pluszku 13.10.2009 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 836 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 21.11.2009 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Podsumowujac ten pierwszy nietypowy sezon grzewczy wyszło, ze w ciagu roku poszlo 972 -63 = 909 m3 gazu. Trudno na razie to ocenic bo z 1 strony dom nie byl zamieszkały cały rok i grzane bylo na 15 stopni, z drugiej strony przez sporo tygodni brakowało progów, parapetow a drzwi wewnetrzne pojawiły sie dopiero w zeszlym tygodniu. No i byl to pierwszy sezon grzewczy w domku.Niemniej niespelna 1000 m3 jak na sezon grzania plus gotowanie i ciepla woda za 6 mieiecy to calkiem przezwoity wynik. Troche w tym pomogło spalanie drewan i drewanianych odpadow pobudowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 28.11.2009 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Po baaaaaaaaaaardzo dlugim oczekiwaniu spowodowanym różnymi wzgledami i my doczekalismy sie drzwi wewnetrznych. Kosztowały wraz z klamkami i montażem 4600 zl.W sumie zatem 426.276 zlStan licznika gazu 986 m3 czyli z ogrzwaniem jest luuzik. 14 m3/tydzien to znacznie mniej niż gdy nie było drzwi i wiatrołap był otwart na dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 17.12.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 żarty sie skończyły, na dworze jest -12, najcieplej w ciagu ostatnich 24 godzin było -3, kociołek zjadł w ciagu doby 10 m3 gazu i jeszcze wiaderko odpadów pobudowlanych w spalonych w kozie. Prymitywny GWC składający sie z 8mb pomaranczowej rury fi 160 dmucha powietrzem +6 stopni, pewnie jest to sporo zawyżone ale nie wkładłem termometru do rury - tylko mierzyłem przy wylocie Stan licznika gazu 1076 m3. 90 m3/ostatnie 18 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 25.12.2009 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Pierwsze swieta w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 13.01.2010 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Walka z zima trwa. Gazu idzie umiarkowanie ale tropikow w domu nie mamy. licznik wskazuje 1219 m3. 143 m3/27 dni = 5,3 m3/dobe.Lepiej niz w zeszlym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchromik 27.09.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 cześć, czy możesz przesłać mi zaakceptowany kosztorys budowlany przez bank - jesteśmy na tym etapie i nie potrafię rozplanować kosztów na poszczególne etapy. mój mail [email protected]. Będziemy bardzo wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 30.11.2014 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 5 i pól roku w domu, hmmmmZe zmian - kominek poleciał na złom - nie wiem jak inni to potrafia ale ja nie umiałem tak palic aby w domu nie bylo brudno. Jak posprzatac popiół aby nie zabrudzic.Przerzucilismy sie w 100% na gaz. Zeszła zima byla baaaardzo lekka wiec udało sie zamknac w 900 m3 ale temperatury w domu tez nie powalaly. W tym roku zamierzac palic troche wiecej aby podniesc komfort termiczny. Domek nie tkniety wiekszymi przerobkami w ciagu tych lat - wydaje sie ze projekt byl optymalny, rzekłbym " szyty na miare dla rodziny 2+2", ale czasy sie zmieniły, dzis 105 m2 powierzchni uzytkowej juz nikt nie uznaje za maly dom, coraz czesciej ludzie buduje jeszcze mniejsze domu. Podrawiam wszystkich ktorzy mnie pamietaja z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts