Pawson 18.10.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Znowu podpadnę bo oglądałem RZYM Kompania Braci Przyjaciele powiedz przynajmniej ze Przyjaciół oglądałeś tylko dla Jenifer Aniston ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 18.10.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Nie Nie jest zła ale też nic szczególnego Aha Dorzucam jeszcze Kiepskiego (kiedys) i Ala Bundiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew Stary 18.10.2006 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 hmmmm ciekawe czy Bochnia to daleko od Lublina ... ?? Bochnia jest uroczym miasteczkiem w poblizu Krakowa. Paulka , jakby co to Trynitatis kawka gratis Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 19.10.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 hmmmm ciekawe czy Bochnia to daleko od Lublina ... ?? Bochnia jest uroczym miasteczkiem w poblizu Krakowa. Paulka , jakby co to Trynitatis kawka gratis Zapraszam Uważaj, bo wezmę i przyjadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 19.10.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Nie Nie jest zła ale też nic szczególnego Aha Dorzucam jeszcze Kiepskiego (kiedys) i Ala Bundiego a ja oglądam "Lostów" ale to męża wina - wciągnął mnie i kiedyś uwielbiałam "Gotowe na wszystko" A ciebie rozgrzeszam, bo miałam na mysli seriale typu "M jak klan" albo inne mody na sukces bleee O innych wenezueksko brayzlilskich nie wspominając!!! Jak siedzę na placu zabaw i przysłuchuję się rozmowom pań z placu zabaw: "Ty wiesz, że Frederikio jest jednak bratem Marii Lucii???" No ludzie, odlatuję!!! Drugi typ "placowych" rozmów które uwielbiam: "Nagotowałam sobie bigosu, będą mieć żarcia na tydzień" Boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 19.10.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 co facet powinien wiedziec o kobiecie.... hmmmm.... Trzeba by zacząć edukację od początku A jednym zdaniem - kobiety NIE DA SIĘ ZROZUMIEĆ Mówię to powaznie. To takie emocjonalnie niezrównoważone, pełne sprzeczności, problemów i dylematów istoty, że nia ma na nie prostej recepty. I wiecie co - ja kobiet raczej nie lubię Nie mam "psiapsiułek", nie dbam o kontakty, które nic nie wnoszą do mojego życia, nie lubię plotkować, nie fascynuję sie ciuchami, makijaż robię średnio 5 razy w roku, nie cierpię rozmów o serialach, super przepisie na potrawkę z kurczaka, dziecięcych kupach i innych pierdołach. Nie znosze u kobiet gadulstwa, obgadywania, nieszczerości, tego, że co innego myślą co innego mówią a nade wszystko cierpiętnictwa! O dżizus! Cały dzień zapieprza w pracy, domu, gdziekolwiek. Wieczorem pada na nos z miną cierpiętnicy. O pomoc nie poprosi męża ani dzieci ani nikogo. Ale wszystko musi być zrobione. A potem mita całe życie skwaszona, pretensje do całego świata, bo tak jej cięzko...no ale "cóż. takie jest życie" hmmmm ciekawe czy Bochnia to daleko od Lublina ... ?? Kawał drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.10.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 hmmmm ciekawe czy Bochnia to daleko od Lublina ... ?? Kawał drogi ... no tak ... zawsze jest jakiś haczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 19.10.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 hmmmm ciekawe czy Bochnia to daleko od Lublina ... ?? Kawał drogi ... no tak ... zawsze jest jakiś haczyk Kobiet nie mozna zrozumieć bo..... -mówią zanim pomyślą... -robią zanim przemyślą... -są nieprzewidywalne... może ktoś jeszcze coś wstawi ale to pewnie powoduje, że życie staje się ciekawsze a to z pewnością pociąga facetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 19.10.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 hmmmm ciekawe czy Bochnia to daleko od Lublina ... ?? Kawał drogi ... no tak ... zawsze jest jakiś haczyk Nawet "hok" powiedziałabym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.10.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Jak siedzę na placu zabaw i przysłuchuję się rozmowom pań z placu zabaw: "Ty wiesz, że Frederikio jest jednak bratem Marii Lucii???" No ludzie, odlatuję!!! Drugi typ "placowych" rozmów które uwielbiam: "Nagotowałam sobie bigosu, będą mieć żarcia na tydzień" Boskie Ja nie oglądam brazylijskich seriali i nie czuję się osobiście dotknięta Twoja krytyką, ale to co mnie odrzuca od niektórych ludzi to ich pogarda dla tych, którzy myślą i żyją inaczej... A u kobiet najbardziej nie lubię jak obgadują inne kobiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 19.10.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Jak siedzę na placu zabaw i przysłuchuję się rozmowom pań z placu zabaw: "Ty wiesz, że Frederikio jest jednak bratem Marii Lucii???" No ludzie, odlatuję!!! Drugi typ "placowych" rozmów które uwielbiam: "Nagotowałam sobie bigosu, będą mieć żarcia na tydzień" Boskie Ja nie oglądam brazylijskich seriali i nie czuję się osobiście dotknięta Twoja krytyką, ale to co mnie odrzuca od niektórych ludzi to ich pogarda dla tych, którzy myślą i żyją inaczej... A u kobiet najbardziej nie lubię jak obgadują inne kobiety. Znowu przesada Mam nadzieję, że ta pogarda to taka hiperbolizacja, no bo.......gdzie mi tam.... Kim jestem, żeby kimś pogardzać? Co nie oznacza chyba, że nie mogę wyrażać swojej opini? Nie rozumiem jak mozna spędzać 1/3 życia przy serialach, nie rozumiem jak można emocjonowac sie życiem bohaterów jak życiem wlasnej rodziny conajmniej. I - sorry -ale nie komentuje kazdej bzdury miłym: "uważam inaczej, ale szanuję twój wybór" Są pewne zjawiska, które uważam za złe albo głupie. I już. Niech sobie każdy robi co chce - Wasze zycie Wasz wybór, ale to nie zmienia faktu, że jak mam ochote to to kometuję . Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.10.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Poprostu teksty "ludzie odlatuje" i "boskie" były zbędne. Bez nich Twoja wypowiedź miałaby zupełnie inny wydźwięk. Ja poczułam pogardę dla innych i to wszystko. Jeśli jesteś otwarta to zrozumiesz, ze dzieki tym wykrzykniom Twoja wypowiedź mogła być tak odebrana. Zresztą nie zagłębiam się dalej bo najprawdopodobniej i tak nie zechcesz zrozumieć mojego punktu widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 19.10.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 JoShi, ja sie nie mam zamiaru kłócić ani dyskutować. Ale do tego typu sytuacji podchodzę może za bardzo emocjonalnie. Niestety. Na placu zabaw (niedaleko domu) jestem codziennie. jest tam stała grupa mamusiek, które godzinami potrafią prowadzić takie rozmowy: serialowe życie, gotowanie obiadków, a to chłop pijany wrócił , a to gówniarz znowu pałę w szkole zarobił itp itd. takie "baby" typowe, które doprowadzają mnie do szału! Ja wśród nich uchodzę za dziwoląga - bo nie reaguję na próby włączenia do "elity", nie zbaieram głosu w dyskusjach, mam kontrowersyjne(dla nich) zdanie na temat wychowywania dzieci a od kilki tygoni po prostu siadam całkiem z boku, żeby w tym "placowym" zyciu nie uczestniczyć. Ale mniejsza o szczegóły. Chciałam ci tylko przedstawić mój punkt widzenia. Ja nie pogardzam takimi - nazwijmy to - prostymi ludźmi. Ale też nie tracę czasu i energi na takie znajomości. Bo uwazam że to nie ma sensu. Nie dlatego, ze mam takie wysokie mniemanie o sobie. Nie. Ja po prostu wiem jacy ludzie sa dla mnie wartościowi, ważni, godni uwagi. Jeśli ktoś odbiera na tych samych co ja falach - czuje sie to od pierwszej minuty rozmowy. Nie ma to nic wspólnego z pochodzeniem, kasą, wykształceniem itp. Chodzi o jakieś takie mądre podejście do świata i ludzi. Czy resztę ludzi "zlewam". Pewnie tak. tak to jest odbierane. Ja to traktuję normlanie. Żyje i daję żyć innym. I śmieję się jak czuję wrogi wzrok na sobie i śmieję się, choc wiem, że dla wielu ludzi jestem "inna". Czasami mąż mi mówi, że ja to wogólę ludzi nie lubię Miałam coś jeszcze napisać,ale skończę bo: - to nie ten temat! - jestem off topic - za bardzo się rozpisałam ...panowie macie tu cudowny przykład na gadulstwo kobiet! A także na robienie problemu z niczego! oj...dywagować to ja uwielbiam...byle bez sensu PS. Joshi - ja uwielbiam wykrzyknikowac swoje wypowiedzi!!! NIECH MNIE USŁYSZĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.10.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Ja też nie zawsze rozumiem innych ludzi ale: 1. Nie dziele ich na mniej i bardziej wartościowych2. Nie szukam innych podobnych do mnie tylko po to, żeby zalewać się do łez obśmiewając tych głupszych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 19.10.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 JoShi plisss Nie przesadzaj!!! Prosze po raz kolejny! Niemal przy każdej naszej wymiane zdań mam wrażenie, że bardzo mnie nie lubisz. Nie bardzo rozumiem dlaczego, ale SZANUJĘ i nie wnikam... Pozdrawiam również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 19.10.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 jeszcze jedno.Jak byłam młodsza, uważałam, że muszę wszystkich lubić, albo conajmniej udawać, że lubię.I bardzo cierpiałam jak czułam, że ktoś nie lubi mnie. A potem...Dorosłam i zrozumiałam, że nie musze kochać wszystkich! Że ludzie są różni i nie wszystkie charaktery musza mi odpowiadać. Nie musze wstydzić sie tego i mieć wyrzutow sumienia! Ale nigdy, nikim nie gardzę!I nie "obśmiewam". A zdanie "nie dzielę ludzi na mniej lub bardziej wartościowych" jest śmieszne.Każdy to robi - uwierz mi. Stawiasz na równi: - profesora UJ i sąsiada pijaczka?- prostytutkę i zakonnice- złodzieja i wolontariuszaitp itd...jesli tak, to chyba jesteś... święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.10.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 JoShi plisss Nie przesadzaj!!! Prosze po raz kolejny! Niemal przy każdej naszej wymiane zdań mam wrażenie, że bardzo mnie nie lubisz. Nie bardzo rozumiem dlaczego, ale SZANUJĘ i nie wnikam... 1. Nie mam powodów, zeby Cię nie lubić. Przecież Cię nie znam. 2. Nie podoba mi się tylko Twoje zachowanie o czym wprost i bez ogródek Ci mówię. Pewnie mało kobiece to jest, bo kobiety wolą obgadywać za plecami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.10.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Jak byłam młodsza, uważałam, że muszę wszystkich lubić, albo conajmniej udawać, że lubię. I bardzo cierpiałam jak czułam, że ktoś nie lubi mnie. Ja nie musze wszystkich lubić i nie wszyscy lubią mnie. Ale nielubić kogos a pogardzać kimś to zasadnicza różnica. Ale nigdy, nikim nie gardzę! I nie "obśmiewam". Inaczej odebrałam Twoja przesmieszną wypowiedź na temat pań z podwórka. A zdanie "nie dzielę ludzi na mniej lub bardziej wartościowych" jest śmieszne. Każdy to robi - uwierz mi. Nie każdy... A juz na pewno nie każdy się z tym obnosi. Stawiasz na równi: - profesora UJ i sąsiada pijaczka? - prostytutkę i zakonnice - złodzieja i wolontariusza Pod pewnymi względami tak. jesli tak, to chyba jesteś... święta Za taka sie nie uważam... Mam wiele wad. Jestem wybuchowa, bywam zazdrosna itp itd. Jednak nie przyszloby mi do głowy obśmiewać się z kobiet rozmawiających na podwórku o swoim normalnym życiu, czyli pieluchach i gotowaniu, szczególnie, że tak naprawde to nie wiadomo jakie kobiety to przeczytają i ilu z nich zrobi sie przykro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.10.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 A ja mam żonę, która ma (podobnie zresztą jak ja ) podejście do świata Paulki. I wiecie co? Jestem baaaaaaaardzo szczęśliwym małżonkiem! Większość opisywanych dotychczas "problemów", czy też "punktów zapalnych" na linii K-M w związku z tym mnie omija... JoShi - tu nie chodzi o brak szacunku do osób myślących, czy żyjących inaczej. Tu chodzi o możliwość wyrażenia SZCZERZE swojej opinii. I tyle. Myślę, że Paulka nie oczekiwała pochwalnych peanów na swoją cześć, ani krytyki swojego podejścia do życia. Po prostu podzieliła sie z nami swoim - nie dla wszystkich akceptowalnym - spojrzeniem na świat. A tak poza tym - tym wszystkim póki co singlom - mogę życzyć tylko tyle, by znaleźli tę swoją połówkę, z którą żyjąc wspólnie przez lata nie będą musieli sie pilnować na każdym kroku, co robić, czy mówić, by nie urazić partnera i nie narazić się na "ciche dni"/awantury/fochy/dąsy itp. itd. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.10.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Myślę, że Paulka nie oczekiwała pochwalnych peanów na swoją cześć, ani krytyki swojego podejścia do życia. No właśnie chodzi o możliwość wyrażania poglądów. Ja swój wyraziłam. A każdy kto wypowiada się publicznie i nie ma władzy, żeby zamknąć usta innym powinien być przygotowany na to, że bez względu na to czego oczekuje może zostać skrytykowany. A tak na marginesie. Napisz jak długo jesteś po ślubie i jak długo się budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts