Gość maza1 21.10.2003 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Witam, Zastanawiam się nad zakupem zmywarki firmy Ariston (konkretnie model LS 248 TX). czy ktoś z Was używa moze zmywarki tej firmy? Nigdy nie miałam doczynienia ze sprzetem tej marki.Czy produkują oni solidny sprzęt czy jakies barachło? bede wdzieczna za info maza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 22.10.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Ariston nie jest barachłem, jest podobnej klasy jak większość łącznie z Boschem. Zmywarka, jak i pralka działają na tej samej zasadzie i nie da się czegokolwiek nowego w samej idei wymyśleć. Różnice pojawiają się dopiero w zużyciu wody i prądu, sposobie informowania o zużyciu nabłyszczacza i takich tam wodotryskach. Lepiej patrz na walory eksploatacji (klasa oszczędności prądu, oszczędnosć wody) a nie na markę. ja osobiście żadnego Aristona nie mam, ale nie słyszałem niczego złego o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość maza1 22.10.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 dzięki za odpowiedz; jeśli chodzi o oszczędność to ma bardzo dobre parametry (3xA; zużycie wody 12 litrów, zużycie energii 0,74 kW);nie wiem tylko czy poziom głośności 49 dB to dużo czy mało mam kuchnie połączoną z salonem i nie bedzie mozliwości zamknięcia drzwi w czasie parcy zmywarki pozdrmaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 22.10.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 49 to mało, żrednio mają 54, a że słyszalność dźwięku łączy się z przebiegiem logarytmicznym, to 5 dB to relatywnie sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 24.10.2003 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Właśnie od 8 miesięcy prowadzę wojnę z Aristonem. Pralka za 2500zl ma wadę konstrukcyjną (za małe koło i silnik się przegrzewa na długim programie) a Ariston (który podobno nie jest barachłem) wymienia mi co miesiąc silnik, mówiąc, że w gwarancji nie jest napisane, że wymienią pralkę, tylko będą ją reperować. Powiecie: o co mi chodzi, skoro wymieniają. Odpowiadam: 1) chciałem mieć święty spokój, a tu serwis powoli mi się do domu przeprowadza na stałe, 2) gwarancja kiedyś się skończy, 3) trochę drażni mój nos unoszący się w powietrzu zapach spalenizny. No, jeszcze mogę używać tylko krótkich programów... Jeżeli Bosch jest tak samo dobry jak Ariston, to i od bosza będę się trzymał z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 24.10.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Jo tyż mam pralkę aristona model diaogic ale od trzech lat działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 24.10.2003 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Zakup lodowki,zmywarki ,czy pralki to gra na loterii.Nasz rynek zawalony jest badziewiem do granic przyzwoitosci.Mam lodowke i zmywarke Boscha i sa do ..........Lodowka zepsula sie jeszcze na gwarancji,a zmywarka tuz po okresie gwarancji.Kiedy w zmywarce po naprawie znow "poszla" naprawiana czesc ,zrezygnowalam z nastepnej naprawy.Serwisy nie maja czesci,tylko sprowadzaja ,przynajmniej tak mi powiedzial serwisant.Czekalam trzy tygodnie.Niezawodny jest sprzet oryginalny, produkowany od poczatku do konca w fabryce firmowej,a nie tak jak pozostale skladane w Polsce .Oczywiscie tez moze sie zepsuc,ale mysle ze nie jest to norma .Nie bede reklamowala tych firm,poniewaz wszyscy wiedza ktore mam na mysli.Nie wiem czy polski sprzet tego typu jest dobry,ale mam nadzieje,ze chociaz czesci maja dostepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Młodzi 14.10.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Wykonawca naszej kuchni poleca nam sprzęt Aristona. Co on jest wart? Może macie jakieś uwagi? Prosimy o pomoc.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość fabryka wnętrz 14.10.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 firma, która samą siebie pozycjonuje wsród "średniaków" na rynku. przepiękne "włoskie" wzornictwo (nowoczesne i minimalistyczne) i jakość lepsza od chociażby Amiki, ale ustępująca niemieckim firmom Bosch i Siemens. sam w domu mam zestaw AGD Aristona i narazie nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piastrans 14.10.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 mam sprzęt AGD do zabudowy tej firmy i jak dotąd jestem zadowolona ,jeśli miałabym polecić to zdecydowanie jestem na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 14.10.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Ja mam tylko zmywarkę tej firmy i też nie mam zastrzeżeń. Używam jej od dwóch lat codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.10.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Mam od 3 lat plyte lodowa, piekarnik, lodowke, okap i pralke i jestem bardzo zadowolona. Z tym ze do nowego domku nie bede tak szalec. Tzn. chodzi mi o to, ze gdy bede kupowac na wiosne nowy sprzet to juz nie kupie aristona, bo nie warto wydawac na piec+plyte 2800zl, jak mozna miec tez porzadny i ladny komplet piec+plyta za 1500zl np. gorenje. Ariston jest bardzo drogi. Na pewno sie zdziwisz dlaczego po 3 latach chce kupowac nowy sprzet, otoz obecnie mam bardzo nowoczesna kuchnie, a w nowym domku chce miec tradycyjna i sprzet, ktory mam jest w idealnym stanie ale nie bedzie mi pasowac do nowej kuchni. Zabieram tylko pralke. Co do sprzetu to popatrz na gorenje, jest w dobrych cenach, w dobrych klasach i u mnie w pracy mase sie tego sprzedaje (mam stycznosc ze sprzedaza sprzetu agd w pracy) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 14.10.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Ja też mam zmywarkę Aristona, tylko nieco starszą- 5 letnią. Zaczęła przeciekać i tu pojawił się pierwszy zgrzyt, skończyła się gwarancja. Na infolinii panienka była miła do momentu jak powiedziałam, że sprzęt nie jest już na gwarancji. Dostałam numer tel. do jakiegoś serwisu w Warszawie z tekstem w stylu :"może sobie Pani sama zadzwonić !".Pan serwisant za sam dojazd skasował 80 zł, przyjeżdżał 2 razy, wymienił uszczelkę i twierdził, że to niemożliwe, że przecieka, że jeśli nie uszczelka to może całe drzwi ?. Na moje uwagi co do świetności serwisu, panienka z Aristonowskiej infolinii powiedziała, że to nie jej problem i ona tylko przyjmuje zlecenia w ramach gwarancji. Jestem zdegustowana obsługą przez firmę Ariston i zaparłam się, przede mną zakupy sprzętu do mojego domu i podoba mi się bardzo design Aristona, ale za cholerę nie kupię sprzętu tej firmy.Aha, zmywarka nadal cieknie, chociaż próbowało naprawiać ją jeszcze dwóch serwisantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.10.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Co do serwisu aristona to przemilczmy ten temat . Wszystko jest dobrze ale tylko do chwili, gdy sprzet dziala. Jak cos sie zepsuje to nawet jezeli sprzet jest na gwarancji to i tak jest ciezko cos wywalczyc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Młodzi 16.10.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Dzięki wszyskim... styl Gorenje zawsze nam się podobała, ale wydawało nam się dość drogie, bedziemy sprawdzać. Z funkcjonalnoscią to pewnie wszystkie firmy dorównują sobie, a za bajery trzeba dopłacać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 16.10.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam Czasem czytając wątki o Aristonach a zwłaszcza ich jakości i rzekomej wadliwości to zastanawiam się czy te moje są z innej lini produkcyjnej czy po prostu mamy takiego fuksa. Od 4 lat w naszym domku niemal codziennie działa pralka Ariston ALD 80, odpukac bardzo mocno - wszytsko w jak najwięlkszym porządeczku. Mamy też płyte gazową, piekarnik i okap - ale od niedawna wiec trudno mi cokolwiek powiedzieć więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablaluga 19.10.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Ja mam zupełnie odrotne spotkania z serwisem, szybko i skutecznie, okazało się że nic nie jest zepsute, tylko babcia czegośnie umiała.... a sprzęt raczej mi się z tańszym kojarzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annes77 13.01.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witam! Zamówiliśmy z męzem zmywarkę Aristona LF 6070x. Czy ktoś ma podobną zmywarkę....jeśli tak proszę o opinie....słyszałam,że jest to jedna z lepszych firm ....mam nadzieję,że to dobry zakup.... Czekam na odpowiedzi Pozdrawiam Annes77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 13.01.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Też mam zmywarkę Aristona ale Li 670 DUO , jestem z niej bardzo zadowolona (używam jej od trzech miesięcy). Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 13.01.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Z Aristona miałem piec gazowy i nie był najlepszy, o ich zmywarkach nie wiem nic, ale jakoś nie jestem przekonany do włoszczyzy w sprzęcie agd. A na pewno nie jest to "jedna z lepszych". MagdalenaK - 3 miesiące to za krótko, żeby coś powiedzieć o bezawaryjności, więc jak rozumię jesteś po prostu zadowolona z funkcjonalności/wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts