dabell 21.02.2007 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Właśnie za moment trzeba będzie o tym decydować. Też skłaniam się do myśli (i wydatku ) na filtr lub zmiękczacz wody na całość. Muszę porozmawiać z moim instalatorem, wiem że on takie rzeczy montuje. Dzięki za przypomnienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 22.02.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Domek wygląda ślicznie z okienkami. Ja będę się cieszyć moimi już w najbliższą środę. Póki co od soboty zaczną swoją "niszczycielską" działalność elektrycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 23.02.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 oooooo są okienka ! Supe sie prezentują no i dom nabrał swoistego uroku. Mam nadzieje, ze mój dom pod koniec roku bedzie podobnie wyglądać - mam taką nadzieję. Dabell Twoj dziennik to skarbnica wiedzy, więc korzystam z niej ile sie da. Jaką wybraliście terive na strop , bloczki keramzytowe czy żużlobeton? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 27.02.2007 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Vankona strop poszły pustaki keramzytowe, były droższe na całości o ok. 500zł od żużlobetonowych. Są lżejsze zdecydowanie od tych drugich, inna rzecz, że gorzej się w nich montuje cokolwiek - np. lampy. Ale myślę, że z tym sobie można poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.03.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 widzę że skłaniasz się troszkę do tego płaszcza mam nadzieję że nie będziesz żałować ależ piękne płyki do kuchni !!!!!!!!!! baaaaardzo mi się podobają pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 02.03.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Witaj Dabell. Wysłałam wiadomość na priv, ale już znalazłam odpowiedź. Widzę, że tempo macie zawrotne.Będę sobie podglądać waszą budowę, może i w rzeczywistości bo mam po drodze. Życzę wszystkiego dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 02.03.2007 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Witaj Dabell. Wysłałam wiadomość na priv, ale już znalazłam odpowiedź. Widzę, że tempo macie zawrotne.Będę sobie podglądać waszą budowę, może i w rzeczywistości bo mam po drodze. Życzę wszystkiego dobrego. Witaj widzę, że będziesz się budowała w Trzebnicy ? To faktycznie po drodze . Nie dostałam informacji na priv - o co chodziło ? Chtnie odpowiem na pytania . Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 02.03.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 hej Dabell cieszę się, że wszystko idzie gładko i oby tak dalej zerkaliśmy parę dni temu na Wasz domek z daleka ale nikogo nie było na budowie i nie chcieliśmy wzbudzać podejrzeń sąsiadów chodząc po działce ) u nas do wylewek szło wszystko równie szybko i prawie bezproblemowo. Schody zaczęły się przy wykończeniówce. Może Twoja ekipa będzie solidniejsza. Kurcze Ty już kuchnię zamówiłaś a ja jeszcze nie ruszyłam tego tematu. Gdzie zamówiłas? A ta łazieneczka jest super! też na nią zwróciłam uwagę pozdróweczka Marzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.03.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Ktoś zgadnie co to za pieski? Ja zgadnę Mastif tybetański Mówiłaś mi kiedyś, że takiego właśnie pieska planujecie A płyteczki bardzo ładne, zwłaszcza łazienka mi się podoba. Wiesz, że będę Cię podglądać bardzo intensywnie, bo teraz Ty jesteś górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 04.03.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 hej Dabell cieszę się, że wszystko idzie gładko i oby tak dalej zerkaliśmy parę dni temu na Wasz domek z daleka ale nikogo nie było na budowie i nie chcieliśmy wzbudzać podejrzeń sąsiadów chodząc po działce ) nie widzieliście nikogo, bo w środku robią . u nas do wylewek szło wszystko równie szybko i prawie bezproblemowo. Schody zaczęły się przy wykończeniówce. Może Twoja ekipa będzie solidniejsza. Marzenko mam taką nadzieję, bo już przy sensownych ekipach ledwo wyrabiam . Nie wyobrażam sobie jeszcze jeździć i paluchem pokazywać codziennie. Kurcze Ty już kuchnię zamówiłaś a ja jeszcze nie ruszyłam tego tematu. Gdzie zamówiłas? A ta łazieneczka jest super! też na nią zwróciłam uwagę Podejdź do Astry - w nowej części na dole zaraz przy wejściu na parter od strony parkingu jest firma Expert kuchnie. Sensowni ludzie umieją doradzić, i ceny nas nie zabiły - w porównaniu z tym co oglądaliśmy na Bielanach. A kiedy Wy planujecie przeprowadzkę? Jeszcze jedno - jaki kominek kupiłaś? pozdrawiam serdecznie Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 04.03.