dominikams 14.10.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Kochani, muszę niedługo zdecydować gdzie dokładnie będzie stał stół. Ponieważ chcemy mieć nad stołem jadalnianym 2 lub nawet 3 lampy wiszące (nisko) nad stołem, muszę wskazać elektrykowi gdzie ma wypuścić kable. A więc jak daleko od ściany musi stać stół, żeby było wygodnie usiąść? Stół bedzie "w rogu", tzn. od jednej dłuższej i jednej krótszej strony będzie ściana. Potrzebuję jakąs optymalną odległość, żeby niepotrzebnie nie wyjeżdżać z tym stołem na środek pokoju i nie stawiać go za blisko kominka. Aha, jeśli macie zdjęcia takich lamp nad stołem, to bardzo chętnie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.10.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Jesli przy scianie ma sie tylko siedziec to do wstawienia krzesla i posadzenia biesiadnika wystarczy 80-90cm, natomiast jesli ma tam byc jeszcze przejscie to minimum 120cm.Wysokosc lampy nad stolem zalezy niestety od wielu czynnikow. Rowniez ilosc lamp nad stolem i odleglosc miedzy nimi ma takze swoje znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Robert 14.10.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 To prawda, ale dla wymiarow z ludźmi o normalnej posturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 14.10.2006 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Wysokosc lampy nad stolem zalezy niestety od wielu czynnikow. Rowniez ilosc lamp nad stolem i odleglosc miedzy nimi ma takze swoje znaczenie. Wojtku, rozwiń nieco temat, proszę Myślę o trzech niedużych lampach (średnicy 15 - 20 cm), lub dwóch nieco większych (ok. 30 cm), wysokość od stołu - myślałam o ok. 65 - 70 cm., może troche wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.10.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 To prawda, ale dla wymiarow z ludźmi o normalnej posturze. no coz, normy sa dla ludzi normalnych To oczywiste, ze np. kilku znanych politykow nie powinno miec klozetu na wysokosci 40cm -dla nich to stanowczo za wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts