Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANILIOWE KUCHNIE - zdjęcia, realizacje, inspiracje, opinie

malutka123

Recommended Posts

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dołacze i ja ,też jestem zwolenniczką takich kolorów,to zdjecie kuchni mojej kolezanki niezbyt dobrej jakosci, ale widac połaczenie jasnego koloru z drewnem,moim zdaniem rewelacja-kuchnia duza.niezbyt duzo przemieszania kolorów,monolit caly jasny,procz szafki pod piekarnikiem,naprawde robi wrazenie.Ja u siebie zrobię w kolorach-bianco-orzech.

http://img204.imageshack.us/img204/6253/img1397og0.jpg

A ja mam bardzo podobnie jak na pierwszym zdjęciu w tym wątku. Waniliowe fronty wszystkich szafek, korpusy, półeczki i cokół nad podłogą z płyty w kolorze wiśnia Oxford.

Natomiast płytki mam w szchownicę: jasny-popiel i jasno-miodowy z fugą brązową. Stanowi to bardzo fajne, kontrastowe tło dla takich umówmy się mdłych szafek. Te płytki to chyba najfajniejsza rzecz w mojej kuchni.

Nie mam czasu na wklejenie zdjęć, ale ogólnie kuchnia wygląda podobnie jak na poprzednich zdjęciach.

Aha i własnie dzisiaj malujemy naszą kuchnię na taki zielonkawy, stonowany kolor. Wybrałam Bramble Moor 3 z Duluxa. Jest śliczny.

Ty chciałaś pistacjowy, a ten nasz bardziej wpada w stalowy i jest bardziej stonowany. Ale do wszystkiego pasuje. I do wanilioych szafek i do sosnowych i do takich antycznych.

• 1 month później...

Zastanawiam sie nad jasną kuchnią ,jeżeli macie białe lub waniliowe kuchnie pochwalcie się fotkami,opiszcie jak z utrzymaniem czystości,czy żółkną.Troche sie boje że ciągle będe musiała latać ze ściereczką po frontach ale może obecne fronty są łatwiejsze do utrzymania w czystości.

Pozdrawiam wszystkich budujacych. :D

ja posiadam waniliowe meble kuchenne , meble sa dębowe malowane na ecrie .kuchnia jest trochę w stylu prowansalskim ,angielskim.

Jestem bardzo zadowolona , uwielbiam jasne kuchnie , czysci sie swietnie brudzi sie normalnie. Kuchnia dzieki meblom jest jasna no i nabiera specyficznego uroku, klimatu. blat jest czekoladowy drewnianay. Od lat preferuję jasne kuchnie w poprzednim mieszkaniu również miałam śliczna waniliową kuchnię tyle że z płyty MDF i w innym stylu , ale wspominam ją z sentymentem. sprawdziłam jasne meble , przetestowałam i uważam że nie ma się czego obawiać. Przede wszystkim trzeba się kierować własnym gustem i upodobaniami .

Moja koleżanka również ma jasne meble kuchenne z IKEA takie białe rustykalne , widziałam je wyglądają pięknie i ona jest zadowolona bardzo -dodam że wcześniej miała ciemne meble.

Ponieważ mam kuchnię całkowicie otwartą na salon taką kuchnię w salonie płytki na podłodze są jane/ taki lekki melanż kremu z beżem / układ kuchni w u,to myślę aby blatami nawiązac do drzwi ktore są koloru stara sosna takie słoneczno rude.Druga wersja to kuchnia w tekiej rudej tonacji.

Kiedyś miałam białą kuchnię. Może i łatwo się ją zmywało, ale nie zmienia to faktu że musiałam fronty zmywać kilka razy dziennie. Szczególnie miejsca które moje dzieci wybierały sobie do otwierania, bo dla nich uchwyty nie istnieją i z tego co się orientuję to dla wielu panów także. Fakt że jasna kuchnia jest ładna i optycznie większa, ale jeśli należysz do osób które drażni każda plamka to ja bym sobie odpuściła.

Pozdrawiam Kamila

Nie mam już małych dzieci w domu ale te duże czasami gorsze :evil: a ja nie należę do tych" co mają w szafie zawsze porzadek" :oops: /mam taka bratową co nie wie co to sprzatanie w szafach i na szafach bo jak coś ułozy to tak zawsze leży i zaznaczam jest normalna :lol: tylko przestrzegaja żeby zawsze odłożyc na miejsce/ i nie chcia labym codziennie wieczorem myć szafek ,a może ktos widział takie "przecierane'fronty?

ja też mam kuchnię w jasnym kolorze. wcale sie tak nie brudzi. Mam tylko dolne szafki (a właściwie szuflady), i otwarte półki. Wcale nie mam z tym dużo roboty, nawet te otwarte półki nie brudza się szybko. Może to sprawa dobrej wentylacji i wyciągu? no i braku kuchneki gazowej...

Wreszcie opanowałam sztukę robienia zdjęć i ich zgrywania, to jutro zrobię fotke i pochwalę się swoja kuchnią.

Pozdrawiam,

gaga2

GAGA 2

Witaj

choć zdjecia malutkie to kuchnia śliczna,

może nie doczekaliśmy się reaktywacji Twojego dziennika (pisałaś kiedyś nam o tym na priva, pytaliśmy sie Ciebie o badania geotechniczne - Pan niestey był dość drogi, po roku znaleźliśmy kogoś innego, miesiąc temu odebralismy niezłe opracownie, więc malutki kroczek do przodu), ale ze zdjęć sie ucieszyliśmy, baaaaaaardzo, tym bardziej że jak pisalismy to był jeden z pierwszych dzienników (jak nie pierwszy) który przeczytalismy na Forum, zaglądalismy codziennie z wypiekami, tez marzy nam sie parterowy dom, ale niestety musi być duuuużo mniejszy,

może jeszcze trochę........tych zdjęć............

pozdrawiamy

Pixi i Dixi