Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gipsowe tynki maszynowe

AxLe

Recommended Posts

Jeśli masz lub chcesz mieć dzieci, to nawet nie myśl o tynkach gipsowych.

Ja niestety zrobiłem ten błąd i mam gipsowe (Knauf).

Każde uderzenie zabawką, kijkiem, rzucenie klockiem itp zostawia ślad. Po kilku latach tynk będzie wyglądał jak ser szwajcarski.

Cały czas wnosząc coś do domu, przestawiając mebel, odkurzając muszę uważać żeby nie dotknąć ściany bo zawsze zostaje ślad.

Gdybym miał stawiać drugi dom na pewno nie miałby tynków gipsowych.

Jeśli masz lub chcesz mieć dzieci, to nawet nie myśl o tynkach gipsowych.

Ja niestety zrobiłem ten błąd i mam gipsowe (Knauf).

Każde uderzenie zabawką, kijkiem, rzucenie klockiem itp zostawia ślad. Po kilku latach tynk będzie wyglądał jak ser szwajcarski.

Cały czas wnosząc coś do domu, przestawiając mebel, odkurzając muszę uważać żeby nie dotknąć ściany bo zawsze zostaje ślad.

Gdybym miał stawiać drugi dom na pewno nie miałby tynków gipsowych.

mam maszynowe gipsowe i 2 małych dzieci....no i efekt jest widoczny gołym okiem.... to minus ale kompensuje go ogromny plus jakim jest 2 cm warstwa gipsu, najbardziej naturalnego i zrowego materiału, te 2 cm działa jak gąbka, odbiera nadmiar wilgoci lub go oddaje, taki tynk jest zdrowszy choć mało praktyczny.

sam nie wiem co zrobię za kilka lat przy noej budowie

wybór należy do Ciebie.Od 6 lat mam maszynowy Knauffa, nie pęka,gładż idealna ale schnie długo.

Powiedz jak długo schnie ponieważ ja mam umowioną już ekipę na 15 listopada no i boję się czy jak złapie mróz to czy nie narobi mi szkód. Martwię sie tym ponieważ domek nie ogrzewany.

Kładzione były w maju.Upał potworny.Wietrzenie zapewnione.Można je było pomalować dopiero w pażdzierniku kiedy to już działało ogrzewanie.A i tak okna były otwarte.Zaś w zimie ,kiedy tych okien sie nie otwierało zbyt często meble musieliśmy odstawić od ściany,bo bardzo się pociły.Przed zimą nie robiłabym tych tynków w nie ogrzewajac pomieszczeń.