markoto 11.07.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Dzieki powiem instalatorowi zeby zostawil miejsce na takie cos, mam pytanie jeszcze odnosnie soli, jak czesto trzeba te tabletki wrzucac i jaki to koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.07.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Dzieki powiem instalatorowi zeby zostawil miejsce na takie cos, mam pytanie jeszcze odnosnie soli, jak czesto trzeba te tabletki wrzucac i jaki to koszt? to nie tabletki to worami sie wsypuje kosztow dokladnych nie pamietam, ale nie bije po kieszeni pozdrawiam cieplo Izuni i jak tam rower kupiony??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 11.07.2008 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Aniu - nie kupiony bo czasu nie ma , ale może w przyszłym tygodniu zadreptam spacerkiem . Sąsiedzi wyjechali, więc nie mo od kogo pożyczyć Markoto - w końcówce czerwca wsypałam do zmiękczacza 100kg soli w tabletkach (kupowane w workach po 25 kg), takie zwykłe NaCL, ale w formie dużych tablet , śr.1,5cm. Powinno wystarczyć na kilka miesięcy, koszt ok. 110zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thinking 12.07.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Witaj Dabell, znalazłam Twój dziennik i muszę powiedzieć, że wszystko mi się podoba w Twoim domu. WSZYSTKO!!!! Mamy identyczny gust. Mam pytanie, powiedz mi proszę jak wkomponowałaś dekory w beżowe płytki w kuchni? Powycinaliście dziury czy jak? Bardzo mnie to intryguje. Będę wdzięczna za podpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.07.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Kochana, moja mama pojechala wczoraj rowerkiem do Rogoza po mieso i po powrocie mowi ze rozmawiala z panem z pistacjowego domku podobno pryskal randapem chwasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 23.07.2008 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Aniu - to z moim małżem rozmawiała , przygotowujemy się do zakładania trawnika a wcześniej systemu nawodnienia, więc trzeba wybić chwaściory . Thinking - dekory(10*10) są wcięte w płytki (40*60) przez naszego kafelkarza. Nie wiem jak on to zrobił , ale wszyscy się dziwią . Ma co prawda profesjonalne maszyny do cięcia pod wodą i pod kątem, ale musiał się tu mocno nagimnastykować, to fakt, bo ten gres - Antares Imoli jest koszmarnie twardy i miałam wyliczoną ilość kafli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 25.07.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 my tez walczymy z chwastami, a kiedy bedziecie siac trawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 28.07.2008 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Aniu wstępna wersja była - firma i we wrześniu, teraz chyba jednak zdecydujemy się na własne ręce. Po kawałku, po kawałku . Mamy mieć cały sprzęt do zakładania trawnika - walce i inne siewniki od tego gościa co nam będzie robił nawodnienie. Ma wchodzić do prac w II tygodniu sierpnia, więc potem będzie można już działać. Jak będzie działało nawodnienie, to nam susza nie straszna i trawka będzie rosła. A wy kiedy zamierzacie wziąć się za trawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 28.07.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Dabellku powiedz ile za nawodnienie placicie, my sie bijemy z myslami, a kawal pola mamy no i te koszty jezeli chodzi o zakladanie trawnika to chyba na wiosne, we wrzesniu chcemy w koncu rozsypac humus, wykopac dziure na basen i wyrownac teren, na wiosne basen i reszta ziemnych prac, kostki, studnia i dopiero trawa. chociaz mam juz dosc patrzenia na te smieci pobudowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 08.08.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Cześć Czy możesz zdradzić kto wykonywał sieć i przyłącze wody, o którym piasłaś 23 czerwca 2007 w swoim dzienniku? Pytam, bo też muszę zainwestować w taką sieć (niestety bez sąsiadów). Już podpisałem umowę z gminą Małą i mam wszelkie zezwolenia poprzedzające projekt takiej sieci. Niestety GURU wodociągowy z Trzebnicy trochę przesadza z ceną za tą usługę. Chociaż jego cena obejmuje wszelkie papiery, projekty, odbiory i o nic nie muszę się martwić, to jednak cena jest zaporowa. Dlatego mam pytanko o konkurencyjnego wykonawcę, może będzie tańszy? I jeszcze jaka była cena za projekt tej sieci? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 11.08.2008 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Hej nam całą sieć i przyłącza dla każdego z sąsiadów robił p. Hrycak z Prusic 602466211. Też nie jest tani . Też zapewnia całość - czyli dokumentację prac, odbiory itp. Projekt na całą sieć w drodze gminnej i przyłącza (3 szt) kosztowały 3.3 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.08.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Dabellku zapraszam na oglądanie nowych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 20.08.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Cześć Dabelku, w końcu zdjęcia. i jeszcze takich pięknych schodów. Super jest u Was, Ślicznie. CMOK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 05.09.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witam! Wreszcie zmieniłam status z pistacjowca teoretyka na pistacjowca praktyka Nasza pistacja zapuszcza korzonki tzn zalaliśmy ławy fundamentowe a w następnym tygodniu (kiedy podłączą nam prąd) ciąg dalszy.... W związku z tym mam takie nieśmiałe pytanie, czy mogę liczyć na pomoc prekursorek gdyby pojawiły się jakieś wątpliwości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 22.09.2008 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Jasne że tak - pytaj śmiało . powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 22.10.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witaj jeszcze mnie tutaj nie było .Mam pytanie do Ciebie jakiej wielkości masz łazienke na górze tzn. szerokość przy ścianie skośnej gdzie jest wanna ,wc i bidet. Zaprojektowałam sobie podobny układ , a wykonawca twierdzi ,że bedzie za mało miejsca i nie wygodnie .Jak to jest u Ciebie ?Pozdrawiam Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 23.10.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witaj Dabell !Zadam pewnie głupie pytanie ale trudno. Parapety zewnetrzne montowaliście na zwykłą zaprawę czy gotową zaprawę a moze na jakis klej? Chyba będa takie parapety jak u Was . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 18.11.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witam Mam nadzieję, że mieszka się Wam dobrze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 26.11.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 bardzo, ale to bardzo podoba mi się Wasza łazienka mam podobny układ i chyba nie obrazicie się, że odgapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 02.12.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witaj! Przeglądając wątek ze schodami natrafiłam na przepiękne Twoje zdjęcie schodów i płytek. Mam pytanie dotyczące tych płytek, bardzo mi się podobają na zdjęciu , czy też tak ładnie wyglądają w rzeczywistości i jak się sprawują w praktyce? Pięknie się wszystko u Ciebie komponuje. Gratulacje!!! Trzeba mieć dużo wyobraźni i wyczucia aby wszystko ładnie ze sobą grało. Ja obecnie przechodzę etap "burzy mózgów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts