Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANILIOWE KUCHNIE - zdjęcia, realizacje, inspiracje, opinie

malutka123

Recommended Posts

Anulkaa, dla mnie Twoja kuchnia bije wszystkie inne jakie widziałam (a było ich sporo przez ostatnie miesiące 8) ). Czy możesz napisać ile kosztowała i gdzie ją zamawiałaś? W Warszawie znalazłam tylko jedną firmę, która kiedyś sprowadzała te kuchnie z Włoch, ale już je wycofali z oferty. A chcieli za nie ok. 7-8 tys za metr bieżący :o

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...

Witam niedawno zakupiliśmy z mężem vaniliową kuchnię zdjęcie poniżej, mamy teraz kłopot z doborem kolorów do niej. Zastanawiałam się nad brązowymi szerokimi kaflami a na ściany jakiś krem. Na podłogę koniecznie panele podłogowe! Tylko tu zaczyna się kompletna klapa bo jakie będą pasowac?

Proszę was dośwaidczonych forumowiczów o pomoc biednym robaczkom co remontują swój stary nowy domek.

to jest moja kuchnia http://images46.fotosik.pl/235/7be5105118cc95e4m.jpg

To zdjęcie z wydruku na żywo nie mam jak zabardzo zrobic ale znalazłam identyczną w internecie: oo taką http://images49.fotosik.pl/236/6b68f98f6d18dc91m.jpg

http://images43.fotosik.pl/236/2948e133c9a7177fm.jpg

te są za jasne do mojej kuchni ale na tym zdjęciu jest odwrotnie niż u mnie meble brąz i vaniliowe płytki więc u mnie powinno też zdac egzamin takie połączenie kolorystyczne

http://images41.fotosik.pl/232/0a78dda0d9686f4em.jpg

A te mi się właśnie podobają.

No i teraz jak to wszystko połączyc??? RATUNKU

• 1 year później...
  • 5 months później...
My mamy dolne szafki ecri lakier połysk - owszem, jak coś ciemnego (sok, herbata) pocieknie po szafkach to trzeba zetrzeć (ale to chyba normalne). W codziennym użytkowaniu bez problemów. Jasne, jak się przyjrzeć to widać ślady palców (lakier), ale to też tylko przy uchwytach. Jak normalnie się patrzy na kuchnie, nie rzuca się w oczy. Jesteśmy zadowoleni i drugi raz też bym wziął ecri. Co do żółknięcia nie powiem - kuchnie mam 2 m-ce.

A może coś podpowiecie-jaki kolor mebli byłby dobry do woodentica ochry? Myślałam o szarym ale boję się,że za kilka lat mi się znudzi zresztą trochę to nie mój kolor- za smutny. Myślałam o bordo-ale brak mi trochę odwagi. Mam już mało czasu na wybór koloru mebli. Wiem tylko,że chcę mdf lakierowany. Pomóżcie, please!

• 5 months później...
Ja mam już wybraną kuchnię waniliową raczej stylu klasycznym ( podobna do stata z ikei) , mam problem jaki wybrać kolor blatu..poradźcie coś:) sprzęty mają być czarne i zastanawiam się nad takim właśnie blatem:) Lubie blaty w kolorze drewna ale mam już w takim kolorze płytki podłogowe i nie chciałabym za bardzo pomieszać barw:)

• 1 month później...

witam , tez mi się marzy waniliowa kuchnia , bardziej krem , ale mi powiedziano w mojej mieścinie że nie mają kremu tylko wanilia taka w zółty wpadająca

fachowiec twierdzi też że nie maja frontów lakierowanych w macie tylko w połysku ,że w macie nie produkują , co najwyżej w okleinie waniliowej w macie :(

a ja się oczytałam w necie że są takie fronty , boję się tych w okleinie

napiszcie proszę jakie wy macie fronty i jak się sprawują :)

Mam teraz kuchnię waniliową, szafki w matowej okleinie. I nigdy więcej.

Na części szafek okleina ma taką lekko "groszkową" strukturę, to jest mordęga przy czyszczeniu. Gładkie jeszcze jako tako, ale widać wszystkie mazy. Nie da się tego wyczyścić tak żeby było widać, że jest czyste. Zawsze coś zostaje.

Mam teraz kuchnię waniliową, szafki w matowej okleinie. I nigdy więcej.

Na części szafek okleina ma taką lekko "groszkową" strukturę, to jest mordęga przy czyszczeniu. Gładkie jeszcze jako tako, ale widać wszystkie mazy. Nie da się tego wyczyścić tak żeby było widać, że jest czyste. Zawsze coś zostaje.

no to mnie zmartwiłaś , fakt moja koleżanka też narzeka że jej waniliowe matowe fronty żle się czyszczą