emcia83o 06.02.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 a ja mam pytanko: czy będą jeszcze jakies fotki?? Jak tak to kiedy?? Bo chciałabym jeszcze troszke pooglądac wasz domeczek sliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 06.02.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 a ja mam pytanko: czy będą jeszcze jakies fotki?? Jak tak to kiedy?? Bo chciałabym jeszcze troszke pooglądac wasz domeczek sliczny Hahaha - Dabell przywołuje Cie do porządku - w końcu to jest dziennik a nie miesięcznik emcia83o - ekstra wpis - hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 07.02.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 a ja mam pytanko: czy będą jeszcze jakies fotki?? Jak tak to kiedy?? Bo chciałabym jeszcze troszke pooglądac wasz domeczek sliczny Hahaha - Dabell przywołuje Cie do porządku - w końcu to jest dziennik a nie miesięcznik emcia83o - ekstra wpis - hihi Słuchajcie Iza jest usprawiedliwiona, caly ten tydzien sie przeprowadza, po pracy przewozi wszystkie rzezczy do nowego domu, zeby w weekend juz zamieszkac, wiec troche wyrozumialosci drodzy forumowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 07.02.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 No to trzymam kciuki za jak najmniejsze straty przy wnoszeniu ...Dabell, tylko wróc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 07.02.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 a ja mam pytanko: czy będą jeszcze jakies fotki?? Jak tak to kiedy?? Bo chciałabym jeszcze troszke pooglądac wasz domeczek sliczny Hahaha - Dabell przywołuje Cie do porządku - w końcu to jest dziennik a nie miesięcznik emcia83o - ekstra wpis - hihi Słuchajcie Iza jest usprawiedliwiona, caly ten tydzien sie przeprowadza, po pracy przewozi wszystkie rzezczy do nowego domu, zeby w weekend juz zamieszkac, wiec troche wyrozumialosci drodzy forumowicze Usprawiedliwienie przyjete oczywiście wielki gratulacje z okazji przeprowadzki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.02.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Dabell - planowałęm wprowadzać sie w tym okresie - ale mi sie nie udało z wielu względów - mniejsza z tym. Wszystkiego dobrego na nowym gniazdku!!! Ogród jeszcze zdażycie rozorać i obsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 10.02.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Dabell podgladalam Cie dzisisaj jak przeprowadzka? zakonczona? http://img227.imageshack.us/img227/6782/dsc00978ah1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emcia83o 10.02.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 anjamen jaki ty masz piękny widok!!! Aż zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 11.02.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 GRATULUJĘ !! my przeprowadzamy się za 2 tygodnie...życz mi Good Lack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUMIK 11.02.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POWODZENIA NA NOWYM MIEJSCU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PAMIĘTAJ O PIERWSZYM ŚNIE NA NOWYM MIEJSCU, PODOBNO SIĘ SPEŁNIA!!!!! U nas powolutku, walczymy z papierami do Pozwolenia na budowę.Aktualnie czekamy na ostatni papier - odrolnienie. Pewnie jeszcze tydzień i składamy kwity na PnB. Ekipa budowla na stan surowy jest, więc nadal pełni optymizmu, ale zmęczeni biurokarcją. Ale widząc że inni sobie dają radę podnoszę głowę do góry i walcze z papierami. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 11.02.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Gratuluję "bezbolesnej" i szybkiej przeprowadzki do nowego gniazdka! To musi być piękne uczucie! My sobie jeszcze na to długo poczekamy.... Walczymy w dalszym ciągu z pozwoleniem na budowę i jakoś końca tej walki nie widać. Z przyjemnością zaglądam więc do Twojego dziennika, oglądam fotki i marzę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 12.02.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Gratuluję przeprowadzki. Mówiłam, że w pistacjach mieszka się super. To teraz, korzystając z nieobecności dzieci, brać się do roboty Wszak mądre powiedzenie nakazuje- "Nowy domek- nowy potomek" A domek duży, miejsca nie braknie. A tak w ogóle zdradź, co Ci się śniło i opisz obszerniej wrażenia z zamieszkania. No i zdjęcia jakieś wrzuć, bo teraz to już chyba wszystko pomalowane. Zazdroszczę Wam tego całkowitego wykończenia, my cały czas czekamy na balustradę i wykończenie klatki schodowej. Facet nie może znaleźć w naszej okolicy drewna jesionowego Mamy już zabudowę w garderobie i czekamy na gabinet. Pod koniec tego tygodnia zaczną chyba układać kostkę- jeśli nie wróci zima. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 12.02.2008 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Smoczku - mam życzyć Tobie tego samego ? Zdjęć nie mgę zrobić, bo aparat pojechał do Kołobrzegu razem z dziećmi i wróci pod koniec lutego . Jeżeli chodzi o sny - tak nam się dobrze śpi, że nic nie pamiętam . Rano jest problem ze wstaniem . My również czekamy na balustradę do schodów - będzie montowana na początku przyszłego tygodnia. Ale to ostatnia rzecz, której gdyby nie dzieci, wcale nie trzeba by montować . Garderoba nas czeka w ten weekend do zrobienia (małżonek będzie robił ), bo to teraz palący problem, wszystko w workach i koszach czeka . Nie wyobrażam sobie tego domku bez pomieszczenia pod schodami - jest bezcenne . Łazienka na dole jest bardzo funkcjonalna i nie ma potrzeby większej, a to wygospodarowane miejsce jest super. Powinnaś Tabalugo dostać od Archonu medal za dobre rozwiązanie . Gabinet na dole zapełniliśmy meblami z dotychczasowego dużego pokoju w mieszkaniu. Mamy tam same regały z książkami i częściowo zamknięte, dużą sofę, stół pod komputer. Pokoik zrobił się bardzo przytulny i taki z atmosferą do pracy. W pokojach dzieci mamy już poskręcane meble sosnowe - kupiłam na Allegro od producenta i są super. Każde dostało łóżko z dwoma szufladami pod spodem i dużą komodę z dwoma szafkami i środkowym fragmentem z 5-oma szufladami - wymiary 150*100. Musze tylko je ustawić bo stoją na razie na środku, bo wpiątek robione były jeszcze listwy przypodłogowe i nie było czasu na dalsze prace . Dzisiaj jedziemy do Ikei po materace, więc już łatwiej będzie to wszystko poukładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 12.02.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Smoczku - mam życzyć Tobie tego samego ? Chyba już nie musisz Wrzuć proszę link do tych mebelków sosnowych z allegro. Dokładnie o takich samych myślałam do moich dzieci. Oglądaliśmy już i właściwie prawie się zdecydowaliśmy na sosnowe gdzieś z Mazur, ale może te Twoje tańsze. U nas na górze funkcję balustrady pełni na razie komoda. Balustrada miała być już w zeszłą sobotę. No cóż- mieszkamy tak już 4 miesiące, wytrzymamy jeszcze trochę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 12.02.2008 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Proszę bardzo i ...tylko się zastanów nad ilością komoda: http://www.allegro.pl/item288556092_drewniana_komoda_solidne_komody_5_szuflad.html łóżko: http://www.allegro.pl/item288556029_lozka_drewniane_lozko_swierk_90x200_solidne.html szuflady: http://www.allegro.pl/item291876183_drewniania_szuflada_2_szuflady_pod_lozko_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 12.02.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Drewnianego, takiego jak wyżej łóżka bym nie brał - za dużo hałasu. Dla mnie za słabe, rozsycha się i skrzypi jak jasna chole.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emcia83o 13.02.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Dabell ale macie super już mieszkacie "pod pistacją" a u nas wszystko przed nami Jak dzieciaczki wróca z Kołobrzegu (my też jesteśmy z Kołobrzegu ) to powklejaj fotki z umeblowanym domkiem Pozdrawiam was cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monbach 13.02.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 WOW!!!!! GRATULUJE ŚLICZNY DOMEK Śliczne wykończenie no własnie wykończenie moja budowa jeszcze na dobre sie nie zaczęła a ja już wykończona ciągłym rozmyślaniem ile to bedzie kosztować???? W zwiazku z tym mam pytanko Ile tak ogólnie wyniosła Cie budowa do stanu przeprowadzki czy zmieściłaś się w 250 tys??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 14.02.2008 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Daro - łóżko jest bardzo solidne, mocno poskręcane i nic nie skrzypi . Poza tym to dzieci będą na nim spać, każde w swoim pokoju . Od czasu do czasu jak będzie potrzeba to się dokręci . Skrzypieć to ma prawo moje ponad 100-letnie łóżko z dębu kanadyjskiego - i skrzypi . Monbach - budowa domu 150-160m2- we Wrocławiu, wszystko obcymi ekipami - 250 tys? - bez szans. Krotność to i owszem i to dowolnie w zależności od klasy wykończenia . Jezeli chodzi o wykończenie to 250 tys może starczyć ale nie musi .Optowałabym za większą kwotą . U nas wyszło tak, że stan surowy z oknami (ściany, dach, okna) wyniósł ok. 35% całości domu, instalacje i wykończenie - reszta. Z tym, że na wielu sprawach nie oszczędzałam, szczególnie jezeli chodzi o izolacje i docieplenie oraz jakość użytych materiałów. Jeżeli dużo zrobicie sami - to sporo mozna zaoszczędzić. Lub jeżeli budujecie w mniejszej miejscowości gdzie są niższe ceny na robociznę i ewentualnie materiały. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 14.02.2008 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Emcia - od przyszłej środy (20.02) do soboty będę w Kołobrzegu- dojeżdzam do dzieci i wymieniam babcię . Jakbyś chciała pogadać - zapraszam na spacer brzegiem morza. Nasz ośrodek jest przy amfiteatrze, wiec terenu nam nie zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts