wykorzystują naszą z meżęm NIEWIEDZE budowlaną i zmniejszają sobie front robot, a pani kierbud w domu wypełnia dziennik. I prawde mowiąc nawet nie mam z kim wątpliwosci wyjaśniać. Jak już moj cierpliwy mąż wzdycha - "...same problemy..." TO WIEM - trzeba na urlop, co właśnie w niedzielę robimy Pozdrawim cieplutko Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patom 01.07.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Powoli ( chociaż to słowo raczej nie na miejscu ) zmierzamy ku końcowi. muszę przyznać że bardzo mało jest takich budów chyba załapaliśmy się jeszcze na odpowiedni czas i odpowiednich ludzi gdyby budowa miałaby zaczynać się w tym roku to pewnie potrwała by z 4 lata PS. z powodów blizej nie określonych zamknięto mój nick patomex admin muratora nie był uprzejmy wytłumaczyć się ze swojego postępowania ale to dalej ja- ta sama wróżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 01.07.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 No chyba sama adminowi coś napiszę , tak potraktować mojego KB . To prawda, jak mówię znajomym, że w sumie za dwa miesiące dom będzie się nadawał do zamieszkania (11 miesięcy od rozpoczęcia budowy), to wszyscy z niedowierzaniem kręcą głową. Ale trzeba mieć chyba szczęście. My je chyba mamy tfu,tfu... Nawet załamanie pogody było jak na życzenie - dzięki temu mamy taras praktycznie gotowy. W tygodniu jak zafugują będą zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 02.07.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Ścigam Cię, ale nie osiągne takiego wyniku Obym wykończeniówkę zaczął pod koniec sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.07.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 dabell - Twoja konsekwecje w brązie wypadają tylko na twoją korzyść bardzo podobają mi się drzwi zewnętrzne (szczególnie klamka-nieklamka)- kurczę musze je zobaczyć ! kiedy montaż? w sobotę do południa bym mogła podskoczyć.... no i ciekawią mnie te wyskakujące dekory w kuchni pozdrawiam PS. Dzwoniłaś do Strzegomia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 04.07.2007 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Ivo - niestety klameczka będzie inna - ciemnobrązowa, podobnie zawiasy. Koszty... klamka miała kosztować ponad 10% wartości drzwi , które do tanich nie należą . W sobotę prawdopodobnie będzie na działce mąż, bo my mamy w domu wiatrówkę od poniedziałku i nie będzie można wyjechać całą ferajną na działkę. Możesz zaglądnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.07.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 dabell - nie dojadę własnie wczoraj wieczorem mąż mi zakomunikował,że odddaje w sobote rano samochód do przeglądu.....a potem jedziemy w odwiedziny do dzieciaczków, które są u babci....znów się nie uda a poza tym to z Tobą się chciałam spotkać a nie z Twoim mężem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 05.07.2007 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Ivo - umówimy się kiedy indziej Nasze fruzie jadą na początku sierpnia z babcią do rodziny pod Radom (oczywiście jak przejdzie akcja wiatrówka, bo oglądam też Olkę codziennie - na razie nic, poczekamy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 05.07.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 dabell - dzieki za wpis u mnie i gratuluje twojej budowy. mam nadzieje ze u mnie tez bedzie szlo tym tempem -podziwiam - czy tempo u was to zbieg okolicznosci i szczescia czy solidna praca u podstaw - planowanie szukanie itd tez mam 2 dzieciakow - ale to drugie dopiero 2 tyg - i jestem czynny zawodowo - co gorsza we wlasnej firmie - wiec nie moge zabniedbywac - tymczasem sama budowa wydaje mi sie praca na 1,5 etatu - zwlaszcza ze nie chce popelnic bledow - tzn budujac pierwszy dom budowac ten dla siebie a nie dla wroga samo czytanie forum to solidne poswiecenie czasowe i jak sie okazuje o wszystkim warto pamietac na poziomie projektu - a skoro tak to kiedy ten projekt zrobic i kiedy ruszyc z budowa - skoro ciagle cos nowego czlowieowi wpadnie w oko. a propo prosze przeslij wiecej info odnosnie tej slawetnej plyty pod dom pasywny pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 19.07.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Cześć Iza wysłałem obiecane zdjęcia Paneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts