Mohag 02.12.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 dla mnie sliczny, jakby jeszcze byl ciut wyzszy jakies 30 cm i na to bach plaski dach, to bylby naprawde miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 03.12.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 gratuluje stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.12.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 nie tylko sliczny...bardzo śliczny ! pozdrawiam PS. U nas w tygodniu przed wyborami co prawda nie wylali asfaltu, ale załatali wszystkie dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 04.12.2006 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Dziękuję wszystkim za gratulacje z okazji ukończenia stropu. Jestem baaardzo szczęśliwa z tego powodu - kamień z serca spadł . Pogoda nam dopisała - jak do tej pory to aż nie chce mi się wierzyć, że to już grudzień. Plany planami, a obawiałam się że rzeczywistość nas może przytłoczyć. A tu nic - późną jesienią mamy super wiosnę . nie tylko sliczny...bardzo śliczny ! pozdrawiam PS. U nas w tygodniu przed wyborami co prawda nie wylali asfaltu, ale załatali wszystkie dziury Ivo - no ładnie - stary wójt ostro zabrał się za zbieranie poparcia . Jak widać się opłaciło , bo wygrał. Marzka Oglądałaś może domek w realu? podczas zakupów wędlinkowych? Ja pamiętasza wizytowałam wasz domek właśnie na podobnym etapie . Mohag - płaskiego domu nigdy nawet pod uwage nie brałam . Koncepcja ciekawa, ale nie do wykonania na naszej działce - WZ nakazuje dachy spadziste. A jak Wam się podobają kształtki stropowe ? Naprawdę jesteśmy zadowoleni z tego wyboru. Jak odbiorę fakturę - to napiszę w dzienniku jak wyszły ich koszty. pozdrawiam serdecznie Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bamil 04.12.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Gratulacje Strop to brzmi dumnie. Jeszcze troche wiosny zimą i bedziemy gratulować wiechy. TAK TRZYMAĆ Jesteśmy tu nowi ale w ukryciu kibicujemy Ci od samego poczatku. Mamy na oku jedna działke w Rogożu i marzenie domku ale o tym na razie sza... pozdrawiamy wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 05.12.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Dopisuję swoje gratulacje, wszystko idzie piękn ie, oby tak dalej Pozdrawiam AgaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 05.12.2006 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam Bamil - dzięki za kibicowanie . Koło mnie - prawie naprzeciw jest działka do kupienia, gość się zdecydował sprzedać. No chyba jeszcze jest - wiadomość mam z poprzedniego tygodnia. Marzenia dobrze mieć ale trzeba też zacząć je realizować - do dzieła . AgaB - daj znać co u Ciebie w sprawach budowlanych. Jakoś nie możemy się spotkać. A mój syn coś ostatnio mi o Twojej córze dużo mówi , wiem coś jeszcze... Dzieci nam szybko rosną - już ten wiek ? pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 05.12.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Trochę spóźniłam się z gratulacjami z okazji zalania stropu. To teraz nadrabiam zaległości. Gratulacje z całego serducha (Wiesz, że macie śliczny domek? ) Cieszę się, że macie tak dobre zdanie o Waszej ekipie. Najważniejsze, że chcą się uczyć i nie protestują, kiedy chcecie przemycić swoje lub kierownika pomysły. Dobra ekipa teraz na wagę złota. A na taką pogodę to chyba sobie musieliście solidnie zapracować. Dachóweczka super. Jeśli chodzi o nadbitkę, my też już podjęliśmy decyzję. U nas będzie podbitka taka jak u igi. Czyli żadna boazeria, tylko wszystko (z wyjątkiem elementów ozdobnych, które będą wyszlifowane i zabejcowane) obudowane i otynkowane tynkiem takim, jak cała elewacja. pozdrawiam i czekam na dalsze relacje i zdjęcia oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.12.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 plany ambitne ....ale przy dobrze zorganizowanych i niespóźniających się ekipach to realne..... trzymam kciuki my mieliśmy w styczniu stan surowy zadaszony i wprowadziliśmy sie na Boże narodzenie tego samego roku - a wiec możliwe jest nie wiem tylko jak z poszczególnymi elementami wykonania - czemu najpierw instalacja kominka a dopiero potem wylewki? i tynki w lutym? a ja będzie mróz? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 07.12.2006 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 nie wiem tylko jak z poszczególnymi elementami wykonania - czemu najpierw instalacja kominka a dopiero potem wylewki? i tynki w lutym? a ja będzie mróz? pozdrawiam Ivo Instalacja kominka - żeby grzał i utrzymywał temperaturę ok. 3 st. w domu - przy takiej wykonawca daje nam gwarancję, że tynki będą ok. Mówi, że nie raz już je robił w takich temperaturach. Wylewki po tynkach - w marcu, oczywiście najpierw ułożenie podłogówki. Na czas wylewek - kominek out . Zima ma być dużo łagodniejsza niż normalnie - zresztą to już widać. . Ty czekałas z rozpoczęciem wykończenówki do marca - kwietnia? pozdrawiam dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 08.12.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 dabell - wróciłam sie specjalnie do dziennika bo nie pamietałam dokładnie jak było w nowy rok weszłam chyba mniej zaawansowana niż Ty... styczeń - prawie nic ze względu na mróz luty - dachówka marzec - hydraulik, sciany dzialowe kwiecień -okna i elektryk maj - tynki czerwiec - wylewki itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 09.12.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 plany są jaknajbardziej realne, ponieważ Kierownik Budowy ustalił na budowie, że w tym roku zima zostaje odwołana. W związku z powyższym w kwietniu można już układać parkiet i glazurę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.12.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 To trzymam kciuki za plany (wg mnie bardzo rozsadne ) i brak przebojow z oknami MS P.S. Bardzo ladna dachowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 17.12.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 plany są jaknajbardziej realne, ponieważ Kierownik Budowy ustalił na budowie, że w tym roku zima zostaje odwołana. W związku z powyższym w kwietniu można już układać parkiet i glazurę. Pozdrawiam proszę proszę Kierownik budowy optymista i do tego wróżka w jednej osobie- prawdziwy skarb. A tak swoją drogą dabell, to ma pod kontrolą nie tylko Twoją budowę, ale i dziennik gratulki postępów na budowie. A gdzie te zdjęcia? P.S. Chyba jednak nie damy się tak łatwo wyprzedzic Wczoraj na forum okiennym znalazłam informację, że jednak nie ma co liczyc na obniżkę cen okien, raczej odwrotnie. Po Nowym Roku idzie w górę szkło i stal więc wzrost cen okien raczej murowany. Zresztą pisał o tym chyba sam jareko pozdrawiam i czekam na zdjęcia daszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 17.12.2006 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Zdjęcia już są - proszę bardzo . Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 17.12.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 domek super- chyba wiesz o tym najlepiej. Mam jedno pytanko: Pamiętam, że planowaliście zlikwidować drugie okno tarasowe. Widzę jednak, że zostało tak jak w projekcie i u nas? A propos kształtek. Teraz przypomniałam sobie, że u nas przecież też nie był szalowany wieniec- murowano go z pustaka porotherm 8cm- w środek zbrojenie i beton. Pustak na p[ióro wpust więc chyba to coś w podobie do kształtek? Jeszvcze jedna sprawa mnie trochę martwi. Bardzo chciałam okna tarasowe bez żadnych poprzeczek poziomych, ale z tego co czytałam na forum (zwłaszcza opinie jareko) jest to niemal niedopuszczalne. Szczególnie jeśli chodzi o okna ciemne. Zresztą na ten temat jest również artykuł w ostatnim muratorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 17.12.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 I jeszcz coś mi się przypomniało. Prosiłaś mnie kiedyś o zdjęcia boczne jaskółek. Pamiętam i postaram się przy najbliższej okazji wykonać i wkleic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 17.12.2006 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Niestety Tabalugo - rozmawiałam już w oknach MS z dyrektorem regionalnym - przewiązka musi być przy oknach balkonowych . No chyba, że nie chcesz gwarancji . Szczególnie jest to ważne, jeśli okna sa okleinowane jedno i dwustronnie, a sa na wystawie południowej i zachodniej - rozszerzalność cieplna jest zdecydowanie większa. W dodatku - o czym często nie mówią w salonach okiennych, już okno 150*150 powinno być podzielone na 2 skrzydła - chodzi o ciężar okna. Ma to wpływ na użytkowanie - pod wpływem ciężaru moga się rozregulowywać. Jeśli chodzi o okno balkonowe od strony wschodniej - dopóki nie zdecydujemy o wykonaniu i przebiegu tarasu - zawsze możemy podmurować . Jeżeli chodzi o wykonanie wieńca - to u was też nie było standardowo -ale tylko dlatego, że mury były z 30 PH. Gdybyś zrobiła tak jak w projekcie z 25 - trzebaby szalować standardowo, bo ta cegiełka węższa z PH ma chyba o ile pamiętam ok. 8cm i nie starczyłoby miejsca na zbrojenie o odpowiednim rozstawie. Nasze kształtki wyglądają tak: KWE - wewnętrzna (rynienka) i KZE - zewnętrzna L-ka (część na zdjęciu ) http://foto.m.onet.pl/_m/ca125a8f239a9b255d28738a114ab756,5,19,0.jpghttp://foto.m.onet.pl/_m/8d0e304f43896a64a7b5161c201b7566,5,19,0.jpg Pozdrawiam serdecznie Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 17.12.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Nie beirz okien MS!!! Ja wlasnie dzis mialam okazje obejrzec skrzydla, ktore wyminili mi w ramach reklamacji i sa jeszcze duzo gorzej wykonane od poprzednikch. Kompletna fuszera i calkowity brak estetyki. Widze, ze po prostu bardzo obnizyli jakosc wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 17.12.2006 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Iga - to mnie załamałaś A ja już byłam zdecydowana na 90%, W takim razie szukam innych okien Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts