Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowego zawrótu głowy Dabell

dabell

Recommended Posts

• Odpowiedzi 448
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki powiem instalatorowi zeby zostawil miejsce na takie cos, mam pytanie jeszcze odnosnie soli, jak czesto trzeba te tabletki wrzucac i jaki to koszt?

to nie tabletki to worami sie wsypuje 8) 8) 8)

kosztow dokladnych nie pamietam, ale nie bije po kieszeni ;)

pozdrawiam cieplo

Izuni i jak tam rower kupiony???

Aniu - nie kupiony bo czasu nie ma :-), ale może w przyszłym tygodniu zadreptam spacerkiem :-). Sąsiedzi wyjechali, więc nie mo od kogo pożyczyć :-)

Markoto - w końcówce czerwca wsypałam do zmiękczacza 100kg soli w tabletkach :-) (kupowane w workach po 25 kg), takie zwykłe NaCL, ale w formie dużych tablet :-), śr.1,5cm.

Powinno wystarczyć na kilka miesięcy, koszt ok. 110zł.

Witaj Dabell, znalazłam Twój dziennik i muszę powiedzieć, że wszystko mi się podoba w Twoim domu. WSZYSTKO!!!! Mamy identyczny gust. Mam pytanie, powiedz mi proszę jak wkomponowałaś dekory w beżowe płytki w kuchni? Powycinaliście dziury czy jak? Bardzo mnie to intryguje. Będę wdzięczna za podpowiedź. Pozdrawiam

:lol:

• 2 weeks później...

Aniu - to z moim małżem rozmawiała :-), przygotowujemy się do zakładania trawnika a wcześniej systemu nawodnienia, więc trzeba wybić chwaściory :-? .

Thinking - dekory(10*10) są wcięte w płytki (40*60) przez naszego kafelkarza.

Nie wiem jak on to zrobił :p , ale wszyscy się dziwią :-). Ma co prawda profesjonalne maszyny do cięcia pod wodą i pod kątem, ale musiał się tu mocno nagimnastykować, to fakt, bo ten gres - Antares Imoli jest koszmarnie twardy i miałam wyliczoną ilość kafli :-).

Aniu wstępna wersja była - firma i we wrześniu, teraz chyba jednak zdecydujemy się na własne ręce. Po kawałku, po kawałku :wink: .

Mamy mieć cały sprzęt do zakładania trawnika - walce i inne siewniki od tego gościa co nam będzie robił nawodnienie. Ma wchodzić do prac w II tygodniu sierpnia, więc potem będzie można już działać. Jak będzie działało nawodnienie, to nam susza nie straszna i trawka będzie rosła.

A wy kiedy zamierzacie wziąć się za trawę?

Dabellku powiedz ile za nawodnienie placicie,

my sie bijemy z myslami, a kawal pola mamy no i te koszty :roll:

jezeli chodzi o zakladanie trawnika to chyba na wiosne,

we wrzesniu chcemy w koncu rozsypac humus, wykopac dziure na basen i wyrownac teren, na wiosne basen i reszta ziemnych prac, kostki, studnia i dopiero trawa.

chociaz mam juz dosc patrzenia na te smieci pobudowlane :evil:

• 2 weeks później...

Cześć

Czy możesz zdradzić kto wykonywał sieć i przyłącze wody, o którym piasłaś 23 czerwca 2007 w swoim dzienniku? Pytam, bo też muszę zainwestować w taką sieć (niestety bez sąsiadów). Już podpisałem umowę z gminą Małą i mam wszelkie zezwolenia poprzedzające projekt takiej sieci. Niestety GURU wodociągowy z Trzebnicy trochę przesadza z ceną za tą usługę. Chociaż jego cena obejmuje wszelkie papiery, projekty, odbiory i o nic nie muszę się martwić, to jednak cena jest zaporowa. Dlatego mam pytanko o konkurencyjnego wykonawcę, może będzie tańszy? I jeszcze jaka była cena za projekt tej sieci?

pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam!

Wreszcie zmieniłam status z pistacjowca teoretyka na pistacjowca praktyka :lol: :lol: :lol: Nasza pistacja zapuszcza korzonki :D tzn zalaliśmy ławy fundamentowe a w następnym tygodniu (kiedy podłączą nam prąd) ciąg dalszy.... W związku z tym mam takie nieśmiałe pytanie, czy mogę liczyć na pomoc prekursorek gdyby pojawiły się jakieś wątpliwości ?

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Witaj jeszcze mnie tutaj nie było .Mam pytanie do Ciebie jakiej wielkości masz łazienke na górze tzn. szerokość przy ścianie skośnej gdzie jest wanna ,wc i bidet. Zaprojektowałam sobie podobny układ , a wykonawca twierdzi ,że bedzie za mało miejsca i nie wygodnie .Jak to jest u Ciebie ?Pozdrawiam Maria

• 4 weeks później...

Witaj!

Przeglądając wątek ze schodami natrafiłam na przepiękne Twoje zdjęcie schodów i płytek. Mam pytanie dotyczące tych płytek, bardzo mi się podobają na zdjęciu :D , czy też tak ładnie wyglądają w rzeczywistości i jak się sprawują w praktyce? Pięknie się wszystko u Ciebie komponuje. Gratulacje!!! Trzeba mieć dużo wyobraźni i wyczucia aby wszystko ładnie ze sobą grało. Ja obecnie przechodzę etap "burzy mózgów" :-? :-? :-?