Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowego zawrótu głowy Dabell

dabell

Recommended Posts

• Odpowiedzi 448
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja mam pytanko: czy będą jeszcze jakies fotki?? Jak tak to kiedy?? :) Bo chciałabym jeszcze troszke pooglądac wasz domeczek sliczny :)

Hahaha - Dabell przywołuje Cie do porządku :lol: :lol: :lol: - w końcu to jest dziennik a nie miesięcznik 8)

emcia83o - ekstra wpis - hihi :lol: :o :lol:

Słuchajcie Iza jest usprawiedliwiona, caly ten tydzien sie przeprowadza, po pracy przewozi wszystkie rzezczy do nowego domu, zeby w weekend juz zamieszkac, wiec troche wyrozumialosci drodzy forumowicze :roll:

a ja mam pytanko: czy będą jeszcze jakies fotki?? Jak tak to kiedy?? :) Bo chciałabym jeszcze troszke pooglądac wasz domeczek sliczny :)

Hahaha - Dabell przywołuje Cie do porządku :lol: :lol: :lol: - w końcu to jest dziennik a nie miesięcznik 8)

emcia83o - ekstra wpis - hihi :lol: :o :lol:

Słuchajcie Iza jest usprawiedliwiona, caly ten tydzien sie przeprowadza, po pracy przewozi wszystkie rzezczy do nowego domu, zeby w weekend juz zamieszkac, wiec troche wyrozumialosci drodzy forumowicze :roll:

Usprawiedliwienie przyjete :wink:

oczywiście wielki gratulacje z okazji przeprowadzki!!!

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POWODZENIA NA NOWYM MIEJSCU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PAMIĘTAJ O PIERWSZYM ŚNIE NA NOWYM MIEJSCU, PODOBNO SIĘ SPEŁNIA!!!!!

U nas powolutku, walczymy z papierami do Pozwolenia na budowę.

Aktualnie czekamy na ostatni papier - odrolnienie. Pewnie jeszcze tydzień i składamy kwity na PnB. Ekipa budowla na stan surowy jest, więc nadal pełni optymizmu, ale zmęczeni biurokarcją. Ale widząc że inni sobie dają radę podnoszę głowę do góry i walcze z papierami.

POZDRAWIAM

Gratuluję "bezbolesnej" i szybkiej przeprowadzki do nowego gniazdka! To musi być piękne uczucie! My sobie jeszcze na to długo poczekamy.... Walczymy w dalszym ciągu z pozwoleniem na budowę i jakoś końca tej walki nie widać. Z przyjemnością zaglądam więc do Twojego dziennika, oglądam fotki i marzę......

Gratuluję przeprowadzki. :p :p :p :p :p

Mówiłam, że w pistacjach mieszka się super. :p

To teraz, korzystając z nieobecności dzieci, brać się do roboty :wink: :oops:

Wszak mądre powiedzenie nakazuje- "Nowy domek- nowy potomek"

A domek duży, miejsca nie braknie.

A tak w ogóle zdradź, co Ci się śniło i opisz obszerniej wrażenia z zamieszkania. No i zdjęcia jakieś wrzuć, bo teraz to już chyba wszystko pomalowane.

Zazdroszczę Wam tego całkowitego wykończenia, my cały czas czekamy na balustradę i wykończenie klatki schodowej. Facet nie może znaleźć w naszej okolicy drewna jesionowego :-? :-? :-?

Mamy już zabudowę w garderobie i czekamy na gabinet. Pod koniec tego tygodnia zaczną chyba układać kostkę- jeśli nie wróci zima.

pozdrawiam

Smoczku - mam życzyć Tobie tego samego ? :lol: 8) :p

Zdjęć nie mgę zrobić, bo aparat pojechał do Kołobrzegu razem z dziećmi i wróci pod koniec lutego :-).

Jeżeli chodzi o sny - tak nam się dobrze śpi, że nic nie pamiętam :roll: :p . Rano jest problem ze wstaniem :-).

My również czekamy na balustradę do schodów - będzie montowana na początku przyszłego tygodnia. Ale to ostatnia rzecz, której gdyby nie dzieci, wcale nie trzeba by montować :-).

Garderoba nas czeka w ten weekend do zrobienia (małżonek będzie robił :-)), bo to teraz palący problem, wszystko w workach i koszach czeka :-).

Nie wyobrażam sobie tego domku bez pomieszczenia pod schodami - jest bezcenne :-). Łazienka na dole jest bardzo funkcjonalna i nie ma potrzeby większej, a to wygospodarowane miejsce jest super.

Powinnaś Tabalugo dostać od Archonu medal za dobre rozwiązanie :-).

Gabinet na dole zapełniliśmy meblami z dotychczasowego dużego pokoju w mieszkaniu. Mamy tam same regały z książkami i częściowo zamknięte, dużą sofę, stół pod komputer. Pokoik zrobił się bardzo przytulny i taki z atmosferą do pracy.

W pokojach dzieci mamy już poskręcane meble sosnowe - kupiłam na Allegro od producenta i są super. Każde dostało łóżko z dwoma szufladami pod spodem i dużą komodę z dwoma szafkami i środkowym fragmentem z 5-oma szufladami - wymiary 150*100. Musze tylko je ustawić bo stoją na razie na środku, bo wpiątek robione były jeszcze listwy przypodłogowe i nie było czasu na dalsze prace :-). Dzisiaj jedziemy do Ikei po materace, więc już łatwiej będzie to wszystko poukładać.

Smoczku - mam życzyć Tobie tego samego ? :lol: 8) :p

Chyba już nie musisz 8) :oops: :o

Wrzuć proszę link do tych mebelków sosnowych z allegro. Dokładnie o takich samych myślałam do moich dzieci. Oglądaliśmy już i właściwie prawie się zdecydowaliśmy na sosnowe gdzieś z Mazur, ale może te Twoje tańsze.

U nas na górze funkcję balustrady pełni na razie komoda. Balustrada miała być już w zeszłą sobotę. No cóż- mieszkamy tak już 4 miesiące, wytrzymamy jeszcze trochę.

pozdrawiam

WOW!!!!! GRATULUJE :lol: ŚLICZNY DOMEK :p Śliczne wykończenie :p no własnie wykończenie :-? moja budowa jeszcze na dobre sie nie zaczęła a ja już wykończona ciągłym rozmyślaniem ile to bedzie kosztować????:roll: W zwiazku z tym mam pytanko :D Ile tak ogólnie wyniosła Cie budowa do stanu przeprowadzki :p czy zmieściłaś się w 250 tys???

Daro - łóżko jest bardzo solidne, mocno poskręcane i nic nie skrzypi :-). Poza tym to dzieci będą na nim spać, każde w swoim pokoju :-). Od czasu do czasu jak będzie potrzeba to się dokręci :-).

Skrzypieć to ma prawo moje ponad 100-letnie łóżko z dębu kanadyjskiego :-) - i skrzypi :-).

Monbach - budowa domu 150-160m2- we Wrocławiu, wszystko obcymi ekipami - 250 tys? - bez szans. Krotność to i owszem i to dowolnie w zależności od klasy wykończenia :wink: . Jezeli chodzi o wykończenie to 250 tys może starczyć ale nie musi :-).Optowałabym za większą kwotą :-? .

U nas wyszło tak, że stan surowy z oknami (ściany, dach, okna) wyniósł ok. 35% całości domu, instalacje i wykończenie - reszta. Z tym, że na wielu sprawach nie oszczędzałam, szczególnie jezeli chodzi o izolacje i docieplenie oraz jakość użytych materiałów.

Jeżeli dużo zrobicie sami - to sporo mozna zaoszczędzić. Lub jeżeli budujecie w mniejszej miejscowości gdzie są niższe ceny na robociznę i ewentualnie materiały.

Życzę powodzenia :-)