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Podejdź do Astry - w nowej części na dole zaraz przy wejściu na parter od strony parkingu jest firma Expert kuchnie. Sensowni ludzie umieją doradzić, i ceny nas nie zabiły - w porównaniu z tym co oglądaliśmy na Bielanach. A kiedy Wy planujecie przeprowadzkę? Jeszcze jedno - jaki kominek kupiłaś? pozdrawiam serdecznie Iza Iza w Astrze właśnie zwróciłam uwagę na ładną kuchnię, którą mają na wystawce. Chodzi mi o tą białą z blatami wenge. Wygląda świetnie i to akwarium wkomponowane w słupku Czy oni zrobili Wam projekt kuchni czy już przyszłaś z gotowym? Kominek kupiłam z kratki.pl Zuzia z boczną szybą i bezpośrednim dolotem powietrza do paleniska. Dokupiliśmy przepustnicę i jest możliwość całkowitego zamknięcia dopływu powietrza. Przeprowadzkę chciałabym pod koniec czerwca ale nie wiem czy uda się bo jak widzę jak ciągnie się wykończeniówka to zaczynam ostro wątpić w tą datę pozdrawiam Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 04.03.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Witaj. Twój domek wygląda naprawdę ślicznie. Często zaglądam do twojego dziennika, bo to mnie podnosi na duchu. Jednak da się szybko, sprawnie i efekt super. Jeżeli chodzi o podłogę w salonie to jeśli mogę coś doradzić to najpraktyczniejsze są płytki. W poprzednim mieszkaniu nie wyobrażałam sobie innej podłogi w salonie niż deski, zwłaszcza, że była to stylowa adaptacja strychu. Teraz już wiem nigdy więcej. Co prawda podłoga była naprawdę piękna (modrzewiowa), ale ...do pierwszego sezonu grzewczego, kiedy to nasze piękne (wysezonowane) deski zaczęły sie rozsychać i pękać. Pierwszy Sylwester w nowym mieszkaniu( (panienki w szpilkach) i mnóstwo małych dziureczek. Potem piesek i jego urocze pazurki itd . Po kilku sezonach (kosztowne przecież) cyklinowanie i znowu podłoga wyglądała pięknie....do następnego sezonu grzewczego. W moim nowym domu na bank będzie podłogówka i jakieś pikne płyteczki, może gres polerowany? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.03.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 dabell - ale różnica jak są już tynki!! a jaki fajny piesek...a raczej pies pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 05.03.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Hey dabell. Pytałam o namiary na tynkarzy, ale już znalazłam odpowiedź w dzienniku budowy. My zastanawiamy się jakie tynki wybrać, ręcznie czy maszynowo? Kurcze tempo macie super szybkie, aż miło popatrzeć. U nas trochę nawalali murarze, a trochę pogoda i dojazd na budowę. Niedawno przejażdżałam przez Rogoż i widziałam, że powstaje wiele nowych domków, nawet wydawało mi się, że jeden wg naszego projektu Dom za Rogiem. Myślę, że w tym tygodniu przejadę sobie jeszcze raz przez Rogoż i może poszukam Waszego domku? Pozdrawaim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 06.03.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Dabell, domek cudo , piesek bardzo "przytulny" Oby tak dalej!!! A my nadal czekamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 06.03.