Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANILIOWE KUCHNIE - zdjęcia, realizacje, inspiracje, opinie

malutka123

Recommended Posts

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Edyryt, super kuchnia. Właśnie podobną planuję u siebie.

Czy możesz napisać co to za fronty (jaka firma? z czego zrobione) i gdzie zamawialiście?

Serdecznie pozdrawiam z niedalekiego sąsiedztwa :-)

M.

chętnie udziele informacji zwłaszcza że kuchnia zamawiana była niedaleko Was

w Bramkach firma nazywa się Ewelina Fronty są drewniane

pozdrawiam

edyryt kuchnia jest bardzo ładna. Jeszcze chwilę u będzie widac całkowity efekt :D

Mam pytanie odnośnie piekarnika i mikrofalówki. Jakie to firmy i czy obudowa kuchenki i piekarnika maja takie same odcienie inoxu???

piekarnik i mikrofala są firmy siemens i są w tym samym kolorze to jedynie padające światło powoduje że na zdjęciu wydają sie inne.

pozdrawiam

• 1 year później...
Ja będę mieć białą lakierowaną kuchnię z jaśniutkim gresem szkliwionym. Chciałam ją ocieplić brązem, ponieważ na projekcie blat i korpusy są w ciemnym brązie, więc między szafkami też położyłam ciemny brąz. I nie wiem czy nie przesadziłam :( Teraz zastanawiam się jak ją "odcieplić" :(

ja mam jasne meble w kuchni. MDF malowany na kolor kawa + 3/4 szklanki mleka (bianco perła). na podłodze jest szaro-beżowy gres, a na scianie alabastrino Tubądzina (na kaflach znajdę i kolor podłogi i kolor mebli).

Do tego blat i cokoły zebrano oraz zielona ściana.

MZ alabastrino pieknie gra z takimi jasnymi off-white-ami ;)

http://katalog.tubadzin.pl/w-alabastrino-r1.jpg

ja mam jasne meble w kuchni. MDF malowany na kolor kawa + 3/4 szklanki mleka (bianco perła). na podłodze jest szaro-beżowy gres, a na scianie alabastrino Tubądzina (na kaflach znajdę i kolor podłogi i kolor mebli).

Do tego blat i cokoły zebrano oraz zielona ściana.

MZ alabastrino pieknie gra z takimi jasnymi off-white-ami ;)

http://katalog.tubadzin.pl/w-alabastrino-r1.jpg

markdottir czy moglbys wkleic jakas fotke twojej kuchni ?

też wybrałam mdf biały połysk. W Krakowie ok. 1200 za mb. Moja kuchnia wstępnie oceniona na 4700 (jedna ściana 2 m, druga 1,30 z czego niezabudowana lodówka 60 cm). Kuchnia otwarta na salon. Ściany popielate. Nie mogę się zdecydowac o to co pomiędzy meblami :( Balty srebrne i mysle, żeby na ścianie dac to samo... ażebynie było zbyt sterylnie to jedna ściana zielona?

Witam,

Moja kuchnia też będzie biała z mdfu. Blaty z czarnego konglomeratu. Cokoły i pasek nad blatem ze stali nierdzewnej. AGD do zabudowy z Siemensa. Póki co mam tylko termin realizacji na listopad i powiem, że ciężko na razie cokolwiek obgadać z biurem, które je ma wykonywać. Mam nadzieję, że w miarę upływu czasu wreszcie będzie to wszystko szło sprawniej. Na razie mam położony gres - zirconio merida gris. Jest to szary z plamami w tej tonacji gres. Jedna ściana będzie pomalowana na szaro. Pozostałe białe. Nie ocieplam kuchni niczym.