Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kuchnia - kolory

Lesiu

Recommended Posts

Robię remont starej kuchni i nie jestem na bieżąco w nowościach. Jakie kafelki polecacie na ścianę. Podobno znowu wracają te 10x10.Ale czy błyszczące, czy matowe. Jakie lepiej utrzymać w czystości. Mam dużą rodzinę, ale do sprzątania jestem ja, więc chcę byc na czasie, ale tez nie miotać sie ciągle ze ściereczka. To samo dotyczy kafli na podłodze. Muszą być chropowate, bo mam 80 letnią teściowa. Kuchnia jest ciemna i chciałaby ją jakoś rozjaśnic więc jaki kolor ładny i praktyczny. Myślałam o kafelkach na scianę przy szafkach - złamany pomarańcz, ale co z kolorem podłogi i ścian? Szafki mam złamane białe z listwami jesion. Zielenie i inne mięty nie wchodzą w grę, bo nie lubię takich barw u siebie.

Jestem juz skołowana tym wszystkim, a chciałabym tak to urządzic aby mi się nie znudziło po wielu latach. Może są jakieś strony z propozycją wnętrz kuchennych?

Proszę o pomoc

Pozdr.

hmmm nie liczysz chyba na to, ze ktoś na odleglość i na ślepo zaprojektuje ci kolorystycznie kuchnie ? Ty bedziesz z niej korzystal i to ty wraz z rodziną musisz zdecydować się na jej wystrój. Innym i droższym rozwiązaniem jest pojście do projektanta wnętrz. Na forum mozna znaleźć odpowiedź na konkretne problemy i wątpliwości a calosciowy projekt kuchni do nich raczej nie należy

dobrzykowice - nie można tak zbywać koleżanki która pierwszy raz wypowiada się na forum. Sama pamiętam, jaki to stres...

Lesiu :smile:, na forum są osoby które z pewnością zechcą Ci pomóc. Wejdź do działu "Wnętrza" ( o ile tam jeszcze nie trafiłaś ), są tam już wątki na temat płytek, o aranżacji wnętrz, poszukaj, poczytaj, włącz się w dyskusję. Spróbuj dokładniej sprecyzować swoje preferencje i właśnie tam zadaj pytanie. Możesz też wybrać się do hurtowni z płytkami, najlepiej takiej która ma już kilka lub więcej przykładowych aranżacji do obejrzenia - łatwiej Ci będzie podjąć decyzję widząc to na żywo.

Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów. B.