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Ściany z tynkami wyglądją suuuuper Kiedy ja będę takie miec? Mój tynkarz miał przyjśc w zeszły czwartek- ale coś mu podobno wypadło. Kolejnym terminem był dzień dzisiejszy- ponoc dopadła go grypa. A ja już tracę cierpliwośc. Widzę, że nagrzewnica świetnie się spisuje. Nam sąsiad obiecał pożyczyc grzejniki, jeśli zajdzie taka potrzeba. Póki co cieszę się, że jest coraz cieplej i mam nadzieję, że natura sama poradzi sobie z suszeniem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 06.03.2007 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Troszkę się zapuściłam w odpowiedziach - już się poprawiam . Marzko - to właśnie ta firma w Astrze. Oni robili projekt, najpierw wstępnie im rozrysowałam na kartce co gdzie przewiduję (kuchenka, zlew), potem oni robili wstępną wizualizację i wycenę, po jej zaakceptowaniu - pojechali na budowę i w ciągu kilku dni zrobili projekt. Facet doradził nam co warto zrobić w poszczególnych miejscach, gdzie szuflady, gdzie szafki, co będzie funkcjonalne, co nie. Pod układ szafek już na gotowo dostałam projekty techniczne układu instalacji elektycznej, gazowej. Agniecha1 - nasze były masznowe - wyszły super. Nie wiem czy mozna uzyskać taki efekt ręcznie, może tak. W Rogożu skręć w lewo na rozdrożu przy krzyżu - nasz domek jest prawie na końcu, w prawo jest droga na Szewce. Jolu z Melisy - dziękuję za uwagi - na 95% jesteśmy za płytkami. Dzisiaj właśnie szukałam jescze rozwiązań. Tabalugo - mam nadzieję, że was tynkarz nie wystawi do wiatru. Wczoraj moja koleżanka z pracy rano mi mówiła, że w czwartek ma podpisać umowę na tynki, a o 14 przyszła po namiary - bo jej tynkarz w końcu powiedział, że do Irlandii wyjeżdża ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 06.03.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Dabell Mój już dwa tygodnie temu przywiózł swoje dechy i jakieś tam inne sprzęty. Poza tym to ojciec kolegi mojego męża, a on sam nam go polecał więc chyba nas nie wystawi Obiecał jednak, że będzie pracował od świtu do zmroku- mieszka bowiem ok 30 km od nas i dojazdy trochę go szarpną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maverick_sk 07.03.2007 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Hej Dabell. Mam szczęscie, że trafiłem na Twój dziennik budowy. Wspaniała robota. Czuje się fascynację tematem... Ja niestety rozpoczynam dopiero ale Twoje zapiski sa dla mnie cennymi wskazówkami. Mysle, że nie tylko ja to docenię. A'propos mojego projektu , który w realu pojawi się w dalszej albo bliższej przyszłości po Waszej bardziej północnej jak zachodniej stronie http://www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=176 Kilka istotnych zmian dających w efekcie większą kuchnię i garaż oraz pokój nad kuchnią...i dziś zdecydowałem ze zmieniam ściany na 2W. BK i styr. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 07.03.2007 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Hej Dabell. Mam szczęscie, że trafiłem na Twój dziennik budowy. Wspaniała robota. Czuje się fascynację tematem... Ja niestety rozpoczynam dopiero ale Twoje zapiski sa dla mnie cennymi wskazówkami. Mysle, że nie tylko ja to docenię. A'propos mojego projektu , który w realu pojawi się w dalszej albo bliższej przyszłości po Waszej bardziej północnej jak zachodniej stronie http://www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=176 Kilka istotnych zmian dających w efekcie większą kuchnię i garaż oraz pokój nad kuchnią...i dziś zdecydowałem ze zmieniam ściany na 2W. BK i styr. Pozdrawiam Witaj - nie ma to jak najbliższego sąsiada na forum spotkać . Świat jest mały . Cieszę się bardzo, że trafiłeś na mój dziennik i że jest on dobrze odbierany. Z jednej cennej wskazówki skorzystaj z pewnością - z p. Piotra Turka . Czy wiesz, że będzie on stawiał dom Twojemu najbliższemu sąsiadowi za płotem? . Robi się zakątek Turecki . Projekt bardzo sympatyczny, o podobnym trochę rozkładzie do Pistacji - szczególnie góra. Moja sugestia - zastanów się nad zrobieniem dodatkowego okna w części jadalnej salonu - to najprzyjemniej doświetlona strona - zapraszam do nas - sprawdzisz to i się przekonasz. Jest to bardzo ważne - obawiam się, że salon mógłby być ciemnawy, mimo potrójnych okien tarasowych. Trzeba wejść do budynku, by się o tym przekonać. Będę w nabliższym czasie często na działce, ekipy będą działać, więc zapraszam - chętnie sie spotkam z sąsiadem . Mam sporo dokumentacji w komputerze - gdybyś chciał skorzystać zapraszam na priv. pozdrawiam serdecznie Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts