artur_w 15.10.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 czy w przypadku kiedy czopuch kominka nie jest pociągnięty do stropu (doda m że drewnianego), kończy się ok. 80 cm niżej, budowa komory dekompresyjnej jest konieczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 15.10.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 witam, tak mosisz zrobic, najlepiej do 40 cm. dla wlasnego bezpieczenstwa pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 15.10.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Komora dekompresyjna izoluje strop od wysokiej temperatury jaka panuje w okapie niezależnie od miejsca w którym podłączony jest czopuch do komina. Jeżeli masz strop drewniany to ta izolacja jest tym bardziej niezbędna. Nie zapomnij o dobrym wentylowaniu komory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur_w 16.10.2006 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 może czopuch to nienajlepsze określienie, chodziło mi o to że cała obudowa kominka łącznie z komorami nie dochodzi do sufitu tylko kończy się 50-80 cm poniżej stropu, czyli ta odległość zapewnia lepszą wentylację niż zamknięta komora dekompresyjna z dwoma kratkami, dobrze myśle ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 16.10.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Fachowcem nie jestem, ale wg. mnie jeśli obudowa nie dochodzi do stropu to komora dekompresyjna nie ma sensu. Ona ma chronić strop przed wysoką temperaturą - u Ciebie nie ma takiego zagrożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 16.10.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 w takim przypadku faktycznie nie ma to sensu, pamiętaj tylko o dostatecznie dużych kratakch odbierających ciepłe powietrze, skoro napisałeś, że obudowa kończy się 50-80 cm od sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts