Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANILIOWE KUCHNIE - zdjęcia, realizacje, inspiracje, opinie

malutka123

Recommended Posts

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też widziałam taki blat w użytkowaniu i odpowiednio konserwowany wygląda pięknie:) Tzn. olejowany raz na 3 miesiące, osuszany dość szybko po ewentualnym wylaniu kolorowych płynów, warto mieć również zlewozmywak z półką tworząca dodatkową powierzchnię roboczą...

Taki blat ma również niewątpliwie jedną wielką zaletę: jak nożem niechcący go przerysujmey lub uszkodzimy w inny sposób, wystarczy to zeszlifować papierem ściernym i ponownie zaolejować.Laminat jest do wymiany :)

Wszystko zależy od chęci w tym przypadku:) Ja jestem w stanie o niego dbać dla fantastycznego moim zdaniem efektu. Owszem, szukałam laminatu który dałby choć zbliżony efekt - niestety, to się nie uda:) W moim przypadku przynajmniej.

Pozdrawiam.

Ja też widziałam taki blat w użytkowaniu i odpowiednio konserwowany wygląda pięknie:) Tzn. olejowany raz na 3 miesiące, osuszany dość szybko po ewentualnym wylaniu kolorowych płynów, warto mieć również zlewozmywak z półką tworząca dodatkową powierzchnię roboczą...

Taki blat ma również niewątpliwie jedną wielką zaletę: jak nożem niechcący go przerysujmey lub uszkodzimy w inny sposób, wystarczy to zeszlifować papierem ściernym i ponownie zaolejować.Laminat jest do wymiany :)

Wszystko zależy od chęci w tym przypadku:) Ja jestem w stanie o niego dbać dla fantastycznego moim zdaniem efektu. Owszem, szukałam laminatu który dałby choć zbliżony efekt - niestety, to się nie uda:) W moim przypadku przynajmniej.

Pozdrawiam.

Zgadza się jest piękny , ale każdą krople wody , kazda plamkę trzeba natychmiast zmywac , najlepiej nie jeśc truskawek, jagód itp. , bardzo trzeba na niego uwazac.

Czy laminat tak bardzo sie rysuje ? , nie zauważyłam a mam juz 5 lat i nadal wyglada bardzo dobrze.

Jestem chyba za wygodna na ten blat.

Cenie bardziej wygode niz estetyke :D

Bardzo Wam dziękuję , kuchnie sa bardzo ładne....i nawet kilka zdjęć z jasną podłogą. Prezentują się super. Jeśli chodzi o mnie to też podoba mi się blat drewniany, jednak ze względów czysto praktycznych chyba się nie zdecyduję... Co do szyby... fajna, ale nie mam nic przeciwko płytkom. Więc też jeszcze do przemyślenia. Teraz kolory ścian lub płytek. Coś ciepłego - kawa, cynamon, zgaszony pomarańczowy??? Doradźcie :D

Co do cen to szczerze mówiąc jeszcze nie wiem jakiego są rzędu w salonach z meblami kuchennymi. Na dzień dzisiejszy rozmawiałam wstępnie ze stolarzem/moim ulubionym zresztą/ i w moim regionie 1 m mebli drewnianych to 1300 zł, mebli z mdf ok. 900 zł.

Wstrzymywałam się z zamówieniem, bo chciałam mieć 100% pewność, że takie meble chcę. I teraz wiem, że takie sobie zrobię. Problem miałam taki jak pisałam wcześniej..., bałam się, żeby nie było mdło. Gresu też jeszcze nie wybrałam konkretnego. Z pewnością będzie jasny z domieszką beżu/mlecznej kawy.

Co do kuchni to układ mam bardzo podobny do kuchni Soniki / jako pierwsza będzie lodówka inox - nie chcę zabudowanej, kuchnia w środku, piekarnik tradycyjnie poniżej, zlew pod oknem. Ogólnie -zabudowa w kształcie odwróconej litery L. Naprzeciwko ściany, gdzie będzie stała kuchenka mam spiżarnię. I wymyśliłam sobie, że drzwi tez zrobię z mdf-przesuwne. Będzie ok??

Jak się nauczę wklejać zdjęcia to Wam to zobrazuję. Póki co dzięki i licze na więcej.

I następne w różnych wariantach:

http://images11.fotosik.pl/79/d60aa62b4f724642.jpg

http://images22.fotosik.pl/159/81039cb4da78e500med.jpeg

http://images12.fotosik.pl/87/28da6c4b6a5fd716med.jpg

http://images12.fotosik.pl/87/22ad14b214a110dcmed.jpg

i moja ulubiona:

http://images22.fotosik.pl/159/91387a980691a2b7med.jpg

Mam nadzieję, że coś Wam przypadnie do gustu.

Ja w swojej planuję na ścianie szybę, tylko jakoś nie mogę się jej doczekać :-? z takich czy innych powodów :roll: .

Witam ja mam waniljowa kuchnie w polaczeniu z bardzo ciemnym orzechem, wpadajacym w wenge tj,- fronty wanilja, -korpusy, blat, pilastry i cokul w orzechu.

Nie mam gornych szafek tylko trzy dlugie pulki tez w kolorze orzech, sciany i glazura jasny , bardzo jasny krem.

Niestety nie mam zdjec.

• 3 weeks później...