Kulin 15.10.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam. Plan był taki. po ułożeniu paneli i płytek, montaż drzwi wewnętrznych,ale nasuwa mi się pewien problem. Otóż drzwi mamy ze zwykłą ościeżnicą, więc będzie wymagana obróbka murarska wokół drzwi, a panele chyba tego nie lubią, można je czymś pozakrywać, ale jednak zawsze coś może się im stać. Tak sobie myślę, założyć najpierw drzwi a potem panele, co do wysokości montażu ościeżnic, mam jeden panel, taki jak będziemy układać, do tego piankę i folię. Taki zestaw podłożyłoby się pod ościeżnice i można by było je zamontować tak jakby już były panele. Czy to dobry pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Młodzi 16.10.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ekipa, która u mnie wykańcza dom położyła płytki, panele, potem oczyścili drewniane filary (podpory dachu), teraz bedą malować i jednocześnie zakładać drzwi wewn. ale z regulowanymi ościeżnicami. Zrobili to dokłanie w takiej kolejności i bez jakichkolwiek strat tzn; zadrapań, zniszczeń... W Twoim przypadku, wydaje mi się, że odpowiednie zbezbieczenie paneli wykluczy problem zniszczeń.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Młodzi 16.10.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 ...acha ale otwory na ościeżnice wykuwali przed panelami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 17.10.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 ...acha ale otwory na ościeżnice wykuwali przed panelami... Ościeżnice osadzali NA podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 17.10.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Jeżeli zwykłe futryny to założyć je najpierw a potem panele,nie trzeba nic osłaniać a na czasie też się nie zyska.Pomysł z podkładaniem panela i pianki jest dobry i tak to należy wykonać.Gdyby futryny były pełne z opaskami to najpierw panele bo łatwiej zpasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts