himi 15.10.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Od kilku tygodni cieszę się kominkiem, ale cieniem kładzie się sprawa mycia zabrudzonej szyby. Jak najskuteczniej oczyścić ją z osadu. Mam jakiś płyn, ale mimo jego stosowana doczyszczenie szyby jest baaardzo trudne. Przy okazji, jak częśto czyścicie szyby swoich kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta123 15.10.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Codziennie, preparaty do czyszczenia dostępne są w sklepach typu Castorama, Leroy Merlin, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 15.10.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Pianka Tytan w sprayu do czyszczenia przypaleń 9 zł w kazdym sklepie AGD- a potem zwykły płyn do szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 15.10.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 w marketach są specjalne płyny do czyszczenia szyb kominkowych które usuwają sadze w ciągu kilku sekund. Jak nie możesz znaleść w markecie to tutaj masz allegro http://www.allegro.pl/search.php?string=szyb+kominkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 15.10.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Zajrzyjcie tu :http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=64526&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 15.10.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Ja czyszczę na wiosnę po okresie palenia.W sezonie raz na jakiś czas ostro rozpalam i szyba z grubsza sama się oczyszcza.Nawet żonka w zeszłym roku po połowie sezonu odpuściła systematyczne czyszczenie szyby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 15.10.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Jak suche drewno to szyba długo jest czysta.Jak drewno mokre albo z żywicą to po jednym paleniu jest s... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 16.10.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Jak najskuteczniej oczyścić ją z osadu. Mam jakiś płyn, ale mimo jego stosowana doczyszczenie szyby jest baaardzo trudne. Przy okazji, jak częśto czyścicie szyby swoich kominków? ja czyszczę średnio co 3 tygodnie (oczywiście w sezonie grzewczym ), żona powiedziała, że skoro jeszcze bawi mnie palenie to szyba (element kominka) nalezy do mnie. A czyszczę czym popadnie, cifem w płynie, jakimś siuwaksem żony do mycia płyt ceramicznych-elektrycznych, przewinąl się też jakiś TYTAN, ale to straszny kwasior, nie da się oddychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himi 17.10.2006 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Raz na sezon? O kurde. Widać coś przez tę szybę? U mnie jest okopcona po jednym paleniu. Oczywiście nie cała. Palę suchym - wiąz suchy jak pieprz. O żywicy ( i iglakach) nie ma mowy (nie domył bym) Co do czyszczenia to żona jak sie okazało ma w domu jaką niemiecką piankę. REWELACJA. Pokryta szyba po 3 minutach jest do starcia papierem. Ale muszę sprawdzić ten patent z ostrym rozpaleniem, by oczyścić szybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.10.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Przy okazji, jak częśto czyścicie szyby swoich kominków? Rqaz na 7-10 dni (przy codziennym paleniu), pianką do czyszczenia kominków i piekarników. Sama przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts