Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ARISTON - wątek zbiorczy o sprzęcie do kuchni. Modele, opinie, zdjęcia

Gość maza1

Zmywarka -która najlepsza?  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zmywarka -która najlepsza?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 3 months później...

Użytkuję pralko-suszarkę Ariston i jestem bardzo zadowolona. Jedyne, do czego można się przyczepić, to wykończenie - trochę gorsze, niż w droższym sprzęcie (brzydsze, bardziej tandetne pokrętła, itp.). Znajoma prowadzi studio kuchenne i twierdzi, że to bardzo dobry sprzęt - dużo tego sprzedaje i klienci sobie chwalą.

Pozdrawiam :)

Mogę coś powiedzieć na ten temat :lol:

Od 7 lat użytkuję Aristona ,mam zmywarkę ,kuchenkę,płytę, lodówkę i miałam jeszce pralkę :-?

Pralki nie polecam bo po dwóch latach poprostu ją wyrzuciłam (nie opłacało się naprawiać) piekarnik i płyta ok(jak dotąd bez zarzutu) lodówka dość głośno chodzi ale technicznie ok!

Zmywarka: po 5-ciu latach, był do wymiany zakamieniony krzyżak (ale to chyba wina wody) i dość głośno chodzi.

Większych zastrzeżeń nie mam ,ale w nowym domu będzie raczej inny sprzęt. :D

Jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny ,to chyba zależy co się komu podoba ,mnie pasuje.

http://foto3.m.onet.pl/_m/050b595368a038346c6eb05569ebd6d7,5,19,0.jpg

Mogę coś powiedzieć na ten temat :lol:

Od 7 lat użytkuję Aristona ,mam zmywarkę ,kuchenkę,płytę, lodówkę i miałam jeszce pralkę :-?

Pralki nie polecam bo po dwóch latach poprostu ją wyrzuciłam (nie opłacało się naprawiać) piekarnik i płyta ok(jak dotąd bez zarzutu) lodówka dość głośno chodzi ale technicznie ok!

Zmywarka: po 5-ciu latach, był do wymiany zakamieniony krzyżak (ale to chyba wina wody) i dość głośno chodzi.

Większych zastrzeżeń nie mam ,ale w nowym domu będzie raczej inny sprzęt. :D

Jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny ,to chyba zależy co się komu podoba ,mnie pasuje.

http://foto3.m.onet.pl/_m/050b595368a038346c6eb05569ebd6d7,5,19,0.jpg

Czyli tak jak mówiłam,nic na A :D

W poprzedniej kuchni mialam aristona, uzytkowalam 4 lata do przeprowadzki do domku.

Pralka- wytrzymala 4 lata, zabralismy ja do nowego domu i po miesiacu padla,

lodowka - od poczatku musialam rozmrazac ja co 2 msc, bo strasznie byla zawalona lodem (powinno ja sie odmrazac co 6 msc),

plyta - ok,

piekarnik - reklamowalam, przyjechali i zrobili ale z jednej strony przypiekal i treba bylo uwazac.

Wydalam na ten sprzet majatek, a zadowolona nie bylam.

Teraz kupilam pralke beko, kosztowala 1070 zl (ariston 1500 zl kilka lat temy), beko ma 5 lat gwarancj na wszystkie czesci i powiem Wam, ze pierze rewelacyjnie tzn. widze teraz roznice w czystosci prania, po aristonie reczniki byly niedoprana.

Nie ma co wydawac duzej kasy na sprzety "super marek" czytaj drogich marek, bo czy to bedzie lodowka beko za 1200 zl czy miele za 5000 zl to jak ma sie zepsuc to i tak sie zepsuje. I obojetnie jaki sprzet kupimy to po 7-8 latach jest on do wymiany. Juz teraz nie robia takich piecy, lodowek, pralek itp. jak robili ponad 20 lat temu, teraz te sprzety sa bardzo delkatne i dluga nie pochodza.

Od 4 lat mam lodówkę Aristona - jestem b.zadowolona. 2 termostaty, cichutka, nie ma potrzeby częstego rozmrażania. Od 2,5 lat mam też płytę ceramiczną, piekarnik i zmywarkę. Wszystko hula aż miło. Faktycznie zmywarka mogłaby być trochę cichsza, ale że włączam ją na noc (II taryfa :lol: ) więc de facto nie ma to dla mnie większego znaczenia.

Na pralkę Aristona się nie zdecydowałam - w czasie, gdy dokonywałam wyboru naczytałam się właśnie o ich pralkach kiepskich opinii.

• 1 year później...